Kokosbloesemsuiker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dat (veel) suiker eten niet goed voor ons is, weet onderhand iedereen wel. Althans, daar zou je vanuit kunnen gaan als je kijkt naar alle artikelen en boeken die er inmiddels over geschreven zijn. Toch kan het dan nog wel eens lastig zijn om te bedenken waarmee je suiker goed kan vervangen. Want natuurlijk, soms zou je kunnen proberen de suiker gewoon weg te laten en niet te vervangen. Denk bijvoorbeeld aan je kopje thee. Thee is echt veel lekkerder zónder suiker of zoetstof erin. Geloof ons maar. Maar soms wil je gewoon die zoete smaak en daar is niks mis mee! Daarom zijn De Groene Meisjes VERSLAAFD aan natuurlijke kokosbloesemsuiker. We krijgen er heel veel vragen over, dus we zullen proberen deze te beantwoorden in dit artikel. 

Wat is kokosbloesemsuiker?

Kokosbloesemsuiker wordt ook wel kokospalmsuiker of kokossuiker genoemd, maar het komt allemaal op hetzelfde neer. Het is een natuurlijke suiker die wordt gemaakt van, of gewonnen uit, biologische kokosbloesem. Het is de gezondste vorm van suiker, tot zover bekend, omdat het 1) volledig ongeraffineerde suiker is, 2) boordevol goede voedingsstoffen zit (denk aan B-vitamines, magnesium, ijzer, zink en kalium) en 3) zeer laag scoort (waarde 30-35) op de Glycemische index, hetgeen betekent dat kokosbloesemsuiker ons veel en lang energie geeft. Weg suikerdips! Kokosbloesemsuiker is ook geschikt voor mensen die een rawfood dieet volgen.

Kortom; kokosbloesemsuiker is supergezond en is een perfecte vervanger van de ‘foute’ suikers die je niet meer wilt eten.

Is kokosbloesemsuiker lekker?

Kokosbloesemsuiker is SUPERlekker! De eerste keer dat we het proefden wisten we al dat het een blijvertje zou zijn. Vooral warm is de suiker echt waanzinnig lekker. Denk aan warme havermoutpap met plakjes banaan en bestrooi dit geheel met kokosbloesemsuiker. Laat de suiker smelten… het is net caramel! Heerlijk. Ons wordt vaak gevraagd of kokosbloesemsuiker heel erg naar kokos smaakt. Dat vinden wij erg meevallen. Meevallen als in: wij zijn dol op kokos, dus het zou ons niet uitmaken, maar het is gewoon niet zo. Het is geen uitgesproken kokossmaak. We kunnen er heel veel woorden aan besteden, maar waar het op neer komt is: kokosbloesemsuiker is enorm lekker en ontzettend gezond.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoe gebruik je kokosbloesemsuiker?

Eigenlijk zoals jij wilt! Wij vinden het vooral heerlijk bij het ontbijt. Bijvoorbeeld over de sojayoghurt met fruit of door de havermout. Maar ook aan smoothies kan kokosbloesemsuiker net een wat zoetere smaak geven. Verder kan je er prima mee bakken, raw taartjes maken met kokosbloesemsuiker, of het door je thee of koffie roeren. Kortom: alles wat je met gewone suiker doet, kan je ook met kokosbloesemsuiker doen. En je gaat het vast lekker vinden!

Waar koop je kokosbloesemsuiker?

Wij bestellen het altijd via iHerb.com, een website met ontelbaar veggie&healthy producten. De bestelling moet dan wel uit Amerika komen, maar dat maakt wel dat de kokosbloesemsuiker veel goedkoper is dan hier in de natuurwinkels. Als je op iHerb zoekt op ‘coconut palm sugar,’ vind je deze producten. De kokosbloesemsuiker die wij regelmatig bestellen vind je hier.
De pot die je op de foto ziet is niet de gebruikelijke verpakking die we in huis hebben. Deze pot zat in de Food We Love Box van afgelopen maand, vandaar dat we hem in huis hebben. We weten niet precies wat deze pot heeft gekost, maar volgens internet kost een pot van 200 gram kokosbloesemsuiker van Royal Green €5,95.
Wat betreft het bestellen bij iHerb: wij hebben nog nooit te maken gekregen met het betalen van invoerrechten en de levering is ontzettend snel. Wij zijn tot nu toe altijd nog erg tevreden geweest!

Waar moet je op letten als je kokosbloesemsuiker koopt?

Ten eerste moet de kokosbloesemsuiker biologisch zijn. Anders heb je geen idee wat ermee gebeurd is. Ten tweede zou het natuurlijk het mooiste zijn als de suiker fairtrade is. Kokosbloesemsuiker komt uit Aziatische landen, veelal uit Indonesië, en wordt geteeld door kleine boeren die een eerlijke prijs verdienen.

We hopen dat jullie iets aan deze informatie hebben gehad!
De Groene Meisjes hartje Kokosbloesemsuiker. Wie van jullie gebruikt het ook? 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

111 gedachten over “Kokosbloesemsuiker

  1. Ik vind het heel erg leuk, zo’n informatief artikel! Mogen jullie zéker vaker doen!

    Ik heb toevallig van de week met een zak kokossuiker in mijn handen gestaan bij de biowinkel, maar ik vond ‘m erg duur. iHerb is een fijne tip, daar zal ik eens kijken.

  2. Ik heb kokosbloesemsuiker van het eigen merk van EkoPlaza. Ik had het ooit gekocht omdat ik ‘suikervrije’ bastognekoeken wilde maken die ik vond op een website (erg lekkere koekjes btw). De smaak vind ik totaal niet kokosachtig! Eerder karamel en iets wat ik niet helemaal kan plaatsen… misschien stevia of zo… het heeft iets plantachtigs, ik kan het niet uitleggen. Ik heb het wel eens gebruikt ipv rietsuiker in een recept voor brownies. Kon prima! Ik doe het ook wel eens over havermout of yoghurt. Of bananenpannenkoekjes.

    1. Linkje voor de bastognekoeken? Zijn mijn favoriete koeken namelijk haha!

      Verder een fijn artikel. Palmsuiker is ook favoriet. Zouden jullie misschien een keer een artikeltje kunnen schrijven over verschillende suikervervangers en die met elkaar vergelijken?

  3. Vind het super, informatieve artikelen.
    Sinds een aantal jaar gebruik ik kokosbloesemsuiker van Aman Prana, ik gebruik wel altijd stukken minder dan in receptje staat aangegeven ivm de prijs, anders ben ik zo door de potten heen. Om te compenseren doe ik er een theelepel (soms 2) honing bij.

  4. Leuk, zo’n informatief artikel! Ik ben erg op zoek naar gezonde vervangers voor de ongezonde standaard producten, dus dit is een heel fijne post om te lezen. Ik heb momenteel Ahornsiroop als zoetstof, maar vaak vind ik zonder zoet juist lekkerder, sinds ik geen producten met (geraffineerde) suiker eet. Kokosbloemsuiker lijkt me echter wel handig om in huis te hebben als er suikerliefhebbers op de thee komen!

    1. Leuk om te horen! Ahornsiroop is inderdaad superzoet (net als agave) en ook niet eens onwijs gezond. Ik heb het een tijdje wel veel gebruikt, maar tegenwoordig is het enige dat we nog in huis hebben kokosbloesemsuiker!

    1. Nee, kokosbloesemsuiker en palmsuiker zijn twee suikers afkomstig van twee verschillende palmen. Maar het lijkt wel heel veel op elkaar :)

  5. Ik heb dit nog nooit gehad maar het klinkt me goed in de oren;) mijn kokosvet is ook op dus misschien neem ik dit ook gelijk mee. Hoe denken jullie over bruine rietsuiker dan? Is dat slecht? Ik koop dat nl vaak ipv gewone suiker bij de lidl. Het is een fairtrade product. Groetjes Yvonne

    1. Helaas is rietsuiker ook niet goed voor het lichaam. Alle bewerkte vormen van suiker (behalve suiker rechtstreeks uit fruit en kokosbloesemsuiker) zijn niet goed voor ons.

      1. Dat is natuurlijk onzin, dat fructose wel gezond is. Dat is gewoon suiker, alle enzymen zijn eruit er is niks meer van fruit te vinden… wat er overblijft is suiker.

      2. bewerkte suiker = tafelsuiker = sucrose.
        (sucrose komt van nature voor in planten)
        kokosbloemsuiker = 70 à 90% SUCROSE!

        Jullie weten niet waarover jullie het hebben…

        1. Precies…ik zat het ook met kromme tenen te lezen. Het is nog steeds suiker en geraffineerd of niet, het is nog steeds suiker en dús niet goed voor je. Wat erg om te stellen dat dit een ‘gezond’ product is. Dit klopt niet!

          1. Wat jullie zeggen klopt helemaal maar het is wel een betere alternatief voor witte suiker of geraffineerde want deze is meer bewerkt kokosbloesemsuiker minder.

  6. Ik ben sinds kort op jullie website terecht gekomen en ik ben echt super blij met jullie site!
    Ik ben druk bezig om langzaamaan mijn eetpatroon te veranderen in een gezondere levensstijl zonder kunstmatige troep e.d.
    Dank voor alle informatieve artikelen en lekkere recepten! Blijf hier vooral mee doorgaan. Erg helpend, soms zie je op google door de bomen het bos niet meer. ;)

  7. Ik kocht toevallig vrijdag hier kokosbloesemsiroop bij de reformzaak. De suiker hadden ze niet. Dat is denk ik vergelijkbaar of niet. Gebruik ‘s morgens 5 gram in mijn yogert-muesli en ik vind hem erg lekker.

    1. Vloeibaar is ie ook erg lekker inderdaad! Hebben wij ook in huis, maar helaas in een heel slecht schenkende fles. ALLES zit eronder als we de fles hebben gebruikt, heel irritant. Dus we gebruiken liever de gewone suiker :)

  8. Lieve Meisjes, Giet jullie kokosbloesemsiroop over in een fles die WEL goed schenkt! Of vet de rand van de fles in met wat olie, en hey presto, geen gedruip meer! :)
    Dat kun je ook doen met de spuit van een lekkende theepot btw.

  9. Het is gezonder, maar niet gezond. Het bestaat nog steeds voor ongeveer 35% uit fructose (tafel suiker voor 50%) en dat is de boosdoener. Zelfde geldt voor palmsuiker.

    1. Vandaar ook dat we aangeven: je kan er ook voor kiezen om suikers helemaal weg te laten uit je dieet. Maar aangezien dat voor de meeste mensen niet haalbaar en niet wenselijk is, is kokosbloesemsuiker (of palmsuiker) een gezonde variant.

  10. Ik kocht er van Amanprana in de biowinkel hier in de buurt, en wissel het af met agavesiroop. Moet toegeven dat ik erg hou van zoet, dus vind ik het heel moeilijk om geraffineerde suikers te vermijden.

  11. Ik heb het vorige week voor het eerst geproefd! Het zat in de FoodWeLove box van deze maand, diezelfde pot als op de foto. Ik was er al benieuwd naar omdat ik laatst in een ander artikel op jullie website had gezien. En inderdaad, wat smaakt het lekker! Ben niet zo’n kokos liefhebber maar die smaak is zeker niet overheersend. Lekker in de thee!

  12. Ik heb er laatst jullie aardbeientaartje mee gebakken, super! Ik gebruik het veel om te bakken, verder kun je naar mijn idee suiker of n vervanger rustig weglaten, maar n taartje is natuurlijk een zoetigheid en moet ook zo smaken:) ideaal in gebruik en wat ik oon een voordeel vind is dat je baksel mooi bruin wordt, ik hou van een beetje rustieke uitstraling in bakwerk, bij mij geen bijna witte cake.
    Verder vind ik dit soort stukjes over producten erg informatief, ik lees ze graag en zo leer ik weer iets nieuws kennen. Kom maar op met dit soort info! Eigenlijk lees ik alles wat jullie schrijven:))

  13. Ik heb een vraagje, zoals hieronder al ergens gemeld gezond is het nog steeds niet. Met het oog op afvallen, is het dan niet verstandiger om het helemaal weg te laten en gewoon gebruik te maken van zoete fruitsoorten in je muesli?

  14. Leuk dat jullie hier een stukje over schrijven. Kokosbloesemsuiker wordt steeds meer een begrip en dat is een heel goed iets! Ook bij mij is kokosbloesemsuiker eigenlijk het enige dat ik nog gebruik, ga ook op zoek naar de siroop (dat is nieuw voor me, schaam ;))!

  15. […] Kokosbloemsuiker is de zoete nectar uit de bloesem van de kokosboom. De kokosbomenteler moet dus een flink stuk klimmen voor deze nectar. De kokosbloesem suiker is te gebruiken in je thee, koffie, smoothies, yoghurt, dranken, ijs of in het bijgevoegd recept voor de pittige dressing van Yvette (die ook de illustraties voor op de verpakking van Royal Green maakte). Meer weten over kokosbloesem suiker? Kijk dan eens hier! […]

  16. Hee, klinkt goed die suiker! Ik bestel ook regelmatig op Iherb dus zal eens er naar kijken. Een ding is wel belangrijk bij Iherb, er is een limiet op de bestelwaarde naar nederland, namelijk 22€. Dit is te zien als je bij het winkelmandje nl aan klikt. Ik zit er zelf altijd direct onder maar heb wel eens gehad dat mijn pakketje bij de douane is gecontroleerd, dus ik pas zelf altijd erg op dat ik wat betreft waarde van de items onder de 22 blijf, verzendkosten tellen daarvoor niet mee :)

  17. Hoi meiden,
    Volgens mij kan kokosbloesem niet bij een Raw dieet gebruikt worden. Het wordt namelijk verhit tot een stroop, dan afgekoeld en vermalen. Net ergens gelezen, maar misschien dat ze het daar niet goed hebben? Maar ik ga het zeker een keer proberen! !

  18. Hoi,
    Ik heb er net jullie blueberry muffins mee gebakken en ik vind het heerlijk! De laatste weken heb ik heel veel gebakken, meer dan in de afgelopen 5 jaar haha, en ik ben nu definitief van de kant en klare mixen af. Dit is net zo makkelijk en dubbel zo lekker.
    Vanavond nog bananenbrood bakken en zelf humus maken :) Dan kunnen we de week weer lekker beginnen!

  19. Hallo groene meisjes, ik ben nieuw hier en nog vrij onbekend met dit soort dingen. Ik heb eigenlijk altijd wel een beetje een suikerverslaving gehad maar de laatste tijd merk ik dat vaak moe, wazig & afwezig word. Ik heb er eens op gelet en het lijkt elke keer te komen vlak na het eten van suiker…ik gebruik zelf niet veel geraffineerde suiker maar eet wel altijd snoep, cholade, koeken etc met dat soort suiker erin. Zou het kunnen helpen als ik zelf ga bakken thuis met kokosbloesemsuiker en daarnaast minderen met zoetigheid? En dan bedoel ik met name de suikerdip…

  20. Hoi meisjes,
    Hoe denken jullie over palmsuiker? Zijn jullie enthousiaster over de kokosbloesemsuiker? Zo ja, kunnen jullie uitleggen waarom? Ik kom hier namelijk zelf niet goed achter op intetnet. Heeft het 1 ook meer voordelen ten opzichte van de ander?
    Alvast bedankt!

    Groetjes,

    Inge

  21. Kun je kokosbloesemsuiker op precies dezelfde manier als gewone witte suiker gebruiken? Ik bedoel, in dezelfde verhouding en geeft het even goede bakresultaten?

  22. Hoi meiden, ben nog steeds superblij met jullie tip voor kokosbloesemsuiker! Als diabetespatiënt is het fijn om suiker te kunnen gebruiken die minder pieken geeft in je bloedsuiker (en bovendien op veel andere vlakken goed is). Zeker aangezien ik nogal een bakfanaat ben! Daarom heb ik vandaag kruidnoten gebakken met deze suiker. En dat gaat super, o.a. dankzij de mooie bruine kleur. Zeker eens proberen dus! Bedankt en keep up the good work! :)

  23. Dit is inderdaad erg lekker! Ik gebruik het gewoon in mijn koffie.
    Ook gebruik ik goij bessen in mijn yoghurt.
    Ik heb ze bij de Etos gekocht.
    Daar zeiden ze dat ze het pertinent in het assortiment hebben!

  24. Ik zweer bij kokosbloesemsuiker! Heerlijk spul. Heb zelf ook net een recept gepubliceerd waarin ik het gebruik. Ik hoef echt nooit meer ‘echte’ suiker!

  25. Goed artikel zeg! Bedankt!

    Ik gebruik het met een klein beetje stevia zodat je er niet zoveel van nodig hebt, en de smaak van stevia valt dan weg, scheelt ook in de kosten ;-) omdat je van stevia zo weinig nodig hebt.

    Groene stevia verkopen ze trouwens bij dezelfde webshop.

  26. Hallo, ik ben nieuw hier en gelijk een vraag. ben een maand geleden gestopt met suiker en zoetstof, dus ook geen stevia. nu heb ik oerzoet gekocht omdat de cocossuiker duur was. wat vinden jullie van Oerzoet. Gr irma

    1. Oerzoet heeft wel iets weg van kokossuiker, maar laat een veel sterkere nasmaak achter. Wij zijn er geen fan van.

  27. Ik moet zeggen dat ik het best wel lomp vind dat de Groene Meisjes terecht aangeven waarom je dit Fair Trade zou moetne kopen en iedereen dan gaat vertellen waar je goedkoop niet Fair Trade kunt halen. Zijn er nog mensen die het wel Fair Trade gevonden hebben in een NL winkel? Ik kan het nergens vinden iig

  28. wat een fijn artikel! dankjewel dames!
    graag zou ik willewn weten wat het verschil (wb gezondheid) is tussen stevia en kokossuiker

    1. Stevia is een zoetstof die wordt onttrokken uit de blaadjes van de steviaplant. Ik vind het een erg bittere smaak hebben, maar het is wel een heel natuurlijk product.

  29. Kokosbloesemsuiker is inderdaad prima te consumeren! Vind het ook een heerlijke smaak hebben. Het is inderdaad vrij prijzig, maar hey je doet er dan ook lang mee. Ik kan echt lang doen met een zak van 400 gram (net even gecheckt). Vandaag de dag is kokosbloesemsuiker redelijk voordelig te krijgen op het internet, even googlen op kokosbloesemsuiker 400 gram.

  30. Is kokosbloesemsuiker net zo zoet als gewone suiker? Als ik er mee wil bakken houd ik dan de zelfde verhouding aan al in het recept staat aangegeven?

  31. Bewust met voeding omgaan en bewust zijn van productieprocessen, goed om te lezen!!
    Echter, goede producten van Azië naar Amerika en dan naar Nederland laten vliegen is verschrikkelijk belastend voor het milieu.
    Gezond eten ten koste van de luchtkwaliteit en dus onze gezondheid is dubieus. …. Houd rekening met waar een product vandaan komt! En dan heb ik het niet over snelle levering en geen invoerbelasting.

    1. Helemaal waar, maar dat geldt helaas ook voor vruchten en groenten die we gebruiken. Het is niet voor iedereen weggelegd om alleen lokaal te eten. We zouden het wel willen, maar we vinden het gewoon enorm saai worden. En willen we blije groene meisjes blijven, dan gebruiken we toch producten van over-zee. En ja, dat maakt dan ook dat wij mintgroene meisjes en geen donkergroene meisjes zijn :)

  32. Hallo meisjes!

    Ik ben al een tijdje bezig met het o.a. vervangen van geraffineerde suikers in mijn eten en baksels. Tevens kan ik geen tarwe verdragen dus moet t bakken opnieuw uitvinden zeg maar. Ik heb nu een glutenvrij bakboek gekregen maar hierin barst het van de geraffineerde suikers waar ik eigenlijk niet blij van word :-( Mijn vraag aan jullie, kan ik de verhoudingen 1 op 1 vervangen door (kokos)palmsuiker of andere suikervervangers? Aangezien die vaak aan de prijs zijn vind ik het zonde om t zomaar even te proberen en t dan te moeten weggooien! Graag jullie advies.

  33. Om te beginnen, ter info:
    1 molecule Sucrose = 1 molecule glucose + 1 molecule fructose.
    Alle drie komen “natuurlijk” voor in groenten, zaden en fruit.
    Men kan sucrose raffineren uit o.a. suikerbiet en suikerriet –> Tafelsuiker = Sucrose (in kristalvorm)

    Kokosbloemsuiker bevat 70% tot 90% sucrose (al naar gelang de bron)
    SUCROSE!!!
    KBS is tafelsuiker, aangelengd met pure fructose en glucose en wat micronutrienten… die je gewoon 1000x beter haalt uit groenten, fruit e.a.
    De bepaling van de Glycemisch index van KBS wordt trouwens her en der in twijfel getrokken…

    “supergezond” en “ontzettend gezond”?
    Ik begrijp niet dat jullie dit durven stellen!

    1. Hans, zo te lezen weet jij veel meer van dit onderwerp af dan wij. We zijn geen experts, ook geen artsen of voedingsdeskundigen. Jij misschien wel. Onze excuses als je aanstoot hebt genomen aan ons artikel. Zelf zijn wij al jaren erg tevreden over het gebruiken van kokossuiker, natuurlijk alles met mate – maar dat zou je met alles moeten doen.

      1. Je hebt helemaal gelijk Hans, kokos(bloesem)suiker bestaat voor 90% uit suikers en het wordt net zo snel opgenomen als gewone kristalsuiker en is daarmee net zo slecht. Waar dat verhaal over die glycemische index vandaan komt is me een raadsel, maar ik heb er zeer grote twijfels bij. Als je minder suiker wil gebruiken is er meer één effectieve manier, namelijk minder suiker gebruiken.

  34. Heel interessant en ik had heel veel zin om een “gezonde” taart te maken. Maar ik vind het wel heel jammer dat jullie hierin tips geven, maar niet in gaan op de mensen die betwijfelen of kokosbloemsuiker wel zo gezond is. Ik ben benieuwd war jullie reactie hierop is.

    1. Hi Juliette, dat we niet altijd heel snel reageren op reacties op dit soort oudere artikelen, komt doordat het een artikel van anderhalf jaar geleden is en we inmiddels iedere dag 2 nieuwe artikelen posten… Je snapt misschien wel hoeveel reacties er per dag bij ons binnenkomen. Reacties op oudere artikelen verdwijnen daardoor naar de achtergrond.

      Of kokossuiker gezond is; wij denken dat het de gezondste vervanger van gewoon tafelsuiker is, doordat het een ongeraffineerd/onbewerkt product is. Ook scoort het laag op de glycemische index, maar dat wordt, zoals je hierboven in een reactie ook kunt lezen, door velen in twijfel getrokken.

      Wij zijn geen deskundigen, maar spreken uit eigen ervaring als we zeggen dat we kokossuiker een prettige en verantwoorde vervanger van suiker vinden. We gebruiken het niet iedere dag en ook niet teveel, maar dat moet je met geen enkel product doen – denken wij.
      We gebruiken nooit meer gewone suiker, alleen nog kokossuiker en we hebben er nooit meer een welbekende suikerdip door gekregen.

    1. Hi Jannie, onze late reactie komt door het feit dat dit een artikel van anderhalf jaar geleden is. Wij schrijven al 3 jaar lang iedere dag 1 of 2 artikelen, dus je kunt je misschien voorstellen hoeveel reacties dit zijn op een dag. Vandaar dat reacties op oudere artikelen sneller naar de achtergrond verdwijnen. Je kunt onze reactie hierboven lezen. Bedankt voor je begrip.

  35. Beste meisjes,

    Een vraag: ik las dat de kokosbloesemsuiker komt van het bedrijf ‘Navitas Naturals’, zo te zien een prima verantwoord bedrijf. Alleen zou ik willen weten (wat misschien te vanzelfsprekend is om te noemen, maar wat me wel bezighoudt): hoe zit het met de plantages waar deze kokospalmen groeien, hopelijk zijn dit geen plantages waarvoor oerwouden gekapt worden met alle toebehorende ellende, etc.?
    Weten jullie hier meer over?

    Groetjes,
    Martine

    1. Hi Martine,

      Helaas kunnen we hier geen uitspraken over doen. Wanneer je biologische en fairtrade kokossuiker koopt, staat er wel op de verpakking dat er rekening wordt gehouden met mens, milieu en de dieren. Helemaal zeker weten doe je het natuurlijk nooit. Daarbij komt dat het product van ver moet komen en dat is natuurlijk nooit erg milieuvriendelijk.
      Of er, net zoals bij palmolie, oerwouden worden gekocht om kokossuiker te produceren weten we niet. We zijn geen experts, helaas ;)

    1. Sorry, daar kunnen we je niet mee helpen. Wij maken nooit confituur. We weten wel dat je gewoon dezelfde hoeveelheid kokossuiker kunt gebruiken als gewone suiker uit een bestaand recept.

  36. Het is gewoonweg NIET waar dat dit hartstikke gezond zou zijn, total illusie, hooguit MINDER ONGEZOND! Net als honing en esdoorn (maple) siroop zijn de extra stoffen die je binnen krijgt mooi meegenomen, verder is het bijna puur suiker en de GI is alleen bij een droge stof en in die vorm neem je het bijna nooit. Doe jet het door een vloeistof en verhit je het zal de GI omhoog schieten. Ik vermoed dat Stevia toch het veiligst is dan maar liever zie ik een onderzoek wat over 30 jaar of meer heeft plaatsgevonden (al wordt Stevia al behoorlijk lang onderzocht).

  37. Dag meiden,

    Hebben jullie al eens nagedacht over een herziene versie van dit artikel? De informatie blijkt na oppervlakkig onderzoek en wat stukken lezen, toch echt geen steek te houden. De GI-index is discutabel en daarnaast, wat velen al schreven en waar jullie niet op reageren: het blijft suiker. Misschien gezonder door de extra mineralen die je binnen krijgt, maar het is geen gezond product te noemen.
    Verder vind ik jullie site echt een aanrader, echt supertof én geweldig hoe jullie je enthousiasme over weten te brengen. Een aanvulling op gezond Nederland. Maar daarmee creëer je dus een verantwoordelijkheid in wat je schrijft.

  38. Hallo groene meisjes,

    Zouden jullie mij kunnen vertellen of kokosbloemsuiker ook geschikt is voor diabetespatiënten;volgens mij niet want het is nog altijd suiker.

  39. Bij deze kan ik melden dat ik vandaag bang geworden ben van het potje Royal green er zit onderin het potje van 900 gram een zakje met korrels ook wel gebruikt om vocht te uit de lucht te halen zakje kapot en dit chemische goedje in mijn koffie voor mij nooit meer Royal Green koste bijna 20 Euro

  40. Ik heb van de week een pot kokosbloesemsuiker gekocht, gewoon bij de AH. Fairtrade en biologisch, 500 gr rond de €4,00
    Op dat moment had ik nog geen idee wat ik ermee kon, maar ik zag ‘laag glycemisch’ en dacht: “dat wil ik proberen”, zeker omdat diabetes voorkomt in mijn familie.
    Nu heb ik net meer informatie proberen te vinden over de zin en onzin van deze suiker en volgens radar komt die laag glycemische index uit 1 onderzoek en is het voor de rest suiker zoals alle suikers.
    Ik weet het kaf nu niet meer van het koren te scheiden… weglaten van zoet lijkt me zo onderhand de enige optie waar je echt van op aan kunt… maar of het daar leuker van wordt?

  41. Hoi, wat interessant wat jullie schrijven.
    Ik heb een vraag en zag het in de hele lijst hierboven nog niet gevraagd of beantwoord:
    er wordt gezegd dat dit gewonnen wordt uit kokosbloesem.
    Is daarna (van diezelfde bloesem) nog steeds de groei tot kokosnoot mogelijk, of is het bijv. óf bloesem oogsten óf de noot? Weten jullie hier meer van?
    Alvast hartelijk bedankt.

    1. @Iris

      Als je de bloesems weghaalt, kunnen er geen vruchten groeien.

      Ik begrijp persoonlijk niks van de kokoshype, maar kokosbloesemsuiker is wel het allerergste. Wat een verspilling, heel triest vind ik het. En dat voor een product dat in wezen net zo ongezond is als gewone suiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>