Healthy journal #3

IMG_20130510_081505

Alweer de tweede week dat ik bezig ben met sporten en gezond eten! Kijken jullie mee naar mijn healthy journal?

Afgelopen week ging het heel goed met gezond eten. Ik heb veel fruit, smoothies en salades gegeten. Wat voel je je toch goed als je ongezonde dingen laat staan! Als je je een beetje opgeblazen voelt, raad ik je aan om echt minimaal drie dagen heel erg ‘clean’ te eten (only whole foods you know!). Je voelt je gelijk energieker en lichter.

Qua sporten ging het niet zoals ik in gedachten had, maar heb ik toch het nodige gedaan. Maandag heb ik een super zware Kettlebell training gedaan. Hier heb ik twee dagen heel erg spierpijn van gehad. Auw! Donderdag heb ik een korte HIIT training gedaan en vanochtend (het is zaterdag als ik dit schrijf,) heb ik hardgelopen. Niet helemaal volgens schema maar ik voelde dat ik echt even moest bijkomen van de Kettlebell training. Ik ga wel elke dag op de fiets (of lopend) naar school/centrum/supermarkt, waardoor ik sowieso wel elke dag in beweging blijf.

Hier wat foto’s van afgelopen week:

IMG_20130506_130428

Een grote salade met quinoa, sla, tomaat en andere lekkere dingen voor lunch. (Poppie kwam ook even kijken).

IMG_20130507_082357

Ik eet graag een mega bord fruit als ontbijt. Het geeft me een fijn licht gevoel, maar het zorgt er ook voor dat ik een paar uur ‘voldaan’ ben.

IMG_20130511_091009

Op dit moment zit ik in een Center Parcs huisje in Emmen. Op vakantie vind ik het altijd lastiger om gezond te eten. Je gaat gezellig aan de toastjes (met hummus), chocolade en lekker gourmetten. In Emmen zijn weinig vegan opties te vinden. Het fijne aan een appartement of vakantiehuisje met een keukentje is dat je zelf een lading eten mee kan nemen en klaar kan maken. Hierdoor ben je niet afhankelijk van een ontbijtbuffet of andere ongezonde hotel-snacks. Vanochtend had ik een lekker havermoutpapje met amandelmelk, peer en dadels. Een goed begin van de dag!

IMG-20130511-WA0006

Gisteravond waren we nogal laat weer bij ons huisje. We hebben toen bij een restaurant op het Center Parcs terrein gegeten. Ik verwachtte er niet veel van maar tot mijn grote verbazing werd er speciaal voor mij een grote salade met asperges, venkel en walnoot gemaakt. Het was heerlijk! Zo zie je maar dat je na wat navraag bijna altijd wat gezonds (en vegan) kan krijgen.

Het bijft natuurlijk wel vakantie dus ik zit hier op de bank dit artikeltje te typen met een pakje Billy’s Farm koekjes, citroenijs en pure chocolade binnen handbereik. :)

Voor volgende week heb ik weer even een lijstje met healthy doelen gemaakt. EYE ON THE PRIZE!
– 2 keer hardlopen
– 2 keer krachttraining
– minimaal 2 liter water per dag
– alleen water, kruidenthee en green juice drinken
– méér groene bladgroenten
– minder brood

Tot volgende week!

Hoe zorg jij dat je je vakantie gezond doorkomt? Of laat jij je gewoon lekker helemaal gaan?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

26 gedachten over “Healthy journal #3

 1. Je bent goed bezig zeg, super!
  Ik drink sinds twee weken ook alleen nog maar water, kruidenthee en verse sap.

 2. Ik hen mijn Versapers meegenomen (naar een Roompothuisje) en daar een detox sapkuur gedaan ; )

 3. Goed bezig hoor! In vakanties let ik minder op gezond eten dan als ik thuis ben. Maar goed, ik ben ook bezig met wat kilootjes aan proberen te komen, dus dat is niet zo erg. Maar we zitten wel in een huisje, zodat we zelf kunnen koken als we willen en niet iedere avond ongezond eten. :)

 4. Je ontbijt ziet er super lekker uit zeg, moet ik ook eens doen!
  Wat ik met vakantie doe, ligt er helemaal aan hoe ik daarvoor bezig ben geweest, als ik super fanatiek en ontzettend gezond heb geleefd vind ik dat ik wel een stapje terug mag doen en eens even ongezond mag eten (wat soms ook heeel leuk is ;). Als het juist een tijdje niet zo goed ging dan is de vakantie een moment om het weer op te pakken.
  Als ik op vakantie ga, snoep ik helemaal niet en op mn laatste vakantie ben ik elke ochtend voor het ontbijt naar het strand gelopen om yoga te doen. Echt heerlijk als de zon zo op je lichaam straalt. Ik ben benieuwd hoe het komende vakantie gaat want dan ga ik met mn vriend en die is niet zo van het super healthy gedoe, vind hij een beetje onzin.

 5. Emmen is inderdaad niet echt veel wat betreft biologische winkels.. Ik heb er een tijd lang gewoond. En tip: Markander aan de Wilhelminastraat 50-A in Emmen. Is wel klein maar je krijgt er al behoorlijk wat leuke en biologische dingen.

  1. Daar ben ik inderdaad geweest. Ze hadden best veel keus :)

 6. Goed bezig! Tip: probeer wel het sporten op te bouwen, anders verzuren je spieren en krijg je……… spierpijn!

 7. Super bezig! Je maaltijden zien er echt zo lekker uit! :o
  En dat je niet helemaal op schema ligt qua sport is oké, als je lichaam rust nodig heeft moet je dat geven. Zo voorkom je dat het misgaat. En het gaat erom dat je doorgaat en niet na een zware training uitrust en opgeeft.
  Je mag supertrots zijn op jezelf hoor :)

 8. Ja hoor, je gaat goed! ;-) Ik heb afgelopen week ook flinke spierpijn gehad omdat ik ineens had bedacht dat ik wel 8km kon rennen (mijn max was lange tijd 6km). Maar toch was het heerlijk, haha. Vind het altijd zo leuk en inspirerend om deze posts te lezen! Zet ‘m op!

 9. Je maaltijden zien er echt lekker uit, en wat ben je goed bezig! Ik ben ook op de gezonde toer: hardlopen, krachttraining en op mijn voeding aan het letten. Op vakantie en met dagjes uit ga ik proberen zoveel mogelijk zelf mee te nemen, of voor de gezonde opties te gaan. Deze vakantie ga ik naar Bali met mijn tweelingzus, en daar schijnen ze veel healthy food te hebben. Keep up the good work :D!

  1. Oeh Bali, dat schijnt inderdaad paradise op het gebied van gezond eten te zijn. Alvast veel plezier.

 10. Goed bezig! Ik ben ook net goed begonnen met gezonder leven, en het bevalt prima tot nu toe :)

 11. Zoals iedereen al zegt je bent hartstikke goed bezig! Ik wens je nog heel veel plezier op vakantie, geniet er lekker van!

 12. Wow 4 kiwi’s?! Eentje is genoeg wat betreft vitamines (en andere goede stoffen) hoor! ;-) Vitamine C is wateroplosbaar dus de inhoud van de andere drie kiwi’s plas je dan weer uit.

  Goed bezig met sporten trouwens! Drie keer per week is toch hartstikke netjes?

  1. Ik eet er zoveel omdat ik ze lekker vind. Ik vind dat ik niet zoveel moet eten zodat ik precies genoeg voedingsstoffen heb van alles. Beter 3 kiwi’s meer dan een stuk chocoladetaart erbij toch?

   1. Dat is waar, maar ik vind het altijd zo zonde. Ze worden hier naar toe gevlogen, enzo…

 13. rust, zodat de spieren kunnen recupereren van de zware inspanning, is belangrijk,
  dus zeker niet schuldig over voelen als je na een zware inspanning even niets kan doen!

 14. Wat goed dat je zelfs op vakantie er toch voor kiest om je eigen gezonde maaltijd de nuttigen!! Je bent goed bezig en zulke artikelen motiveren mij ook weer om goed en gezond te eten! Tnx :D

 15. Goed bezig jij, heel knap! En slim ook dat je op vakantie je eigen ontbijt maakt. Ga ik ook doen, straks in Praag. We hebben een eigen keuken daar, dus dat is het ook wel zo easy dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *