Healthy Journal #6

Goedemorgen iedereen! Het is weer de hoogste tijd voor mijn ‘Healthy Journal’. Ik ga jullie vandaag weer iets vertellen over hoe het afgelopen week met me is gegaan op sport- en gezond- eetgebied.

Terwijl ik dit artikel over gezondheid schrijf, zit ik deze pot ijs leeg te eten:
IMG-20130601-WA0000
hèhè, oeps. Moet kunnen.

Afgelopen week stond helemaal in het tegen van één ding: SCHOOL! Ik moest een aantal verslagen inleveren, had een presentatie en met een evenement voor de deur dat ik mede organiseer was ik ontzettend druk. Mijn zin in koken is daardoor nogal verdwenen. Alleen al een pan op het vuur zetten of een salade moeten maken was al teveel moeite. Mijn lunches bestonden vooral uit crackers met hummus en mijn avondeten uit bonen met wat groenten. Het ging nogal ‘mis’ met tussendoortjes. Als ik van ’s ochtends tot ’s avonds aan het typen ben wil ik chocolade, koekjes en ijs. Alsof ik mezelf wil belonen voor het harde werken.
Gelukkig is het einde van al mijn schoolwerk in zicht en komen er rustigere tijden aan en heb ik weer zin om receptjes op te zoeken en uit te proberen. Ook fijn voor jullie want dan komen er weer veel recepten aan! Whoop whoop!

IMG_20130529_083931
Het liefste eet ik ’s ochtends veel fruit. Dit was een banana soft serve met kersen en boekweit granola. Ik trok mijn bijpassende fruitlegging aan deze dag.

Ik heb afgelopen week twee gesport, 1x HIIT en 1x hardlopen. Tussen het typen door heb ik nog wat gehoepeld. Opzich is twee keer natuurlijk prima maar ik ben in het algemeen heel weinig in beweging geweest. I blame school for that.

IMG_20130601_102253
Door mijn neon gele sneakers zie je mij al van 5 kilometer afstand aankomen. Deze foto maakte ik na een (voor mij) zware run. De kleur is zo fel dat ik ze niet eens goed op de foto krijg. Ze geven gewoon licht!

Misschien was dit niet zo’n motiverende journal. Volgende week heb ik jullie vast veel meer te vertellen. Ik heb mezelf een spannend doel gesteld: ik ga namelijk vanaf maandag ELKE DAG SPORTEN! Yep, i said it. Van maandag tot en met zondag ga ik sporten. Dat is voor mij een hele grote uitdaging aangezien 4x per week echt mijn maximale is. Volgende week begin ik elke dag wat later dus heb ik tijd om ’s ochtends actief te zijn. Ik ben heel erg benieuwd hoe me het gaat bevallen. Ik weet dat het niet goed is om dit voor lange tijd te doen aangezien je lichaam ook rust nodig heeft. Één week lijkt me een goede tijd!

Volgende week horen jullie uiteraard hoe de aankomende week is gegaan. In de tussentijd kan je me volgen op instagram > @jamiegroenemeisjes. Ik zal vooral VEEL sportfoto’s plaatsen :)

Tot volgende week!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

20 gedachten over “Healthy Journal #6

 1. Ik zou het wel afwisselen. Dus als je dag één 7 km loopt, dan dag 2 maar 4 ofzo. Of duurloop en intervaltraining afwisselen. En misschien telt yoga ook als sport? :)
  En wat bij mij hielp is gewoon afspreken dat ik 2 of 3 dagen in de week lekkere dingen mag eten -ook niet overdreven hoor- en me verder op 1 mueslireep na aan 3 maaltijden per dag hou (en dan ’s avonds nog een paar vijgen ofzo). Daar kan ik me goed aan houden. Wie weet het proberen waard? En dan op die andere dagen dat je wel hard moet werken gewoon een enorme bak fruit klaarzetten :). Enige schil&snij discipline vereist, maar voelt wel veel beter!

  Goed, heel veel succes in elk geval!

 2. Je legging is fantastisch!!
  Wanneer ik het druk heb, ga ik ook vanzelf ongezonder leven. Vandaag en morgen moet ik nog even bikkelen, maar daarna ga ik weer even goed voor mezelf zorgen!

 3. Ja, die legging!!
  Waar heb je die nu weer gescoord?
  Fantastisch!

 4. Ik sluit me aan bij Els: cardio en krachttraining afwisselen anders ga je klachten krijgen. (Ik spreek uit ervaring) Verder heel veel succes volgende week!!!

 5. Ik ben het eens met de tip om cardio en kracht met elkaar af te wisselen, elke dag zoveel kilometer hardlopen als je het nog niet 100% gewend ben is te veel belasting voor je lichaam. Dan kan je straks de week erna niks meer doen en daar sta je natuurlijk ook niet op te wachten. Heel veel succes, zet hem op!

  1. Volgens mij zeg ik ook nergens dat ik elke dag ga hardlopen?

 6. Aahh dat ijs van professor grunschnabel! Ik ben gaan googlen want wat ik op de verpakking zag stond me wel aan. Ik ga het ook eens proberen, welke smaak raad je aan?
  Wat betreft elke dag sporten. Ik denk dat het geen probleem is. Als je heel veel spierpijn hebt de volgende dag zou ik het wat rustiger aan doen, het tempo wat lager en wat minder lang bij het hartlopen en als je krachttraining wilt doen, minder gewicht met meer herhalingen. Succes!!!

  1. Deze was erg lekker, chocolade. Ik heb ook eerder een soort koffiesmaak gehad met cardamom, die was ook erg lekker maar erg apart!

 7. Oh oh, herkenbaar! Als ik druk ben, eet ik automatisch wat minder gezond en vind ik het moeilijk om zoveel mogelijk te sporten (terwijl dat dan juist t fijnste is!). Succes aankomende week, pittig doel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *