Leuke Dingen #62

12366437_1069217989776935_1506464950417942035_n

De laatste editie van Leuke Dingen van 2015! Een heel jaar lang hebben we iedere vrijdag de leukste groene producten, nieuwtjes en evenementen met jullie gedeeld en we zijn nog láng niet klaar. Natuurlijk is er de ene week iets meer te vertellen dan de andere, maar dat is logisch en ook helemaal prima. We hopen ook in 2016 weer ieder weekend groen met je te mogen beginnen, dat zouden we echt te gek vinden!

Omdat we weten dat (bijna) iedereen deze dagen volop kerst aan het vieren is, houden we het vandaag even kort. We hebben zelf ook drie dagen vrij genomen om series te kijken, boeken te lezen en lekker te eten. Chillmodus AAN.

Misschien heb je geen tijd gehad, door alle kerstdrukte, om onze artikelen en recepten te bekijken? Hopelijk vind je tijdens het drinken van een warme chocolade-hazelnotenmelk en het eten van vegan wentelteefjes, een momentje voor jezelf. Dit zijn de artikelen en recepten van deze week die je mogelijk hebt gemist:

kerstkoekje6

Zaterdag postten we dit recept voor vegan kerstkoekjes. Leuk om te maken en met een groot resultaat! Geen kerst zonder koekjes ;)

voornemens1

Op zondag zetten we op een rijtje welke reizen we in 2015 allemaal hebben mogen maken. Ongelooflijk, wat hebben we een te gekke dingen meegemaakt dit jaar!

paarsespruitjes

Maandag was het tijd voor een gezond recept met paarse spruiten. Om deze bijzondere seizoensgroente goed te benutten, maakten we er deze week maar liefst twee recepten mee! Het eerste recept, dat op maandag online kwam, zijn paarse spruiten met pompoen en tempeh-bacon. 

vivalasvegas2

Dinsdag schreven we over de vegan kerstmarkt van Viva Las Vega’s, die vorig weekend in Rotterdam werd georganiseerd.

Woensdag was het tijd voor het tweede recept met paarse spruiten: een salade met rauwe spruitjes en peer.  We zijn erg blij met de receptvideo die je hieronder vindt!

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/xxZ0Fh6qxNc” maxwidth=”1000″]

cadeau3

Woensdagmiddag deelden we een overzicht van de films en series die Merel dit jaar keek, thuis en in het filmhuis. Een jaar in films, hoe lekker cliché hè, die lijstjes? ;)

minderafval1

Gisteren, donderdag dus, postten we een artikel over minder afval en minder spullen. Over hoe het toch nog heel lastig blijkt te zijn om voortdurend gemotiveerd te blijven om met deze twee onderwerpen bezig te zijn. Een eerlijk verhaal over dat ik (M) ook nog maar een groentje ben en nog lang niet alle doelen heb behaald die ik zou willen behalen.

Voorproefje: Ierland

DW8A8819

We kregen een uitnodiging van Dee’s Wholefoods – een Iers merk met vegan vleesvervangers. Of we misschien naar Ierland wilden komen, om het verhaal achter het merk te leren kennen en vast te leggen. Dat leek ons heel leuk en interessant, maar het ontbrak ons helaas aan tijd.

Aline, onze ‘huisfotograaf/videograaf,’ werd heel enthousiast toen we haar over de uitnodiging vertelden, dus besloten we om haar in onze plek te sturen. Dat werd een groot succes, want ze had er zo ongeveer de tijd van haar leven. Wat wil je, het landschap was zéér fotogeniek, er liepen schapen rond en ze dronk er vlierbessenmojito’s. Ook sliep ze in een prachtige AirBnB en Dee, het gezicht achter het merk, bleek de meest attente en lieve gastvrouw ooit te zijn. Op dit moment is Aline bezig met een video die hier op De Groene Meisjes zal worden gepubliceerd. Je kunt nu alvast een kijkje nemen op Aline’s blog, voor een voorproefje. Want wát een prachtige foto’s heeft ze daar gemaakt… wow!

We wensen jullie allemaal een ontzettend gezellige, relaxte en leuke kerst. Geniet ervan! 

Eerste foto: Aline Bouma. Vormgeving: Pretty Unexpected.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “Leuke Dingen #62

 1. Jullie ook een heel fijn kerstfeest! Geniet even van de rust. Niks tegen cliche lijstjes hoor, die zijn juist altijd zo leuk. ;-)

  1. Hahah ja, in deze tijd van het jaar verander je vanzelf in een wandelend cliché ;) Ach…

 2. Fijne feestdagen!!!! En fijn dat jullie aandacht besteden aan Dee’s. Lekker spul. En Ierland is geweldig…

  1. Wij zijn ook fan van Dee’s! Kunnen niet wachten om meer te laten zien :)

 3. Fijne feestdagen Groene Meisjes! Bedankt voor alle inspiratie dit jaar :) En die foto’s van Aline, wow!

 4. Leuke dingen weer en lekkere cliché lijstjes zijn altijd goed, haha. Ben ook heel benieuwd naar de video van Aline. Een hele fijne kerst voor jullie! <3

  1. Wij kunnen ook niet wachten om al het materiaal te zien! ;)

 5. Lieve Groene Meisjes, begin dit jaar ben ik vegan geworden en dat komt voor een groot deel door jullie. Bedankt voor de inspiratie en heerlijke recepten! Fijne feestdagen!

 6. Wauw wat gaat de tijd snel, alweer de laatste Leuke Dingen van 2015! Gelukkig gaan jullie er in 2016 gewoon weer mee door :) Ben trouwens erg benieuwd naar de video van Ierland, lijkt me inderdaad een fantastische en fotogenieke plek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *