Leuke Dingen #66

ponypeople

Goedemorgen en welkom in je weekend! Het is weer tijd voor Leuke Dingen. Ga er maar even goed voor zitten, want we hebben weer een flinke lijst voor je samengesteld. We hopen je voldoende inspiratie te geven om je weekend groen te beginnen!

Ponypeople

Om maar even goed te beginnen: HOE cute is dit nieuwe design van Ponypeople? Wij zijn al jaren fan van Anne’s werk en ieder seizoen weet ze ons weer te verrassen. Dit keer heeft ze zichzelf weer overtroffen met een collectie die om twee van onze lievelingsdingen draait: katten en avocado’s. Jamie draagt met trots haar Avocatdo shirt en ik loop met mijn toffe pin (voor op een spijkerjasje bijvoorbeeld,) te shinen. Anne, you rock. Check de Etsyshop van Ponypeople voor alle producten + informatie!

Tattoomed

tattoo1

Wie mij volgt op Instagram en heel goed heeft opgelet, heeft misschien gezien dat ik een nieuwe tattoo heb laten zetten vorige week. (zie hier de foto) Woop! Ik ben er heel blij mee. Uiteraard koos ik voor vegan inkt (dat kan bij verschillende salons, maar dit keer was ik bij Ink Society in Utrecht en dat is me erg goed bevallen,) en natuurlijk wil ik mijn tattoo ook verzorgen met veganistische aftercare producten. De webshop Tattoomed was zo vriendelijk om mij een pakketje met verschillende vegan aftercare producten op te sturen. Grappig, want ze mailden mij een paar dagen voordat ik mijn tattoo-afspraak had en ik herkende het merk meteen, omdat ik het al bij Veganz (vegan supermarkt) in Berlijn had gezien. Dat kwam dus erg goed uit!

tattoo2

Ik testte de cleansing gel (gebruikte ik 2 keer per dag, lekker fris!) en de after tattoo crème (de hele dag door, wanneer je huid droog aanvoelt.) Over een paar dagen, als mijn tattoo helemaal is geheeld (het is al bijna zover,) dan ga ik de zwarte tube, de ‘daily tattoo care’ gebruiken. De producten ruiken lekker fris, voelen erg goed aan, geven geen vlekken in je kleding en doen wat je ervan verwacht: schoonmaken en je huid voeden. Ik ben erg blij met deze producten en ik kan ze iedereen aanbevelen! (ook als je niet vegan bent ;)) Check voor alle informatie: tattoomed.nl.

40 dagen zonder vlees

homepage block Dagen zonder Vlees 2016 (zonder logo)

Op 10 februari gaat in België de campagne ’40 Dagen Zonder Vlees’ van start. Dat betekent dat iedereen in België wordt aangemoedigd om 40 dagen lang geen vlees op het menu te zetten. Dit is een initiatief van EVA, een belangrijke vega(n) organisatie in België, en ze gaan van alles uit de kast trekken om de 40 dagen zonder vlees zo makkelijk en zo leuk mogelijk te maken. Ook wij zullen hier een aandeel aan leveren, aangezien we weten dat we ook flink wat lezers in België hebben! Woon jij in België en heb je interesse om mee te doen aan de campagne? Check deze link en lees je alvast een beetje in!

Klein Berlijn in Groningen

Zin in en trip naar Berlijn, maar even niet in de gelegenheid om toch wat verder van huis te gaan? Dan kun je op zaterdag 27 en zondag 28 februari in de trein naar Groningen stappen, om daar de Klein Berlijn vintagemarkt te beleven. Tijdens het event ‘de Culinaire Verleiding’ zal er in de Martini Plaza allerlei tofs te doen zijn op foodgebied, maar kunnen ook vintagelovers hun hart ophalen. Voor €3,50 krijg je toegang tot zowel de Culinaire Verleiding, als de Klein Berlijn Markt, dus dat lijkt ons een goede deal! Check voor alle informatie de eventpagina op Facebook.

Toptip van Team Confetti

boekenplank

Foto: Team Confetti 

Eén van mijn favoriete Nederlandstalige blogs is Team Confetti. Het is een blog om ontzettend vrolijk van te worden. Maar dat niet alleen, ik leer er ook echt veel van. Olga, het gezicht achter Team Confetti, is namelijk een echte Girlboss. Ze houdt van dezelfde dingen als ik (podcasts bijvoorbeeld!) en ze is ook nog eens heel erg creatief. Nou, genoeg redenen om haar blog te gaan lezen, vind je ook niet? Nu gaf ze gisteren ook nog een geweldig tip, namelijk om de app Storytel te gaan gebruiken. Met Storytel kun je naar duizenden audiboeken luisteren (en er staan ook e-books op, om te lezen op je e-reader of tablet.)

Olga heeft ook nog eens een te gekke deal gesloten met Storytel: ze mag ons 30 dagen gratis luisteren aanbieden! Wooop, ik ben er zo blij mee! Ik heb de app meteen gedownload, heb een account aangemaakt en luister op dit moment naar ‘Modern Romance’ van Aziz Ansari. (ik heb ‘Master of None’, zijn serie op Netflix, gebingewatcht en door het luisteren naar dit boek lijkt het net alsof ik nog heel veel afleveringen tegoed heb. Love it!)

We staan in de finale!

De-Groene-Meisjes-7

YAAAAY! We maken nu officieel kans op de titel ‘Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2015‘! We staan namelijk in de finale en dat vinden we een ontzettend grote eer. We zouden jullie oneindig dankbaar zijn als jullie op ons zouden stemmen – dit kan nog tot en met 11 februari – want je snapt dat we deze titel heeeeeel graag zouden winnen!
Trouwens, als je stemt, maak je zelf ook nog kans om ons boek te winnen. Extra reden om even naar www.vegetariers.nl/kookboek te gaan en je stem uit te brengen, toch? ;) THANK YOU! Je bent awesome.

De Groene Meisjes in de media

IMG_0822Vriendin

Het is altijd weer een grote eer als we ergens in de media worden genoemd, zéker als het op toffe websites of in mooie bladen is! Deze week werden onze Instagram-accounts getipt in dit leuke artikel op de website van Foodies Magazine (zeker even lezen, want er worden ook nog een paar andere erg goede tips gegeven!)

IMG_0824
Smaakmakend 

Ook staan we in Vriendin, waar we worden getipt als leuke healthbloggers! En tot slot worden we in SmaakMakend (het blad dat je tegenkomt bij de biologische winkel) genoemd als ‘enthousiastelingen’ en vertellen we iets over onze duurzame voornemens voor 2016. Dank voor alle tweets en berichtjes van mensen die ons daar hebben zien verschijnen, jullie zijn altijd zo supportive, we zijn jullie daar enorm dankbaar voor.

Artikelen van deze week

Geen tijd gehad om deze week al onze blogposts te lezen? Geen probleem, we zetten ze hieronder even voor je op een rijtje! Hopelijk vind je dit weekend een gaatje om even lekker bij te lezen :)

Pannenkoek1

Zaterdag verscheen er een recept voor WAANZINNIG lekkere bananenpannenkoeken online. Vegan, makkelijk, gezond, alles.

Zondag schreef ik over hoe ik soms best wel bang ben voor dingen, maar hoe ik, als ik mijn angsten opzij zet, toch een heleboel voor elkaar zet. Onder het motto ‘Iedereen is een beetje bang – en dat is oké.’ Dank voor alle lieve reacties!

yesper2

Deze week kwamen er een heleboel lekkere recepten online, want na de bananenpannenkoeken, verscheen er maandag alweer een goed ontbijtrecept online. Nouja, ontbijtrecept… eigenlijk is het gewoon een apple crumble en dus een taart, maar hey, je weet wat onze gedachten over taart als ontbijt zijn. <3

Omdat het recept voor de apple crumble een gesponsorde post was, verscheen er ’s middags nog een blogpost online. (dat is altijd een beetje onze ‘regel’ bij gesponsorde content) Dit was een artikel over het vinden van je eigen (kleding)stijl, wat je niet alleen blij maakt, maar ook bijdraagt aan een duurzamere garderobe.

berlijn5

Thuisgekomen uit Berlijn schreef ik het artikel ‘Eerste keren in Berlijn.‘ Ik heb namelijk, naar aanleiding van een podcast van Gretchen Rubin (Queen) besloten een ‘Eerste keren lijst’ bij te houden en ik besloot er maar meteen in Berlijn mee te beginnen.

Woop! Alweer tijd voor een recept! Woensdag deelde Jamie een recept voor een vegan ‘omelet’ met jullie. Dit is natuurlijk geen echt omelet, want daar zou je een ei voor nodig hebben, maar het komt aardig in de buurt!

Berlijnbim

Op donderdag zette ik vier nieuwe hotspots die ik in Berlijn hebt ontdekt (doordat lieve vrienden mij meenamen,) voor je op een rijtje. Alle vier topadressen, waar ik je zo met een gerust hart naartoe stuur!

Ook verscheen er donderdag nog een mini-artikeltje online waarin we onze Snapchat-actie voor Warmetruiendag (komende vrijdag) aankondigen. We zetten zes van onze favoriete eerlijk geproduceerde, vegan, warme truien voor je op een rijtje en vertellen je meer over onze Snapchat-actie!

bloemkool12

Normaal gesproken verschijnt Leuke Dingen op vrijdag online, zoals je weet, maar omdat ik geveld ben door een buikgriep (voel me al een stukje beter, dank voor alle lieve beterschapswensen!) moest dit even opgeschoven worden naar vandaag – zaterdag. Daarom verscheen er gisteren een extra recept online: bulgur met geroosterde bloemkool en een goddelijke tahinisaus. Geen straf!

Dankjewel weer voor het lezen. We hopen dat je een geweldig, lekker en gezellig weekend tegemoet gaat en dat je keihard gaat genieten. We zien je graag morgen weer terug op De Groene Meisjes. Uiteraard staat er alweer een leuke nieuwe blogpost voor je klaar! (sterker nog: twee blogposts!)

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

41 gedachten over “Leuke Dingen #66

 1. Bedankt Merel en Jamie! Ik lees de blog nog niet heel lang, maar heb nu al een hoop gelezen! Ik eet nu zes dagen per week vegan (anders vega) en dat bevalt me heel goed! Toen ik vegetariër werd had ik niet verwacht dat het heel moeilijk was, omdat ik al niet een enorme fan was van vlees. Toch vond ik vegan “te ver gaan”. Omdat ik zelden dingen uit pakjes eet ben ik per ongeluk vegan gaan eten :D Deze blog heeft me na laten denken over veel dingen! Ik koop nu ook nog alleen maar verantwoorde kleding :)

  Ik kan in de etsy store niet vinden of de shirts zijn gemaakt van biokatoen. Kan ik er vanuitgaan dat het wel het geval is omdat Jamie er een heeft? Dank jullie wel!

  1. Wat super lief dat je dat zegt! Het t-shirt is helaas niet van biokatoen. Althans, dat staat er inderdaad niet bij, dus ik ga er niet vanuit. Jammer! Misschien iets om door te geven aan Anne, voor een volgende collectie! (Jamie koopt zelf inderdaad altijd biokatoen, maar dit t-shirt heeft ze gekregen)

 2. Ah, die Avocatdo. Hoe schattig is dat?! Wat onwijs tof dat jullie in de finale zitten, ik ga nog eventjes stemmen. Jullie verdienen het om te winnen!

 3. Haha, die avocatdo is super schattig! En heb je nieuwe tattoo even gemist ? super gaaf Merel! Ik heb er vorige week eentje laten zetten, ben nu dan ook erg benieuwd naar de daily tattoo care, zometeen even doorklikken op hun site hoor! En de finale gehaald! Terecht natuurlijk. Had al op jullie gestemd, even kijken of het nog een keerje kan hoor, jullie moeten gewoon winnen. Fijn weekend!

  1. Dankjewel! (zowel voor het compliment als voor het stemmen) En: Tattoomed is echt aan te raden. Ben echt mega tevreden!!

  1. oh echt! was dat niet vorige week? of hebben we iets gemist?

 4. Oh zo leuk pony people! Ik word helemaal vrolijk van de leuke poppetjes. Ik houd hier heel erg van! En terecht dat jullie in de finale staan. Ik heb al gestemd! Ik hoop dat jullie winnen :-)
  Liefs!

 5. Allereerst: fijn te horen dat je je weer wat beter voelt! :-)

  Die catvocado, eh, avocatdo! Ik zie dat ze ook een pin hebben (ben geen t-shirtdrager namelijk), die ga ik maar eens aanschaffen. *shopt*

  1. Jaaa ik heb de pin dus ook en die is echt geweldig! Ik kan mezelf er al mee zien shinen als het straks weer warm genoeg is om met mijn spijkerjasje naar buiten te gaan!

 6. Ooh wat een heerlijke illustraties in het begin! En ik klik gelijk even door naar het recept van de pannenkoeken :-)

 7. Hoe leuk zijn al die dingetjes van pony people, zo schattig! En gefeliciteerd met jullie finaleplek, ik heb al gestemd! :D

 8. Leuke dingen inderdaad! Er is dit weekend nog meer leuks op culinair gebied. Namelijk de Foodhallen van het Noorden, in Groningen. Van vrijdag t/m zondag een culinair festival.

   1. Ik ben er zaterdag geweest en het is een groot succes, helemaal omdat dit de 1e keer was. Het vond plaats in de oude drukkerij van Dagblad van het Noorden, supertoffe locatie. Foodtrucks, een dj, een biergarten, wijnproeverij etc etc. Een aanrader, en gratis entree.

 9. Wat zijn het weer veel leuke dingen! Ik heb meteen even gestemd :)
  En die avocatdo <3 haha zo lief!

 10. Ooh, Ponypeople is zo leuk! Ik zie op Instagram de leukste dingen voorbij komen, denk dat ik voor de zomer ook een pin ga kopen voor op een spijkerjasje :)

 11. Kleine kanttekening: Dagen Zonder Vlees (http://www.dagenzondervlees.be/) is eigenlijk geen campagne van EVA, maar van Alexia Leysen. EVA organiseert wel enkele activiteiten om het mensen makkelijker te maken om die 40 dagen vol te houden, en ze schreven ook enkele recepten voor het Dagen Zonder Vlees-kookboek :-)

  Daarnaast: wat leuuuuuuk, die t-shirt van Avocatdo <3

 12. Waaaaa, ik lees het nu pas! Wat SUPERlief wat je allemaal over me zegt. Maakt het feit dat ik op zaterdag aan het werk ben (eens een girlboss, altijd een girlboss) weer wat meer ok. En ik vond Master of None ook echt briljant, ik hoop zo dat er een tweede seizoen komt…

 13. Super leuke blog weer! Ik zou graag een henna tattoo willen (die enkele weken blijft), alleen geen idee waar ik dit veilig kan kopen…(?) Zelf ben ik vegetarisch maar 40 dagen geen vlees vind ik te ver gaan. Ik vind dat iedereen zijn of haar keuze mag maken. Dat klein Berlijn lijkt me zo leuk! :)

  1. Mensen kiezen uiteindelijk uiteraard allemaal zelf. Immers, hoe zou je ooit kunnen afdwingen dat mensen 40 dagen geen vlees zouden kunnen eten? Dan zou je vlees uit alle supermarkten en restaurants moeten halen, gaat sowieso niet gebeuren ;) Ik denk dat het een mooie campagne is om mensen bewust te maken!

 14. Ik ben een Belgische lezer! Hihi :) En ik doe zeker mee aan Dagen zonder Vlees. Vlees en vis laten is geen probleem. Mijn doel in die 40 dagen zal zijn om nog meer te letten op afvalproductie en mijn ecologische voetafdruk in het algemeen. Ik ben heel blij dat er zo’n actie bestaat. Mijn moeder haalde alvast het boek in huis :) Liefs X

 15. Ik lees jullie blog nog maar net maar heb nu al zoveel dingen van jullie geleerd! En wat leuk dat jullie in de finale staan ik ga zeker gelijk even stemmen. Vegan eten is bij mij toch echt nog wel te hoog gegrepen hoop er ooit mee te kunnen beginnen. ( Ik woon nu ook nog thuis dus dat maakt het nog ietsje lastiger)

  1. Wat te gek om te lezen! En wat betreft het vegan eten: dat is bij mij (Merel) ook niet over 1 nacht ijs gegaan hoor ;) No worries, komt vanzelf, als je het wilt!

 16. Super bedankt voor die tip over Klein Berlijn!! Ik ga daar sowieso die zondag naartoe! <3
  Enne, natuurlijk stem ik op jullie voor lekkerste vegetarische kookboek!! Jullie verdienen het om te winnen! :)

 17. Fijne dingen weer! :) Ik ga binnenkort ook een tattoo laten zetten, dus die vegan crème is wel een goede aanrader, thanks! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *