Review: Streekbox

streekbox

Het was weer feest in Huize De Groene Meisjes, want we mochten weer een foodpakket testen! Dit keer was Streekbox zo vriendelijk om ons een pakket vol met veggies, fruit en ander lekkers te sturen en vandaag laten we jullie zien wat de Streekbox inhoudt en wat wij ervan vonden!

Allereerst: wat zat er in deze Veggie-Streekbox?
Appels, peren, prei, muesli, aardappels, paksoy, bio le Perron vloerbrood, creme fraiche, yoghurt, gele radijsjes, veldsla, trostomaten en een bosje kervel. Met de creme fraiche en de boerenyoghurt hebben we de buurvrouw blij gemaakt!

In de Streekbox zit iedere week in ieder geval:

Groente, fruit, vruchten, aardappelen en kruiden
Brood van Le Perron
Zuivel (boter, kaas en eieren etc.)
Vlees/vleesvervanger
Specials (bijv. vruchtensappen)

Hoe werkt De Streekbox?
De Streekbox levert je iedere week een pakket met streekproducten aan huis. Zoals je hierboven kan lezen is het pakket gevuld met verse en biologische producten uit de regio. De Streekbox verandert dus ook met het seizoen mee. De Veggiebox is speciaal samengesteld voor flexitariërs en vegetariërs. Dat betekent: geen vlees of vis en als er kaas in het pakket zit, is dit vega-kaas. (dit is kaas zonder dierlijk stremsel) De Streekbox bevat altijd voldoende ingrediënten om minimaal twee complete maaltijden van te kunnen. Er zitten dan ook altijd recepten bij de Streekbox, dus je kan meteen aan de slag! Deze recepten zijn overigens regelmatig van Janneke Vreugdenhil; culinair journalist voor o.a. NRC. De producten zijn lekker Hollands, duurzaam en voornamelijk biologisch. Bij de recepten staat precies waar de producten vandaan komen, ideaal!

De Streekbox levert niet alleen maar Veggie-boxen, dus ook voor niet-vega’s is er genoeg keuze. Er is een basisbox (2 personen,) een plusbox (4 personen) een Veggiebox (2 personen) en een Veggiebox Plus (voor 4 personen.) Wij testten de Veggiebox voor twee personen.
Welke Streekbox ook jouw voorkeur heeft, hij wordt iedere week aan huis geleverd. Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld maar één keer per maand een box thuis te laten bezorgen. Ook is het mogelijk om het abonnement iedere maand moment stop te zetten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je eraan vast zit!

De tarieven zijn als volgt: (prijzen zijn per box en inclusief verzendkosten)

Veggiebox Basis (2 personen): €32,50.
Veggiebox Plus (4 personen): €42,50.
Basisbox (2 personen): €37,50.
Plusbox (4 personen): €47,50.

Wij vinden de prijzen erg redelijk, gezien de inhoud. Ook zijn we blij om te zien dat de Veggiebox aanzienlijk goedkoper is dan de gewone Streekbox. De levering van de Streekbox zit bij de prijs inbegrepen.

Wat vonden wij ervan?
We waren erg blij met dit pakket! Mede door de praktische inhoud (met de groente konden wij meteen aan de slag) als door de luxe producten: heerlijk brood van Le Perron en lekkere biologische muesli. Helaas konden we niet zoveel met de fles yoghurt en de creme fraiche, maar voor niet-veganisten zijn dit natuurlijk ook nog lekkere luxe producten. Kortom: een goed evenwicht tussen praktisch en luxe. Precies goed!

Een paar voorbeelden van andere edities van De Streekbox:

IMG_1689 IMG_1688 IMG_2098

Waar wordt de Streekbox geleverd?

De Streekbox wordt vooral in de regio’s Amsterdam, Rotterdam en Den Haag geleverd. Voor het exacte bezorggebied raadpleeg je deze pagina op de website van Streekbox.

Woon je niet in de Randstad, maar wil je toch een keer de Streekbox proberen? Dat kan! Streekbox kan namelijk op een aantal momenten per jaar landelijk leveren, zodat heel Nederland kan kennismaken met ambachtelijke producten uit de streek. De volgende landelijke box wordt een luxe flexitarische special. Deze special wordt bezorgd op vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei. Meer informatie over deze speciale box en hoe je kan bestellen vind je hier!

Voor meer informatie, tarieven en het bestellen van een proefbox, verwijzen wij je door naar Streekbox.nl.

Wie van jullie was al bekend met Streekbox? En wie van jullie is van plan Streekbox te gaan proberen?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

20 gedachten over “Review: Streekbox

 1. Het ziet er goed uit en wat leuk dat ze eens in de zoveel tijd ook in de rest van Nederland bezorgen! Dat maakt de stap minder groot om het eens uit te proberen!

  LEUK! Vooral ook dat er bij de box ook recepten bijgevoegd zitten. Mocht je inspiratieloos zijn, dan kan je daar mee aan de slag.

  Liefs,
  Nancy

 2. Ziet er leuk en lekker uit, maar jammer dat het niet vegan is. Hopelijk hebben jullie de yoghurt en crème fraîche weg kunnen geven aan iemand die het wel gebruikt?

 3. Wat een leuke box! Ik vind het tof dat er ook brood, zuivel en sap in zit. Ik ga er eens over nadenken.

 4. Wat zal dat erg leuk zijn om iedere maand zo’n verrassingsbox op je drempel te vinden! Net Sinterklaas! :)
  Ik struikel weer over twee woorden : vloerbrood en paksoy. Dat vloerbrood zal wel een speciaal soort brood zijn, dat kan niet anders, en is paksoy een soort sojasaus?

  1. Paksoi is een oosterse kool. Heel lekker!
   Effe roerbakken en op het einde wat soyasaus en look bij doen en smullen maar :)

   1. Bedankt, Miss Cherie, ik zal eens kijken of je hier die paksoi kunt krijgen. En is ‘look’ shorthand voor knoflook?

  1. Laat dat nou het volgende pakket zijn dat we gaan reviewen! ;)

 5. Leuk al die boxen! Zitten hier eigenlijk alle ingrediënten in die je nodig hebt voor bijvoorbeeld 5 maaltijden?

  1. Nou nee, 5 maaltijden niet. Maar vaak wel voor 2 of 3.

 6. ik heb hem nu 1 keer ontvangen (val buiten het standaard bezorg gebied, dus ik bestel wel eens met landelijke acties) maar ik ben er niet kapot van zo op het eerste gezicht, ik vond de inhoud ietwat karig voor wat het kostte.
  denk dat ik toch eerder de vitatas weer bestel.

 7. Jullie schrijven dat de pakketten gevuld worden met biologische producten. Op een van de foto’s staan helaas vrije-uitloop-eieren, niet biologisch dus. Dat vind ik dan weer zo’n bummer. Voor mij is dat een reden om die box niet te bestellen: ik wil wel bio zuivel en eieren in zo’n pakket krijgen, anders kan ik net zo goed zelf naar de winkel gaan.

 8. Waardeloos; smakeloos en geen goede produkten. Daarbij miste er ook een produkt in de box (sjalotjes). We zijn heel wat gewend en makkelijke eters maar de drie maaltijden die deze week in de box zaten waren echt niet lekker en ook niet goed. Rot ui erbij in de box………..ben Hello Fresh gewend en deze scheelde in kosten; keer proberen. Dat doe ik geen tweede keer. Recepten waar delen in ontbreken; knoflook persen maar verder niet meer lezen wat er mee moet gebeuren. Nu zijn we wel creatief maar dit is makkelijk verdienen………….daarbij wat ik eerder in de reviews ook lees; erg karig……………plaatpizza op het plaatje een mooie grote rechthoekige pizza………wat zit er in de box? Een ronde bodem die de afmeting iglo pizza heeft en met vier man gedeeld moet worden. Nooit meer de Streekbox voor ons gezin. Doe mij maar Hello Fresh! Dat is pas kwaliteit.

 9. Toevallig dezelfde box ontvangen als de reactie hierboven.
  Heerlijk gegeten, zelfde prijs als HelloFresh, maar ten minste wel met Nederlandse ingrediënten (waarom haalt HelloFresh aardappelen uit Amerika?). Plaatpizza voor twee meer dan genoeg, wellicht voor vier te krap, dat kan ik niet zeggen. Als je de box ontvangt springen de producten uit de box en juist in vergelijking met andere boxen is dit juist een rijk gevulde box. Heel blij mee en wij bestellen hem regelmatig (ook een voordeel – niet gelijk een abonnement waar je aan vast zit). Als je belt met Kevin (dacht ik) lost hij het altijd voor je op. De Krat was ook lekker alleen de recepten niet zo spannend en weinig variatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *