Weekmenu 10-14 april

5 vegan ovengerechten omdat ovengerechten altijd lekker zijn. Ga snel naar de blog voor dit Vegan weekmenu.
weekmenu

Ik hoop dat je een heel fijne zondag hebt tot nu toe :) Ben je al plannen aan het maken voor de nieuwe week, of stel je dat nog eventjes uit? Ik geef je groot gelijk hoor. Mag ik toch het nieuwe weekmenu eventjes bij je droppen? Ik heb vijf lekkere gerechten uit de oven voor je gekozen. Waarom? Gewoon, omdat eten uit de oven altijd lekker is! (en nu maar hopen dat ik niet te veel lezers heb die geen oven hebben…)

Maandag – gevulde zoete aardappel 

weekmenu

Zoete aardappel frietjes, zoete aardappelsoep… eigenlijk vind ik alle manieren van zoete aardappel eten lekker. Maar dit is misschien wel mijn favoriet: gepoft en gevuld. Super makkelijk om te maken en met een groot resultaat!

Dinsdag – Midden-Oosterse ovenschotel 

ovenschotel4

Ovenschotels zijn echt niet alleen voor de winter! Dit recept met tomaat en kikkererwten kan in elk seizoen! Lekker met een pitabroodje erbij.

Woensdag – Soep van geroosterde bloemkool (uit de oven) met dille en citroen 

weekmenu

 

Wat kan ik zeggen? Woensdag soepdag! En ja, ook bij dit recept heb je een oven nodig. Je roostert namelijk eerst de bloemkool, voordat je er soep van maakt!

Donderdag – Groenteballetjes uit de oven 

weekmenu

 

Wat denk je vanavond van even een lekker makkelijk broodje met een salade erbij? Ik heb van die dagen dat ik niet per se een warme maaltijd wil eten, maar wel een beetje gezond wil eten. Dan is dit recept perfect. Je maakt groenteballetjes in de oven, doet ze met een lading rauwkost op wat broodjes, eet er eventueel nog wat sla on the side bij en klaar ben je!

Vrijdag – Vegan kaassoufflees

weekmenu

Ja, oké. Dit is dan even een wat minder verantwoord recept. Maar dat mag op de vrijdagavond. Vegan kaassoufflees zijn veel makkelijker te maken dan je misschien zou denken. En natuurlijk eet je ze met homemade frietjes uit de oven. Feestmaal!

Ik hoop dat je weer zin hebt gekregen in een nieuwe week! En hopelijk mag ik je inspireren om deze week een keer, of een paar keer, vegan te eten. Ik ben benieuwd hoe het je bevalt! Laat je het me weten als je een recept hebt geprobeerd? Je kunt bijvoorbeeld een foto van een gerecht delen via Instagram, door #degroenemeisjes te gebruiken. Dankjewel alvast. Maak er een mooie week van en eet smakelijk! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

11 gedachten over “Weekmenu 10-14 april

 1. Ooh de ovenschotel heb ik al een paar keer gemaakt, die is zo lekker! :D Wil ook de bloemkoolsoep nog steeds eens maken! (:

 2. Hoi Merel, ik krijg Vomar reclame over vlees en kaas op je pagina. Weet niet of dat de bedoeling is.
  xx

  1. Hi Denise, dat is zeker niet de bedoeling. Dank voor het doorgeven. Ik ga mijn mediabureau een mailtje sturen en dan kunnen zij het morgen (maandag) verwijderen!

 3. Hoi Merel, ziet er weer goed uit zeg!
  Ik ben, geïnspireerd door je blog, begonnen met minder afval creëren. Nu heb je wel eens geschreven dat jij verpakkingsvrije boodschappen doet bij de Gimsel. Die hebben een mooie bulk afdeling. Maar toen ik er dit weekend was zeiden ze dat je alleen hun eigen bio plastic zakjes kunt gebruiken en het dus geen zin heeft je eigen verpakking mee te nemen. Hoe doe jij dat?

 4. Oh wat ziet het er allemaal lekker uit! :D Gevulde zoete aardappelen zijn hier ook een grote favoriet :D heerlijk!

 5. Heerlijk, ik ben dol op ovengerechten. Heb nog een zak zoete aardappels liggen, dus ik weet wat wij morgen eten!

 6. Wat lekker, Merel (en team)!
  Het is dat ik al spullen in huis heb voor vanavond, maar anders had ik die bloemkoolsoep HEEL graag gemaakt!
  Morgen staat ‘ie op het menu, hoor ;)
  Wist je dat bloemkool met pindakaas ook een ontzettend lekkere combi is? Ik hou vaak een paar roosjes apart als ik ze heb gekookt en gooi er dan een eetlepel 100% crunchy pindapasta overheen. Dat gaat dan helemaal smelten.. noohh! Ik krijg honger van dit monogesprek ;)
  Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *