Soep met bloemkool en venkel

venkelsoep2

Ben je nog op zoek naar wat lekkere, frisse recepten voor het komende Paasweekend? Wij geven je met liefde wat tips voor recepten zonder ei – want Pasen zonder eieren is nog steeds even leuk. (of leuker, maar wij zijn natuurlijk niet geheel objectief)

Deze soep met venkel, bloemkool, citroen en dille maakten wij omdat er venkel en bloemkool in ons BeterBio groentepakket van deze week zat. Venkel gebruiken we graag om te roosteren in de oven of om soep van te koken. Hetzelfde geldt voor bloemkool. Het leuke is dat we voor dit gerecht beide hebben gedaan: roosteren én soep koken. Het resultaat? De perfecte, frisse voorjaarssoep!

Volgens ons is dit de perfecte voorjaarssoep – romig, maar ook fris door de venkel, dille en citroen. Het leuke is dat je helemaal niet ‘doorhebt’ dat je eigenlijk heel veel groenten eet; een hele bloemkool en een grote venkelknol. Voor mensen die het lastig vinden om genoeg groenten te eten op een dag, kan een soep als deze echt een uitkomst bieden!

Het originele recept voor deze soep met bloemkool en venkel vonden we op het prachtige blog In Sonnet’s Kitchen. De moeite van het kijken waard!

venkelsoep1

 Wat heb je nodig voor 4 kommen soep? 

1 grote venkelknol, in stukken gesneden
1 grote bloemkool, in stukken gesneden
1 eetlepel olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
1400 ml groentenbouillon
1 pot (of blik) kikkererwten
zout en peper naar smaak
1 eetlepel verse dille
1 citroen – het sap en de schil
olijfolie ter garnering
dille ter garnering

Wat ga je doen? 

– Verwarm je oven voor op 180 graden – 

1. Leg de stukken venkel en bloemkool op een bakplaat en rooster voor 30 minuten in de oven.
2. Verhit wat olijfolie in de pan en fruit de ui. Voeg na een paar minuutjes ook de knoflook toe.
3. Voeg nu de geroosterde groenten, kikkererwten en groentebouillon toe. Breng aan de kook.
4. Voeg nu de dille toe en pak je staafmixer. Pureer nu de soep tot het een romig geheel is geworden.
5. Breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer met olijfolie, citroenrasp, citroensap en extra dille.

Enjoy!

De afgelopen week hebben we twee andere recepten geplaatst waarvan wij denken dat het zeer geschikt zal zijn om aan je gasten te serveren tijdens de Paasbrunch. Deze vegan Nutella is sowieso een hit. Serveer met toast of vers afgebakken stokbrood. En wat dacht je van deze meringues zonder ei? Je gasten gaan sowieso níet geloven dat ze vegan zijn! Vorig jaar hebben we een overzicht gemaakt met gerechten die volgens ons heel geschikt zouden zijn voor een Paasontbijt. Misschien zit daar ook nog iets voor je tussen!

Ga jij dit Paasweekend een vegan gerecht serveren? Laat je het ons weten als je deze soep gaat maken? (mag ook ná Pasen hoor ;)) Dit kan via Twitter (@degroenemeisjes) of Instagram (#degroenemeisjes/@jamiegroenemeisjes/@merelgroenemeisjes) Alvast bedankt voor je berichtje! 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “Soep met bloemkool en venkel

      1. elk jaar neem ik mij voor; ik hou -lijstjes bij van welk boek/ film/ cd ik aan wie leen en elke keer opnieuw :) als je het niet vind stuur ik het je wel door!

  1. Ohhhhh, wat lekker. Ik houd heel erg van witte en groene groente. Bloemkool is een van mijn favorieten. Lekker makkelijk dit recept. Ga ik zeker proberen volgende week.

  2. Afgelopen dinsdag deze soep gemaakt voor mijn vriendinnen. Was een groot succes! Kreeg alleen wel zeker 10 kommen uit één recept ;)

  3. Ik maakte deze afgelopen zaterdag en het was heel erg lekker! Zelfs m’n vader (hij lust absoluut geen bloemkool) vond het wel om te eten ;)

  4. Deze soep ga ik maken met Pasen, lekker bloemkool en lekker venkel. Ik ben benieuwd hoe die twee samen smaken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *