Weekmenu 25 – 29 juli

vegan weekmenu

Op Twitter vroeg ik: heeft iemand een suggestie voor een thema voor het nieuwe vegan weekmenu? De allerleukste ideeën vlogen om mijn oren, dus het was nog lastig om er eentje te kiezen voor deze week. Gelukkig is het weekmenu dat – juist! – iedere week terugkomt ;) Het thema dat ik koos werd me getipt door Anke: “dit kan je zelfs op de camping maken.” Eenvoudige maaltijden die heel geschikt zijn voor de zomeravonden die je buiten spendeert, en waarvoor je zo weinig nodig hebt dat je ze zelfs nog op de camping zou kunnen bereiden. Thanks Anke!

bulgur7

Maandag – Midden-Oosterse bulgursalade

Niet zo’n fan van bulgur? Couscous zou ook heel goed kunnen werken bij dit recept!

vegan weekmenu

Dinsdag – Wraps met gekruide tempeh blokjes 

In plaats van tempeh kun je ook tofu gebruiken, mocht je dat lekkerder vinden.

vegan weekmenu

Woensdag – Pasta Arrabiata 

Voor het hakken van de walnoten heb je geen keukenmachine nodig. Je kunt ze gemakkelijk breken (waardoor ze wat grover blijven,) of een vijzel gebruiken. (of ze in een theedoek doen en je uitleven met een hamer ;))

vegan weekmenu

Donderdag – Summerrols met pindasaus

 

Je zou het misschien niet denken, maar deze summerrols zijn ontzettend makkelijk te maken. Je hoeft de rijstvellen alleen te weken in heet water en daarna kun je ze vullen met wat je maar wilt. En pindasaus maken, dat hoort er natuurlijk gewoon bij op de camping – dus dat moet deze week minimaal één keer, vind ik.

vegan weekmenu

Vrijdag – Bibimbap 

Zoals je in de video kunt zien, hebben we dit gerecht zelf ook gemaakt op een camping-kookstelletje. Met andere woorden: dat kan dus écht!

Maak er een mooie, gezonde en gezellige nieuwe week van. Geniet en eet smakelijk!
Ben je op zoek naar meer inspiratie voor de komende week? Check dan ook het vegan weekmenu van vorige week. Ik zou het heel leuk vinden als je deze post zou delen met je vrienden, bijvoorbeeld via Facebook, zodat heel veel mensen geïnspireerd raken om deze week eens veganistisch te koken :) 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Weekmenu 25 – 29 juli

  1. Fijn menuutje! De bulgursalade ga ik denk ik wel maken deze week, maar dan met quinoa of gierst! (:

  2. Ziet er weer heerlijk uit en zeker een aantal dingen die ik wil proberen. Thx voor de tips!

  3. Wat een fijn artikel! Over 2 weken zit ik in Frankrijk en hopelijk ook op wat campings. Ik vroeg mij als net vegan al af wat ik dan zou kunnen eten. :-)

  4. Het ziet er allemaal zo lekker uit! Ik heb van de week de documentaire Cowspiracy gezien en ben echt heel anders gaan kijken naar de veganistische manier van leven. Ik zeg niet dat ik meteen volledig vegan (of zelfs volledig vegetarisch) wil gaan, maar ik wil zeker wel bewustere keuzes maken en dat betekent dus ook minder vlees, zuivel en eieren eten. Deze recepten zijn daarom echt perfect! Ik ga zeker de wraps met tempeh proberen van het weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *