Weekmenu 26 – 30 juni

 Heerlijk vegan weekmenu met onze guilty pleasures. Geen gezond eten hype maar gewoon lekker. Eet Smakelijk met o.a. Nachos met vegan kaas, groenten en guacemole, Pita’s met ‘gyros’ en tzatziki, Turkse Pizza, Mac and Cheese, Chili sin carneG
 Heerlijk vegan weekmenu met onze guilty pleasures. Geen gezond eten hype maar gewoon lekker. Eet Smakelijk met o.a. Nachos met vegan kaas, groenten en guacemole, Pita’s met ‘gyros’ en tzatziki, Turkse Pizza, Mac and Cheese, Chili sin carne.
weekmenu

Ik zal niet zeggen dat ik iets tegen de hele ‘eat healthy be instant happy’ hype heb, maar ik zeg wel dat ik er een beetje jeuk van krijg. Hetzelfde geldt voor rawfood-guru’s die iedereen zó inspirerend vind, maar van wie ik alleen maar heel nerveus word. Ik ben daarin misschien een gekke. Ik hou heus van een gezonde maaltijd. Ik eet graag en veel groente en fruit en in de zomer gaat mijn voorkeur uit naar een lichtere maaltijd, omdat ik op heel warme dagen niet héél veel trek heb. Maar die hele overtuiging ben ik zó kwijt als iemand me een broodje falafel met heel veel saus aanbiedt. En als er frietjes met vegan mayo geserveerd worden sta ik ook in de rij. (en waag het ook niet om mijn ijsje van me af te nemen. ijs is heilig.) Daarom deze week vijf gerechten die anderen misschien zouden verkopen als ‘guilty pleasures’ maar waarvan ik alleen maar zeg: eet alsjeblieft smakelijk.


Maandag – Nachos met vegan kaas, groenten en guac 

weekmenu

Dit is zo’n maaltje dat ik normaal op een vrijdag in het weekmenu zou inplannen, maar deze week beginnen we er gewoon lekker mee. Hoppa!

Dinsdag – Pita’s met ‘gyros’ en tzatziki 

IMG_20571-1024x683

Nee, echte gyros is het niet. (die heb je overigens wel vega(n), maar dat is wel een wat duurder product en niet per se nodig om een lekkere maaltijd te maken. Deze versie met bonen en een lekkere tzatziki doet net zo goed the trick.

Woensdag – Turkse Pizza  

weekmenu

Ik kan me voorstellen dat je zo op het eerste gezicht niet heel warm of koud wordt van dit plaatje, maar geloof me: deze vegan Turkse pizza is echt HEEL. erg lekker. En je maakt hem lekker from scratch, dus zo ongezond is hij niet.

Donderdag – Mac ‘nd Cheese

weekmenu

Het nieuwste recept op de Groene Meisjes: vegan mac&’cheese.’ Beetje groenten erbij en je hebt toch een goede volwaardige maaltijd? De saus is multi-inzetbaar trouwens. Kan ook prima bij bijvoorbeeld chili cheese fries of een ovenschotel.

Vrijdag – Chili sin carne 

weekmenu

Chili sin carne, Mexicaans biertje erbij, voetjes omhoog – niks meer aan doen. Geniet van je vrijdagavond!

Stiekem vallen al deze ‘junkmeals’ nog best wel mee, toch? Ze bevatten in ieder geval veel groenten en peulvruchten, en geen dierlijke producten … dus zó erg kan het niet zijn ;) Hoe dan ook, geniet ervan! Heb je een recept gemaakt en wil je een foto van een eindresultaat met me delen? Dat kan! En dat vind ik leuk :) Vergeet op Instagram niet #degroenemeisjes toe te voegen, zodat ik het gemakkelijk kan terug vinden. Alvast bedankt! 

>>Bewaar dit weekmenu op Pinterest<<

Heerlijk vegan weekmenu met onze guilty pleasures. Geen gezond eten hype maar gewoon lekker. Eet Smakelijk met o.a. Nachos met vegan kaas, groenten en guacemole, Pita’s met ‘gyros’ en tzatziki, Turkse Pizza, Mac and Cheese, Chili sin carne.
Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Weekmenu 26 – 30 juni

  1. In de chili sin carne heb ik eigenlijk wel zin! ^^ Ik ontving gister ook een boekje van Jamie Oliver via de Postcode Loterij en daar stond ook een lekkere vegan chili, maar ik weet zeker dat die van jou lekkerder is! ;)

  2. Man wat krijg ik altijd zin in eten van je week menu’s. Die pita broodjes, heeeeerlijk! En nacho’s mogen gewoon als maaltijd vind ik, is hartstikke goddelijk toch? Malou x

  3. Lekkerrr! Gezond & lekker kan prima samen, maar iets minder de focus op dat gezond is soms ook wel.. gezond :)

  4. Als vegan gyros gebruik ik nu vaak gedroogde sojareepjes! Die kook je dan even, knijp je ze uit om het overtollige vocht eruit te krijgen en dan bak je ze op :) vet lekker, maar je moet ze wel echt koken in bouillon en daarna goed kruiden.
    De chili sin carne ga ik proberen :)

  5. Lekker lekker! En voor mijn gevoel is vegan comfort food altijd nog gezonder dan comfort food met dierlijke producten… Dus broodjes vegan shoarma, burgers en turkse pizza’s gaan er bij mij zonder schuldgevoel in :-D Alleen de vegan pannenkoeken en frietjes zijn misschien iets minder…

  6. De pita broodjes met boontjes en tzatziki is bij mij écht een favoriet. Zo vreselijk lekker!
    Ook chili sin carne vind ik heerlijk, snel maar een keertje maken, veel te lang geleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *