Weekmenu 29 mei – 2 juni

5 vegan recepten met aardappel in dit vegan weekmenu van De Groene Meisjes met o.a. Crispy smashed potato met salade, Aziatische aardappelschotel, Thaise linzensoep, Aardappeltaartje, Frietjes met zoete aardappelfalafel
weekmenu

Nieuwe week, nieuwe kansen. En zo te zien kunnen we er vanuit gaan dat we ook komende week nog een paar keer heel mooi weer gaan hebben, dus laten we er lekker van genieten. Daar hoort vooral ook lekker eten bij, als je het mij vraagt. Lekker makkelijk eten. En omdat ik toch altijd een beetje een thema zoek voor het weekmenu, ga ik dit keer voor aardappel. Gewoon omdat ik dat lekker vind, in allerlei variaties. Daar gaan we!

Maandag: Crispy smashed potato met salade 

weekmenu
Dit is zo makkelijk om te maken, maar toch vergeet ik het geregeld. Dit is dus ook meteen een reminder voor mezelf: van de week weer eens crispy smashed potato maken! Natuurlijk met een lekker frisse salade erbij.

Dinsdag: Aziatische aardappelschotel

weekmenu

Dit recept is letterlijk het product van een ‘wat heb ik nog in huis?-‘ sessie. Dat betekent dat ik letterlijk alles op een berg heb gegooid: aardappel, koriander, paprika, pindasaus… en ja, natuurlijk, het draait eigenlijk allemaal om die pindasaus. Maar de rest is ook lekker.

Woensdag: Thaise linzensoep

weekmenu

Niet per se een aardappelsoep, wel een soep waar aardappel in gaat. Romig, vullend en bovenal heel erg lekker (pittig) van smaak.

Donderdag: Aardappeltaartje 

weekmenu

Een superoud recept, maar daarom niet minder lekker!

Vrijdag: Frietjes met zoete aardappelfalafel

weekmenu

Je weet hoe het werkt: vrijdagavond, comfortfoodavond. Dat hoeft helemaal niet mega ongezond te zijn hoor, je kunt het best een beetje verantwoord houden ;) Bijvoorbeeld door deze frietjes te maken, met zoete aardappel falafel uit de oven erbij. Heerlijk!

Ik hoop je met dit nieuwe weekmenu weer te moge inspireren om de komende week misschien eens plantaardig te koken, als je dat normaal gesproken niet doet. Al zou je maar één recept proberen, dan zou me dat toch heel erg blij maken. Laat het me vooral weten welk recept je het lekkerst lijkt, en schroom ook niet om een foto met me te delen als je daadwerkelijk een recept hebt geprobeerd! Dit kan op Instagram, door #degroenemeisjes te gebruiken. Ik kijk al uit naar jullie creaties en wens jullie een heel fijne (en lekkere ;)) week! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “Weekmenu 29 mei – 2 juni

  1. Mmm… wat lekker allemaal weer! Ben wel nieuwsgierig naar de smashed potatoes. Eet ’s avonds normaal soep ( en ’s middags een warme maaltijd) maar ik vind het deze week niet echt soep weer, dus ben een beetje zoekende naar vervangers, haha! Wie weer probeer ik de smashed potatoes dus eens deze week. (:

  2. Hoi Merel heb al een tijdje geen nieuwe mail ontvangen!
    Mis je berichten.
    Daarom opnieuw de aanvraag voor de nieuwsbrief.
    Groet jolanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *