6 keer aardappel

6 totaal verschillende recepten met aardappels. Power to the Pieper. Lees mijn zes favoriete manieren om aardappels in maaltijden te verwerken. En het valt je misschien op dat ik dan meestal zoete aardappel gebruik, omdat ik die heel erg lekker vind, maar je kunt ook voor gewone piepers kiezen. Gaat net zo goed!
aardappel

Aardappels zijn niet alleen gezond en goedkoop, je kunt er ook nog honderdduizend verschillende gerechten mee maken. De tijd van aardappelen-vlees-groenten maaltijden, of stamppotten, is nu echt een beetje geweest. We willen wel eens wat nieuws en dat kan ook heel erg goed. Vandaar dat ik in deze post mijn zes favoriete manieren om aardappels in maaltijden te verwerken voor je op een rijtje zet. En het valt je misschien op dat ik dan meestal zoete aardappel gebruik, omdat ik die heel erg lekker vind, maar je kunt ook voor ‘gewone’ Oerhollandse piepers kiezen. Gaat net zo goed!

Soep

aardappel

Aardappels maken soep super romig. Ze zorgen voor een lekkere, zachte structuur en daarbij komt dat het toevoegen van aardappels er vaak ook voor zorgt dat een soep een stuk vullender is. Deze aardappelsoep met linzen is mijn favoriet!

Salade

aardappel

Om van een salade een maaltijdsalade te maken – zodat je er (ook in de wintermaanden,) wat langer op vooruit kunt – voeg ik graag aardappel en peulvruchten toe. Ik vind het erg lekker om de aardappels in blokjes te snijden en met wat kruiden erbij te roosteren in de oven, zodat ze een goede bite krijgen. Wat denk je bijvoorbeeld van deze super makkelijke en snelle salade met aardappel, linzen en granaatappel?

Frietjes

aardappel

Allemaal leuk en aardig, die culinaire uitspattingen met aardappel, maar vroeg of laat komt toch ook altijd weer een keer dat moment dat je gewoon frietjes wilt eten. Toch?! Moet ook gewoon kunnen, vind ik. Ik maak de frietjes in de oven of in de airfryer en het allerlekkerste is het dan ook nog om de sausjes zelf te maken.

Curry

aardappel

Aardappels lenen zich uitstekend om te verwerken in een curry. We vergeten soms dat aardappels ook gewoon groenten zijn. Dan denken we dat je ze ergens bíj moet eten. Maar niks is minder waar. Aardappel kan prima samen met groene groenten, of bijvoorbeeld met bloemkool, verwerkt worden in een stoofschotel of curry. Mijn favoriet? Deze overheerlijke pindacurry!

Gepoft en gevuld

aardappel

MMM. Zo’n grote (zoete) aardappel poffen in de oven of op de barbecue, en dan vullen met wat je maar lekker vindt. Ja graag! Wat denk je bijvoorbeeld van deze Mexicaanse variant, met groenten, salsa en guac? Ik ben voor, hoor!

Falafel

aardappel

Wist je dat je in plaats van van kikkererwten, ook prima van aardappel falafel kunt maken? En lekker dat het is! Ik vind het persoonlijk nog lekkerder dan de originele falafel, omdat het minder snel droog uitpakt. Het is makkelijk en snel gemaakt. Echt een aanrader om binnenkort eens te proberen!

Zes (nieuwe) manieren om aardappel te eten. Echt, wie heeft er nog een AVG’tje nodig tegenwoordig? Kan lekker zijn hoor, begrijp me goed, maar je kunt nog zoveel meer kanten op met aardappels. Het is bijna zonde om het niet te proberen!

Wat is jouw favoriete manier om aardappel in een gerecht te verwerken? En heb je in deze blogpost een recept gezien dat je wilt uitproberen? Laat het me weten! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

24 gedachten over “6 keer aardappel

 1. Ik eet eigenlijk bijna nooit aardappel, vind dat altijd zo zwaar op de maag liggen. Maar het is wel lekker, zeker nu ik die curry zie denk ik: goed idee! Zou wel een goede afwisseling voor me zijn, weer eens aardappel op het menu. (:

 2. Ja! Power to the pieper! Ik heb deze week de pinda curry gemaakt. Superlekker! Maar de wraps met zoete aardappel zijn ook heerlijk ^^

 3. Mijn vriend wilt tegenwoordig ook wel meer aardappelen eten, vooral omdat ik dit voorheen eigenlijk nooit maakte. Hier kan ik weer wat inspiratie uit op doen! Die aardappelsoep lijkt mij ook echt heel lekker!

 4. Aardappelsoep wil ik nog een keer maken, maar dan met de gewone piepers ;) Gisteren had ik zoete aardappel en pastinaak uit de oven gemaakt, ook lekker!

 5. Wij eten meerdere keren per week aardappel. Ik ben er mee opgegroeid en jaren later vond ik de aardappel maar saai. Maar de laatste jaren eet ik hem graag. HEERLIJK!

 6. Haha, zoals iemand hierboven me al zei: power to the pieper! Ik ben er gek op en gebruik het ook voor veel verschillende dingen! Wat dacht je van een vegan omelet met aardappel (zoals zo’n spaans omelet), rosti’s en aardappelsoep. Allemaal zo lekker, deze ideeën hierboven zijn ook heerlijk! En, nog beter, ik bevind me nu in Zuid-Portugal, de zoete aardappelstreek. Ik ben vorige week zelfs naar het zoete aardappel festival geweest, hoe vind je dat;) Haha!

 7. Frietjes en in een curry. Hallo smakelijk aardappeltje! Ik denk omdat onze generatie regelmatig gekookte aardappels at, de aardappel een beetje als saai wordt gezien. Maar je kunt er inderdaad zoveel lekkers mee maken!

  1. zeker weten! Ik vind eerlijk gezegd gekookte aardappel niet meer zo heeeeel lekker.

 8. Met gekookte aardappelen kan je ook een lekkere veganaise maken !
  100 g gekookte aardappelen, 3 el olie, 3 el witte balsamicoazijn, 3 el (kook)water, snuif zeezout, zwarte peper, tl mierikswortelcreme
  Alles goed mixen met de staafmixer.

 9. Leuke ideeen!! Falafel wil ik er wel eens van maken. Gelijk uitproberen.

  Die kip uit de airfryer reclame eronder is wel een beetje gek?!

  1. Oei! Volgens mij is hij nu weg, maar ik zal mij mediabureau even mailen. Dankjewel voor het melden!

 10. Ik was deze week bij mijn schoonfamilie in oost Turkije en heb ook weer allerlei recepten met aardappel geleerd, speciaal voor het ontbijt! Echt super lekker, met ei en kaas mmmm. Precies wat een mens nodig heeft op winterse ochtenden!

 11. Wat een geweldig mooie foto’s! Ik vind zoete aardappel tegenwoordig ook echt in alles lekker: soep, curry of met andere groenten gegrild uit de oven. Die curry van jou ga ik ook snel eens proberen Merel.

  1. Zeker doen hoor! Heb hem zelf gisteren nog gegeten en het was weer heerlijk!

 12. Hoe toevallig!! Ik had nog een grote zoete aardappel liggen waar ik niks mee wist. Hij zit nu in de pan, en zometeen kan ik hopelijk genieten van zoete aardappel falafel!! :-)

 13. Wooow die aardappel falafel vind ik wel goed ? wat ook lekker is, zijn de aardappelpannekoeken volgens mijn oma’s wijze! (vegan) wil het receptje wel delen als iemand het vraagt ?

 14. Klinkt allemaal heerlijk!

  De aardappel is mijn favoriete basisvoorraad product, je kan er zoveel kanten mee op. Zelfgesneden ovenfrietjes zijn favoriet hier, maar gepoft en gepureerd eet ik hem ook vaak.

  Laatst heb ik een aardappelpizza gemaakt met een laagje hummus als bodem, heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *