Een stukje pompoen appreciation naar de mensen toe

8 vegan recepten met pompoen. Lekkere zoete en hartige recepten, met pompoen kan het allemaal zoals oa. pompoencurry met bloemkool, pompoensoep, pompoenfrietjes, pompoencake, en maak zelf je pumpkin spice kruiden voor o.a. in je pumpkin spice latte. Lees alle recepten op de blog . #pompoen #Vegan
pompoen

Ik dacht eerst: nee, ik doe niet mee aan die afgezaagde jaarlijkse trend. Maar ik ben ook maar een eenvoudige blogger, dus ja, ik doe wel mee. Sorry als je me nu haat, maar pompoen ís gewoon heel lekker en verdient een beetje (extra) waardering op zijn tijd.

Waarom pompoen zo fantastisch is? Ten eerste is het een seizoensgroente die hier in Nederland en België groeit als een malle. Super duurzaam en verantwoord dus. Ten tweede kun je met pompoen echt alle kanten op. Dat ga je straks terugzien in de recepten – die gaan ook alle kanten op. En ten derde vindt volgens mij iedereen pompoen lekker. Zeggen dat je geen pompoen lust is ongeveer zoiets als zeggen dat je niks met babydieren hebt.

Van welke pompoenen ik het meeste hou? Nou, heel eerlijk? De flespompoen is lekker handzaam. Kost minder moeite om te snijden enzo. Maar aan de andere kant, de oranje ronde pompoen is wat zoeter, geloof ik. Dan hebben we nog de spaghettipompoen, maar daar is vrij lastig aan te komen. Ik merk dat ik eigenlijk geen oordeel wil hebben, omdat ik alle pompoenen wil accepteren voor wat ze zijn. Dus ik blijf liever neutraal.

Komen ze hoor, mijn favoriete recepten met pompoen. Maak maar alvast een boodschappenlijstje (pompoen, pompoen, pompoen, basically) en duik die keuken in.

Pompoenpurree met geroosterde knoflook 

pompoen5

Dit is niet eens herfstig, eerder kerstig, maar daarom niet minder lekker. Die geroosterde knoflook, tho. Ik leef ervoor.

Curry met bloemkool en pompoen 

curry1-4

Als mijn receptenindex Tinder was, dan zou ik dit recept mijn superlike geven.

Pompoensoep 

sopie

Jullie zouden me afschrijven als blogger als ik hier geen pompoensoeprecept zou kiezen,  geef toe. Ik voel een lichte druk vanuit de maatschappij, merk ik.

Pompoenfrietjes 

IMG_3823-1024x683

Ja, want waarom zou je wel van zoete aardappel frietjes maken en niet van pompoen? Laten we een beetje openminded blijven, dat lijkt me wel zo eerlijk.

Pompoencake 

Nu gaan we iets grappigs doen. We gaan bakken met pompoen!

Pompoenkoekjes

Kan gewoon allemaal.

Pompoenbrownies 

Het moet niet gekker worden. We gaan nóg meer bakken met pompoen. Daar hoor je dan bij Heel Holland Bakt nooit iemand over hè?

Zelf pumpkin spices maken

kruidenmix6

Ooit kocht ik pompoenkruiden in New York. Ja, ik weet het, normale mensen kopen op zo’n vakantie in de VS het nieuwste model Air Max, ik kocht kruiden. Anyway, die waren heel lekker, maar ze gingen een keer op en toen besloot ik: dit kan ik ook zelf maken. Kan jij ook. Is heel makkelijk en man, wat ga je blij zijn als je dit door je havermout mixt. (of door die pompoencake of wanneer je zelf een pumpkin spice latte maakt, alsof je een volleerde Starbucks barista bent)

Dit zijn slechts mijn favoriete recepten, maar het zijn niet alle recepten met pompoen die ik ooit heb gemaakt. Check de zoekfunctie maar eens op pompoen.  En ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Alle recepten in mijn receptenindex met zoete aardappel kun je gewoon lezen als “huppeldepup met pompoen.” Want of je nou zoete aardappel of pompoen gebruikt, dat maakt in my opinion niet zoveel uit. Is beide lekker, maar pompoen is wel een beter idee.

Ps no worries, ik heb een hekel aan Halloween, dus ik ga jullie niet nóg een keer lastigvallen met alles wat maar met pompoen te maken heeft. Groetjes!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

23 gedachten over “Een stukje pompoen appreciation naar de mensen toe

 1. Ik kocht vorig jaar voor het eerst een flespompoen. Daar had ik tijdens het snijden wel erg spijt van, want het was best zwaar werk. Uiteindelijk pompoenfrites uit de oven van gemaakt. Dat was erg lekker en ga ik denk ik dit jaar weer doen! :) Past ook wel bij de herfst.

  1. Kleine tip om de pompoen makkelijker te snijden, is hem eerst paar minuten koken in zijn geheel. Daarna wat af laten koelen, en je haalt het velletje er zo af :)

   1. Ik zie je tip nu pas, maar super bedankt! Ga ‘m meteen opschrijven, zodat ik komende week de tip kan uitproberen! :)

 2. Superleuk artikel Merel! Ik heb het recept voor geroosterde pompoensoep van je site al heeeeeeel vaak gemaakt, en die zit nu ook in de oven! (Ik ontdekte net dat ik de olie en peper en zout was vergeten erover te doen, oeps, t is maandag zullen we maar zeggen) maar het is niet aangebrand ofzo. En ik laat de zoete aardappel weg want daar ben ik geen fan van :D.

 3. Ik was net ook aan het denken om een pompoenblogpost te schrijven, ik wist niet dat dat afgezaagd schijnt te zijn ;).
  Lekkere receptjes zie ik! Ik moet er eens een paar van proberen!

 4. Ik vind pompen heerlijk, maar dat snijden… Echt verschrikkelijk, en daarom eet ik het bijna nooit. Ja, ik kan ook wel voorgesneden pompoen kopen, maar dan zit ik weer met onnodig veel plastic… Lastig dus ;-)

 5. Ja dit komt nu heel erg goed van pas want ik heb straks drie pompoenen die ik moet verwerken :D

  Voor de pompoen liefhebbers in het noorden heeft poiesz nu in samenwerking met een boer een pompoen reddingsactie. De pompoenen zijn beschadigt door hagel maar verder helemaal goed. Je kunt ze tot 6 oktober reserveren en dan de week erop in de poiezs afhalen. Ze kosten nu 1 euro per stuk

  https://www.poiesz-supermarkten.nl/pompoenen?utm_source=Nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=Nieuwsbrief%20week%2040&posted=802134&message=V0DL8Zqa

 6. Haha, heerlijk geschreven Merel. En oh, die recepten, wat een liefde voor pompoen, mmm!

 7. Pompoen is echt de aller-allerlekkerste groente die er bestaat. En dan vooral die ronde (niet de flespompoen). Oh my. Maar wel een werk om ‘m te bereiden. En dan heb ik het nog niet over die zaadjes die als zeepjes tussen je vingers door floepen als je ze probeert op te rapen van de grond! :D

 8. Ik eet heel veel pompoen, ben echt fan van deze groente en kan er geen genoeg van krijgen!

 9. Dit komt als geroepen: ik heb een heerlijke pompoen in de keuken liggen en ik wist nog niet wat ik er mee wilde maken. Thanks Merel!

 10. Ik ben verslaafd aan pompoen en heb in onze moestuin heel enthousiast meerdere soorten pompoenen geplant… mijn hele voorraadkast staat nu al vol met pompoen en ze groeien nog steeds in de tuin… Dus die recepten komen van pas!!!

 11. Ik heb zó genoten van dit artikel! Zie in blog land maar weinig artikelen die met zoveel smaak (letterlijk en figuurlijk) geschreven zijn. Keep up the good work! En ja, ik heb ook super veel zin in al deze recepten en die heerlijke pompoenen nu!

 12. Pompoencake vind ik altijd superlekker, maar pompoenbrownies klinkt nog veel beter! Dat ga ik zeker een keer maken binnenkort.

 13. Ik koop heel vaak losse thee op reis. Vind ik een leuke herinnering, dus zo gek zijn die pompoenkruiden niet. ;)

 14. Een stukje appreciation van de pompoen appreciation naar de blogger toe! 😍

 15. Zo hee! Wat een lekkere recepten! Ik heb vorige week pompoencurry gemaakt. Erg lekker! Ik vind pompoen sowieso echt verrukkelijk! Dankjewel voor de fijne recepten :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *