Healthy Journal #2

Tijdens mijn Healthy Journal geef ik jullie een update over hoe het met mij gaat op het gebied van sporten en gezond eten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op mijn vorige ‘healthy journal’ kreeg ik veel leuke reacties. Thanks ladies (and gentlemen)! Zoals je misschien al in het Instagram-artikel van Merel kon lezen ben ik een aantal dagen van huis geweest. Ondanks dat ik dan kies voor een vegan optie vind ik het lastig om altijd gezond te blijven eten. Ik zorg vaak wel dat ik een gezonde snack bij me heb (zie het bakje hierboven bijvoorbeeld,) maar goed, je weet hoe het gaat… Patatjes in een restaurant, koekjes bij de thee of een paar bolletjes sorbetijs. Natuurlijk niet zo slecht maar allemaal op één dag is niet echt bevorderlijk voor je ‘shape’.Maar wat is er nou lekkerder dan met een big fat (vegan) pizza en een reep Tony’s op een hotelbed te liggen? Vanmiddag heb ik een lading groente en fruit gekocht zodat ik goed voorbereid de nieuwe healthy week in ga!

Ik heb de afgelopen week drie keer hard gelopen. Ik heb een paar fresh new hardloopschoenen gekocht. Nieuwe sportkleding motiveert mij heel erg. Ik krijg spontaan zin om een rondje te rennen omdat ik de nieuwe schoenen graag weer aan wil! Hetzelfde heb ik met een nieuwe playlist. Ik loop graag op een flinke beat. Helaas ben ik deze week niet aan krachttraining toegekomen dus dat is een doel voor volgende week. BEAST-MODE!

IMG_5148

In zeeland ben ik ’s ochtends om 7 uur opgestaan om te gaan hardlopen langs het strand. Héérlijk!

Ik ben een heel leuk merk sportkleding tegengekomen: Alo Sport. Alo Sport is een Amerikaans merk dat veel gebruik maakt van eco-friendly materialen als biologisch katoen en bamboe.
Eindelijk eens een eco merk met felle neon kleurtjes. Love it!

fitnessalosport

Over het algemeen ben ik op hardloopgebied erg tevreden over hoe ik het heb gedaan! Maar qua gezond eten kan het nog stukken beter, dus met voeding en krachttraining ga ik de komende week aan de slag. Lezen jullie volgende week weer mee om te kijken hoe het gegaan is? Hoe zag jouw week op sportief&gezond gebied eruit?

foto’s: alosport.com

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

23 gedachten over “Healthy Journal #2

 1. Oeps, ik heb deze week helemaal niets gedaan op sportief vlak en erg gezond heb ik ook al niet gegeten.

 2. Voeding gaat de laatste tijd weer wat beter. Ik ben gewend om ’s ochtends te koken (dus ’s ochtends eet ik warm en ik maak ook voor de lunch klaar) en daardoor heb ik eigenlijk ’s avonds geen zin meer, ik sloeg regelmatig een maaltijd over. Aangezien ik in een stressvolle periode zit en eigenlijk te licht ben, is dit niet handig. De laatste week heb ik weer goed ’s avonds gegeten en ik vond het ook weer leuk om iets lekkers te maken.

  Sporten gaat zoals altijd, elke ochtend wat yoga en na werk ook nog minstens half uurtje poweryoga. Daarnaast losse oefeningen om mn heupspieren en armspieren te versterken en 4minuten plank (met variaties zoals zijplank, op de onderarmen steunen of 1 been optillen) om mn hele core te verbeteren. Het is zo leuk om te zien als je vooruitgang boekt, die ene houding die ik eerst niet kon en nu wel!

 3. Ik heb vrijdag gefunbokst met vriendinnen, ik heb zoveel spierpijn! Ik wilde gister gaan hardlopen, heb dat toen verplaatst naar vandaag en denk dat ik het weer naar morgen moet verplaatsen :( Maar dan weet ik in ieder geval wel dat ik vrijdag goed mijn best heb gedaan!

 4. Deze hele week begonnen met yogasessie, straks ga ik lekker wandelen (Vlissingse boulevard/strand).
  Healthy ontbijt en lunch wil meestal wel lukken….bij het diner wil ik nog wel ‘ns voor de minder healthy optie gaan. …
  Geslapen in het City Hotel Vlissingen???

  1. Herkenbaar, al vind ik lunch juist lastig om voor een gezonde maaltijd te gaan. Inderdaad het City Hostel!

 5. Sinds kort ben ik begonnen met hardlopen! Wauw, wat een chille manier om mijn stress van het afstuderen aan te pakken! Ik red zo’n 4x per week 20 minuten. Met mijn vader heb ik afgesproken dat als ik de 5 KM in 1X haal en dit even volhoud, ik een nieuwe outfit mag uitkiezen.. en ik weet dankzij dit artikel van welk merk dat zal worden.

  Ik zou graag ook aan yoga willen doen, maar dat komt nu in deze periode nog niet uit. Dus na mijn studie ga ik me daar zeker op richten. Tot die tijd probeer ik wel zo nu en dan wat oefeningen thuis te doen.
  Fijn artikel dit, heerlijk om daar eens wat over te lezen en om over mee te praten!

  1. Als je eenmaal in de ‘hardloopflow’ zit is het echt heel fijn! En heerlijk vooruitzicht dat je een leuke outfit mag uitkiezen, dat lijkt me echt motiverend.

 6. Haha het Tony’s probleem is bekend. Ik ken mezelf inmiddels: ik gun mezelf een keer per week Tony’s melk (af en toe tussendoor een blokje puur, daarmee kan ik me wel inhouden) en dan koop ik de 50g reep ipv 180g. Want ik weet dat hij hoe dan ook opgaat binnen een dag, en met die kleine is dat nog te overzien! Puur hebben ze ook in 50 gram trouwens.

  1. Love Tony’s! De 50 gram is inderdaad een stuk verstandiger ;)

 7. Herkenbaar, zeker met de chocola!! Wat zouden jullie doen als je geen eko store of iets in de buurt zou hebben?

  1. Online bestellen! of alles zelf maken van de dingen die je wel kan krijgen.

 8. Oeh, wat heb je leuke hardloopschoenen. En ik ben heel blij met het linkje naar de webshop voor sportkleding! Ik had al veel gezocht naar eco-friendly sportkleding maar vaak kom je dan toch op van die losse yoga kleding in bruine tinten, dat is niet echt handig voor hardlopen. Maar hier zitten hele leuke dingen tussen :D
  Mijn heup doet eindelijk niet zoveel pijn meer dus ik kan weer 1-2 keer per week hardlopen, yayy. En gezond eten gaat eigenlijk ook wel prima. Én dit is ook nog m’n 2e maand dat ik ben gestopt met roken dus ik ben zeeeer tevreden qua health-freak ontwikkelingen ;)

 9. deze week 2 keer gelopen en 2 keer yoga gedaan…en wel redelijk gezond gegegeten :)maar vandaag gun ik mezelf toch echt een (soja) ijsje!! en plannen om morgenochtend weer te gaan lopen :)
  chocolade haal ik niet in huis,want dan gaat t in één keer op…. :)

 10. Leuk om te lezen en ik vind jou schoenen super gaaf :D. Ik volg sinds een paar maanden twee keer in de week een poweryoga les. Ik ben ook begonnen met thuis een work out te doen maar ik heb daarbij mijn knie overbelast, ik kon bijna twee weken niet fatsoenlijk lopen. En daar ben ik een beetje heel erg lui door geworden :D.

  Maar ik heb door jou stukjes ook zin in hardlopen gekregen! Ik ben nu mijn playlist samen aan het stellen en als mijn knie het een beetje volhoudt ga ik het vanmiddag voor het eerst proberen ^_^.

 11. Leuk om te lezen, ik herken het wel van die kleding, het werkt zo motiverend om dat dan aan te doen.
  Ik probeer een regelmaat in sporten aan te brengen.
  Nu elke dinsdag ochtend pilates terwijl mijn zoontje in de opvang speelt (dat is echt handig, een opvang in de sportschool!), en ik ga nu elk weekend skaten. Was niet meer zo te motiveren voor hardlopen dus heb mijn skates nieuwe wieltjes gegeven en gaan met die banaan. Heerlijk, zeker met dit weer. Aan het trainen voor een Utrecht skate parade, erg leuk een keer in de zoveel tijd met een hele groep 2 uur door Utrecht skaten. Lijkt me erg leuk!

  Eten vind ik ook zo lastig, dat koekje is zo snel gepakt.. als ik werk dan heb ik het niet bij me en geen tijd voor, maar zo in het weekend.. enige oplossing is het gewoon niet in huis hebben..

 12. Vanmorgen gestart met een flinke sessie krachttraning samen met mijn zus, we vinden het heerlijk om hier de zondag (soms maandag) mee te beginnen!
  Nieuwe kleding motiveert mij ook altijd om lekker te gaan sporten, moet zeggen dat ik zoiezo altijd 3 keer per week ga maar het maakt het er wel leuker op:D
  Leuke fel gekleurde sportschoenen zijn dat trouwens zeg! Heb vorige week ook nog een neonkleurig topje gekocht, fleurt de boel gelijk een beetje op :)
  Succes met gezond eten deze week!! Ik doe gezellig met je mee :D

 13. Super om te lezen! Ik ben ook al een hele tijd bezig om gezonder te leven (wat redelijk lukt: gestopt met roken, 17 kilo lichter en 4x per week sporten) en verbaas mij er vooral over hoe gezond ik mij nu voel! En dat ik inderdaad ook om 6 uur ’s ochtends op sta om te gaan rennen en er dan ook nog van geniet! Geweldig hè? Koesteren dit! :)

 14. Dit werkt best wel motiverend ;-)! Ik moet ook dringend eens aan de slag met sporten, zou graag 1 keer per week gaan zwemmen, regelmatig hardlopen en meer de fiets nemen om korte afstanden te doen (ook uit ecologische overwegingen). Qua eten ben ik al best goed bezig, buiten wat koekjes/cake af en toe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *