Herfstontbijtjes

provontbijt4

Ik heb nooit die blogger willen zijn die mensen gaat vertellen dat er een bepaald seizoen aankomt en wat je dan allemaal moet doen om zoveel mogelijk van dat seizoen te genieten. Maar als het om de herfst gaat ben ik een hopeloos geval. Ik kan er niks aan doen, ik ben nou eenmaal een herfstkind.

Wees niet bang, er komt geen lijstje met ‘pak een kleedje en een pak speculaasjes en steek een kaarsje aan’. Al vind ik dat je al die dingen wel zou moeten doen, maar ik ga er vanuit dat jullie dat zelf ook prima kunnen bedenken. Nee, ik deel met liefde mijn favoriete ‘herfstige’ ontbijtjes met jullie. Zelf ben ik een beetje klaar met die koude sojayoghurt met diepvriesfruit en muesli. Ik heb weer zin in warme dingen en ontbijtjes die goed vullen, zodat je die barre fietstochten door wind en regen weer aankunt straks. Want dat is toch een beetje waar we ons een beetje op moeten voorbereiden, toch?

Apple crumble  

yesper2

Omdat het onzin is om apple crumble (alleen) als gebak te zien. Of ja, dat mag wel, maar ontbijten met gebak mag ook.

Wentelteefjes 

wentelteef5

Misschien wel de lekkerste (en makkelijkste) manier om voedselverspilling tegen te gaan: wentelteefjes maken! Dit lust iedereen en ook echt iedereen kan dit maken.

Chai pannenkoeken 

provamelheader1-1024x766

Kijk, pannenkoeken zijn dan weer een ander verhaal. Dat kan niet iedereen. Mijn Tinderprofiel was een tijdje: “Ik kan een hoop, maar pannenkoeken bakken kan ik niet”. Dat leverde voornamelijk op dat meisjes dachten dat ik een open oproep tot one night stands deed (‘je mag blijven tot we pannenkoeken gegeten hebben en dan moet je weg’) dus heel succesvol was het niet. Ik heb de hoop op het leren bakken van pannenkoeken een beetje opgegeven en dus zoek ik nog steeds iemand die dat tot in einde van dagen voor mij wil doen.

Chocoladeontbijt met gierst 

moederdag2

Gierst is misschien een wat minder voor de hand liggend graan om te gebruiken, zeker voor het ontbijt, maar daarom niet minder lekker. En trouwens, het is net zo makkelijk te bereiden als bijvoorbeeld quinoa of couscous, dus het kan makkelijk hoor!

Yoghurt met stoofpeertjes 

provontbijt5

Stoofpeertjes moeten toch wel het ultieme herfstgevoel geven? Ik hoef maar naar deze foto’s te kijken en ik weet gewoon alweer hoe het ruikt en proeft en ohhh man, ik kan niet wachten om dit weer eens te maken!

Al een beetje zin gekregen in de komende tijd? Zo erg is die herfst niet toch, als je het zo bekijkt? Eet smakelijk! Laat je het weten als je een receptje hebt geprobeerd? Dat kan door een foto te delen op Instagram. Vergeet me niet te taggen (@merelwildschut) zodat ik je niet misloop! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

13 gedachten over “Herfstontbijtjes

 1. Oe! Dat choco ontbijt met gierst! Dat zou ik graag willen maken, maar de link stuurt me naar (nog meer, jammie!!!) andere herfstontbijtjes.

  1. Ah, verkeerde link. Sorry! heb het aangepast :) eet smakelijk!

 2. Sinds een week verkoopt de bedrijfskantine hier verse citroen-met-gemberthee en daardoor raak ik al een beetje gewend aan het idee dat de herfst er weer aankomt :P Het wordt idd ook weer de tijd van de warme ontbijtjes! ^^

 3. Klinkt leuk Merel, en ik hoop ooit iemand te vinden die dit voor me maakt en als ontbijt op bed komt brengen. No way dat ik zelf met mijn ochtendhumeur al die moeite ga doen ;)

  Prachtige foto’s trouwens!

  1. haha ahhhh, ja, ontbijtjes op bed zijn wel echt een doorslaggevende factor he? als iemand dat voor je doet <3

 4. Heerlijk allemaal! Ik kan bijna niet wachten tot het herfst is.
  Heb van de week via Marktplaats je (jullie) boek toch nog kunnen krijgen en net binnen. Ben helemaal happy!

 5. Ha ik zie het al, ik moet écht eens wat vroeger opstaan om wat vaker uitgebreider te ontbijten! Ontbijten met stoofpeertjes lijkt mij ook echt een goed begin van de dag! :)

 6. Oh my goodness ik wil dit! Chai Pannekoeken, are you kidding me? Maar ik ben in de ochtend echt zo’n blinde mol die niet wakker wordt. Eerst koffie, dan express porridge van Lima (lekker warm en snel).. Daarna leef ik weer, enigszins. Misschien moet ik ze maken, bewaren en dan de ochtend erop warm maken. Dat is wel minder lekker waarschijnlijk maar wel haalbaar hahaha! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *