Lekker en goedkoop koken in januari

In januari letten veel mensen een beetje extra op hun budget. Dat is ook logisch, want december is een dure maand en waarschijnlijk hebben we ook het voornemen om ons dit jaar écht aan ons boodschappenbudget te gaan houden. Of dat gaat lukken is natuurlijk altijd maar de vraag, maar we kunnen wel een poging wagen door januari in ieder geval lekker én goedkoop te beginnen.

Om een recept goedkoop of budgetvriendelijk te noemen met het voor mij aan een paar voorwaarden voldoen. De ingrediënten, en dan met name de groenten, komen zoveel mogelijk uit het seizoen. Er worden zo min mogelijk kant-en-klare producten, zoals bewerkte vleesvervangrs, gebruikt. En, tot slot, het recept mag geen wáslijst met ingrediënten beslaan. Het moet eigenlijk zo zijn dat je het grootste gedeelte al in huis hebt en alleen nog twee of drie elementen hoeft bij te kopen.

Op die dingen heb ik gelet toen ik deze tien recepten voor je uit mijn archief koos. Hopelijk kun je er even mee vooruit! De recepten deel ik overigens in willekeurige volgorde. Het is dus geen top 10 en je kunt er vanuit gaan dat alle recepten even lekker zijn :)

1.Spruitjesstamppot  

2. Minestrone 


3. Makkelijke bonenschotel 


4. Pasta Pesto Rosso 

vegan comfort food pasta
5. Dal Bhat 


6. Risotto met paddenstoelen uit de oven


7. Paarse spruiten met tempeh 

Vegan recept spruiten met pompoen en vegan spek
8. Moussaka 


9. Winterse zoete aardappelschotel met boerenkool


10.Bloemkoolcurry met linzen 

Smaakt dit alles naar meer en wil je alle dagen van 2021 lekker (vegan) eten? Bekijk mijn receptenindex met ruim 500 recepten. Hebe je behoefte aan een fysiek boek dat je erbij kunt pakken en er doorheen kunt bladeren voor inspiratie? Pre-order mijn kookboek dat in mei uitkomt!

Wat is jouw favoriete budgetrecept? Staat er een recept in het bovenstaande lijstje waar je benieuwd naar bent geworden? Laat het me weten in de comments! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

4 gedachten over “Lekker en goedkoop koken in januari

  1. Mmm lekker! Ik wil ze allemaal maken! Moussaka vind ik heerlijk, maar heb ik nog nooit zelf gemaakt. Dus die gaat sowieso op de planning!

  2. Wat een mooie recepten allemaal, dank voor deze opsomming! Goeie inspiratie voor januari :)

  3. Mmm wat ziet dat er lekker uit, vooral de spruitjes stampot lijkt me heerlijk! Ik ben erg blij met deze budget recepten, ik kon wel weer wat nieuwe inspiratie gebruiken!

  4. Leuk! Ik kan dit goed gebruiken, want voor ons is het begin van het jaar ook altijd duur, met 6 verjaardagen in de eerste twee maanden van het jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *