Gastrecept: seitan hotdogs van Joyce

Recept voor vegan chorizo hotdogs van seitan met tomatenmayonaise en guacamole
Recept voor vegan chorizo hotdogs van seitan met tomatenmayonaise en guacamole
seitan

In Barcelona at ik een paar jaar geleden mijn eerste vegan hotdog. Dit was bij het restaurant ‘The Dog Is Hot,’ tegenover mijn AirBnB appartement. Later at ik nog vegan hotdogs in New York en in Berlijn, maar ik kan me niet herinneren dat ik er ooit eentje in Nederland at. Daar moet maar eens verandering in komen, vind ik eigenlijk. Het komt daarom heel goed uit dat ik vandaag een gastrecept van Joyce, van het toffe blog ‘Never not cooking‘ met jullie kan delen. Joyce maakte hotdogs van seitan en als je het volgende recept goed bestudeert, dan kan jij dat ook gaan doen. Vanavond nog, mocht je daar zin in hebben.

Lees verder Gastrecept: seitan hotdogs van Joyce

Hummus, Kek en Groene Vingers – Delft

delft1

Afgelopen vrijdag ging ik spontaan met mijn nicht Hannah naar Delft. We hadden niet echt een plan en soms merk je dat dat ook eigenlijk het beste is. We belandden namelijk bij een paar heel leuke tentjes. We waren enthousiast over deze adressen en ik maakte wat telefoonfoto’s, dus ik besloot er maar meteen een blogje van te maken, zodat jullie er ook iets aan hebben. Mocht je nou binnenkort een middagje (of maak er gerust een hele dag van, want er is genoeg te beleven,) naar Delft gaan, sla deze adressen dan zeker niet over!

Lees verder Hummus, Kek en Groene Vingers – Delft

Op stap met Merel : Diner en Blanc in Zuid-Frankrijk

frankrijk1

Een tijdje geleden kreeg ik een uitnodiging voor een ‘Diner en Blanc’ van zoutmerk La Baleine, en ik zeg maar eerlijk dat ik eerst heb moeten googelen wat zo’n diner inhield. Mijn Frans is niet zó slecht dat ik niet kon bedenken dat het iets met een diner en iets met wit te maken had, maar hoe dit in een concept gegoten moest, geen idee. Want dit blijkt dus echt een ding te zijn. Het idee is dat op een bijzondere plek – vaak van tevoren geheim gehouden – een heleboel mensen bij elkaar komen om met elkaar te eten in de buitenlucht. En wat het dan extra speciaal maakt, is dat al deze mensen van top tot teen in het wit gekleed zijn. Het was fijn om beter te snappen waarvoor ik was uitgenodigd, maar daarmee kwam ook de stress: want wat moet ik aan?!

Lees verder Op stap met Merel : Diner en Blanc in Zuid-Frankrijk

Gastrecept: kokos-gemberkoeken van Inge

Recept vegan kokos gember koeken. Koekjes bakken. Wie vindt dat nu niet leuk. En deze zijn ook nog eens makkelijk, snel en super lekker. #vegan en #suikervrij
kokos

Ik kan me eigenlijk niet herinneren wanneer ik voor het laatst koekjes heb gebakken. Dat is best wel jammer, want ik vind koekjes (of taarten, cakes, bananenbroden…) bakken echt een meditatieve bezigheid. De bonus is dat je huis ervan naar herfst gaat ruiken en, natuurlijk, dat je iets lekkers te eten hebt. Inge, van het toffe blog Ingelogd, bakte vegan koekjes met kokos en gember – twee ingrediënten die ik heel lekker vind – en deelt vandaag het recept met ons.

Lees verder Gastrecept: kokos-gemberkoeken van Inge

Weekmenu 14 – 18 augustus

Vegan weekmenu met 5 aziatische gerechten zoals Vegan Nasi met verse pindasaus, Kokos curry, Wortel – pindasoep, Koolrabisalade, Aziatische aardappelschotel
IMG_28511-1024x683

Hoe is het met jullie ritme gesteld deze zomer? Dat van mij is volkomen zoek. Ik ben daar bij vlagen een beetje onrustiger over – ik hou van ritme en structuur, – maar over het algemeen kan ik het deze zomer best wel accepteren. De weekmenu’s zijn een beetje stil komen te liggen, omdat ik het idee heb dat heel veel lezers op vakantie waren. Of misschien nog wel zijn. Maar volgens mij zijn er ook alweer veel mensen terug, dus laten we er maar weer eens eentje oppakken. Ik heb gekozen voor een menu met Aziatische gerechten. (nu maar hopen dat niet te veel lezers op vakantie zijn geweest naar Aziatisch land en nu enorm verlangen naar pasta en stamppot. Daarvoor moet je dan zelf even in mijn receptenindex duiken.)

Lees verder Weekmenu 14 – 18 augustus