Weekmenu 14 – 18 augustus

Vegan weekmenu met 5 aziatische gerechten zoals Vegan Nasi met verse pindasaus, Kokos curry, Wortel – pindasoep, Koolrabisalade, Aziatische aardappelschotel
IMG_28511-1024x683

Hoe is het met jullie ritme gesteld deze zomer? Dat van mij is volkomen zoek. Ik ben daar bij vlagen een beetje onrustiger over – ik hou van ritme en structuur, – maar over het algemeen kan ik het deze zomer best wel accepteren. De weekmenu’s zijn een beetje stil komen te liggen, omdat ik het idee heb dat heel veel lezers op vakantie waren. Of misschien nog wel zijn. Maar volgens mij zijn er ook alweer veel mensen terug, dus laten we er maar weer eens eentje oppakken. Ik heb gekozen voor een menu met Aziatische gerechten. (nu maar hopen dat niet te veel lezers op vakantie zijn geweest naar Aziatisch land en nu enorm verlangen naar pasta en stamppot. Daarvoor moet je dan zelf even in mijn receptenindex duiken.)

Maandag – Nasi met verse pindasaus 

P1050407

Dit zijn eigenlijk twee recepten gecombineerd: nasi en pindasaus. Samen heel erg lekker, maar ook los van elkaar een goed idee. De pindasaus zou ook perfecte zijn voor bij een barbecue, dus laten we hopen dat het weer misschien de komende tijd nog een beetje meewerkt?

Dinsdag – Kokos curry 

IMG_4798-1024x683

Dit is zo’n lekkere curry dat ik eigenlijk niet kan geloven dat ik hem zo lang al niet heb gemaakt! Met een bergje koriander erop en geurige rijst erbij, jaaa!

Woensdag – Wortel – pindasoep 

IMG_16011-1024x743

Woensdag soepdag! Ik weet dat er mensen zijn die denken dat pinda in soep heel vies is, maar geloof me, ik doe dit niet voor niks. Probeer het maar gewoon een keer ;)

Donderdag – Koolrabisalade 

IMG_2849-1024x683

Weer eens iets anders: een salade gemaakt met koolrabi. Een beetje pittig, maar niet té. (tenzij je daar zin in hebt natuurlijk, dan doe je er gewoon extra srirachasaus door)

Vrijdag – Aziatische aardappelschotel

aziatischeaardappelschotel1-1024x682

Officieel is dit natuurlijk helemaal geen Aziatisch gerecht. Ik bedoel, het bestaat in feite niet eens, ik heb het gewoon zelf bedacht. Maar lekker is het wel. Want het zijn gewoon frietjes uit de oven met een pittige saus en groenten en kokos en koriander en limoen. Dit met een koud biertje erbij: perfecte vrijdagavond!

Maak er weer een mooie nieuwe week van! Laat je het me weten als je één van de recepten hebt geprobeerd? Je kunt een foto met me delen via Instagram, met #degroenemeisjes erbij. Vind ik leuk :) Dankjewel en eet smakelijk! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

10 gedachten over “Weekmenu 14 – 18 augustus

    1. Precies mijn idee :) (of nou ja, dat was het destijds, ik weet natuurlijk inmiddels hoe hij smaakt ;))

  1. Bedankt dat je aan de thuisblijvers denkt deze zomer 😊 Oeh, die kokoscurry, die ga ik maken! En die vrijdagavond maaltijd, zelfbedachte gerechten zijn vaak juist superlekker!

  2. Mijn rtime is ook helemaal zoek. Horror! Haha. De kokos curry lijkt me lekker zeg. Ik wil juist eindelijk gaan beginnen met het maken van een gezonder weekmenu dus dit komt als geroepen!

  3. Hoi Merel, ik ben twee maanden in Turkije geweest en heb heel veel lekkere dingen gemaakt en gegeten (zie blog). Nu verlang ik naar meer oosterse zaken want sommige ingrediënten kan je hier niet vinden. Jouw menu geeft veel inspiratie voor volgende week! En als Belgische ben ik verrassend genoeg toch dol op pindakaas!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *