Weekmenu 13 – 17 februari

weekmenu

Het weekmenu is twee weekjes weg geweest – sorry daarvoor – maar vandaag staan er weer vijf fijne receptjes voor je klaar hoor! Het idee is eenvoudig: ik geef je de inspiratie, jij doet de boodschappen. Ok en je moet ook zelf koken, want dat kan ik helaas niet voor jullie allemaal doen – al zou ik dat wel heel gezellig vinden. En natuurlijk hield ik deze week in het bijzonder rekening met het feit dat het dinsdag Valentijnsdag is en je misschien met een geliefde – of dat nou je lief, je zus of je buurman is – gezellig wilt dineren. De dinsdag is dus extra uitgebreid!

Maandag – Pindacurry 

Misschien heb je een gezellig en druk weekend achter de rug en was de eerste werkdag van de week een klein beetje afzien. Je wilt het jezelf dan maandagavond extra gemakkelijk maken, toch? Ik zeg: een grote pan curry en een grote pan rijst en we hebben het nergens meer over. Deze pindacurry is zo ontzettend lekker en ik eet hem eigenlijk veel te weinig. Reminder voor mezelf dus!

Dinsdag – Valentijnsdiner

weekmenu

Natuurlijk is Valentijnsdag commerciële onzin. Maar ik grijp elk excuus voor een lekker en gezellig etentje aan, dus daar doe ik dan voor dit keer niet moeilijk over. Wat denk je van de volgende drie gangen?

– Voor: wat denk je van deze courgette carpaccio? Ziet er indrukwekkend uit, maar is veel minder ingewikkeld dan je denkt.
– Hoofd: romige pasta met spinazie en artisjok. Omdat een goed bord pasta altijd scoort.
– Na: natuurlijk maak je vegan chocolademousse. Wat anders?!

Woensdag – linzensoep 

weekmenu

Oké, gisteren was super uitgebreid, dus laten we het vandaag even bij een bescheiden kom soep houden. Het recept voor linzensoep – al jaren het best gelezen recept op de Groene Meisjes – heeft een make-over gehad met mooie nieuwe foto’s, dus ik vind het extra leuk om dit recept weer eens onder de aandacht te brengen!

Donderdag – groene bowl met granen

weekmenu

Oorspronkelijk bedacht ik dit recept als ontbijtrecept, maar omdat het warm en hartig is, vind ik dat het ook heel goed voor lichte avondmaaltijd kan doorgaan!

Vrijdag – loaded hummus

weekmenu

Een warm bord hummus met toppings en vers afgebakken pita’s. Een lekker drankje erbij, the Voice aan op tv en je hoort mij niet meer hoor, deze vrijdagavond. Geniet van je weekend!

Ik hoop je zo weer van voldoende inspiratie te hebben voorzien. Maak er een mooie en lekkere nieuwe week van! Ik vind het trouwens altijd heel leuk als je een receptfoto met me deelt via Instagram (met #degroenemeisjes) dus voel je vrij om dit te doen. Dankjewel en eet smakelijk! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

11 gedachten over “Weekmenu 13 – 17 februari

  1. Dat is zeker een water-in-de-mond-opwekkende foto van die linzensoep, ondanks dat ik net ontbijt op heb!

  2. Aardbeien passen goed bij valentijn enz… Maar het is nu echt niet het seizoen! Sorry, maar om ecologische reden koop ik ze nu niet :/ Maar derest ziet er heerlijk uit!

  3. Die hummus ziet er echt -to die for- uit!! Nog nooit over nagedacht om dat als diner te eten!

  4. Hoi! Er staat een reclame voor een philadephia cheesecake van Brenda Kookt onder je blogpost! Denk niet dat je die daar wil hebben – immers niet vegan…?

  5. Ziet er allemaal weer lekker uit, vooral de hummus! Valentijnsdag is inderdaad een goed excuus om lekker uitgebreid te gaan koken, haha!

  6. Ik vind het er allemaal heerlijk uit zien! En heeeel veel liefde voor een goede hummus! Eindeloos mee te variëren..

  7. Ik ga vandaag maar eens die linzen soep proberen, volgens mij is die echt mega lekker! Dan maak ik er alvast wat nepalese chipata’s bij, want morgen kook ik nepalees zoals mijn nepalese gastvrouw mij vorig jaar leerd :)

  8. Zo leuk en handig die weekmenu’s!! De linzensoep en Pindacurry hebben mijn interesse alweer gewekt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *