Weekmenu 14 – 18 november

weekmenu

Tijd voor een nieuw weekmenu! Nadenkend over de komende periode, met alle feestdagen in het vooruitzicht, besloot ik: deze maanden zijn duur genoeg, ik maak er een lowbudget weekmenu van. Niet dat onze recepten doorgaans zo heel erg prijzig uitpakken, maar er zijn natuurlijk wel gerechten te bedenken die wat voordeliger zijn dan andere. Bijvoorbeeld doordat je voor sommige recepten wat specialere ingrediënten nodig hebt, en voor andere recepten weer helemaal niet. We houden het dus eenvoudig en zeer betaalbaar deze week! Ik werk met zoveel mogelijk producten uit het seizoen (goedkoop!) en probeer alle ingrediënten meerdere keren terug te laten komen, zodat je ook echt alles opgebruikt.

Maandag – Maaltijdsalade met boerenkool en kikkererwten 

weekmenu

Een tip: tahin (sesampasta) kun je heel duur in kleine potjes bij de biowinkel kopen, maar ze verkopen het ook in grote potten of flessen bij de Turkse supermarkt. Het smaakt precies hetzelfde, dus je kunt gerust voor de lowbudget variant gaan.

Let op: als je dit recept maakt met gedroogde kikkererwten die je eerst zelf kookt, maak er dan extra veel en vries wat porties in. Vrijdag heb je weer kikkererwten nodig, dus dan pak je ze uit de vriezer en kun je meteen beginnen met koken. Ideaal! (en veel goedkoper dan iedere keer een pot of een blik kopen)

Dinsdag – Dal Bhat met linzen

weekmenu

 

Dit gerecht at ik dagelijks in Nepal. Zó eenvoudig (en goedkoop om te maken,) maar zo lekker! Je kunt er natuurlijk allerlei groenten bij bedenken en een beetje variëren – maak er je eigen curry van!

Woensdag – Röstischotel met zuurkool

weekmenu

Let op: edelgistvlokken gebruiken hoeft niet per se. Dit is een wat duurder ingrediënt, dus dat kun je weglaten als je wilt.

Donderdag – Sandwiches met zuurkool en boerenkool geserveerd met linzensoep

weekmenu

Je kunt deze sandwiches uiteraard serveren met iedere soep die je maar lekker vindt, maar een linzensoep doet het altijd goed en is relatief goedkoop in grote hoeveelheden te maken. Let op: je kunt natuurlijk allerlei soorten brood gebruiken. Zoals je ziet kozen we bij dit recept voor een wat luxer brood, maar dat hoeft uiteraard niet per se. Vraag je je af welke broodsoorten plantaardig zijn en welke niet? Check dan even dit artikeltje. 

Vrijdag – Midden-Oosterse ovenschotel met kikkererwten 

weekmenu

En daar zijn de kikkererwten weer! Vrijdagavond, schotel in de oven, rood wijntje erbij en lekker op de bank hangen met Netflix aan. Goed begin van je weekend :)

Ik hoop jullie met dit weekmenu weer wat inspiratie meegegeven te hebben voor de komende dagen! Ik vind het altijd heel leuk als je het me laat weten als je een recept hebt uitgeprobeerd. Dat kun je doen door een comment achter te laten op mijn blog, of door een foto te delen op Instagram, waarbij je me tagged (@merelgroenemeisjes) en #degroenemeisjes gebruikt. Dankjewel alvast, eet smakelijk en maak er een mooie nieuwe werkweek van! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “Weekmenu 14 – 18 november

 1. Wat een heerlijke recepten deze week weer! Wij gaan er een paar a.s. week uitproberen!

 2. Tof! Er zitten een aantal recepten bij waarvan ik nog nooit hoorde. Het ziet er allemaal heerlijk uit, dus dat gaan we hier moeten proberen.

 3. Ik verbaas me er elke keer over hoe groot jullie receptenarchief is, de helft ken ik nog helemaal niet! Super handig deze week menuutjes :-)

 4. Ik zou dit weekmenu echt zo over kunnen nemen, behoort allemaal tot mijn lievelings hahaha!

  1. De recepten zijn klikbaar :) Dus er staat: maandag – naam gerecht. Daar kun je op klikken en dan ga je direct naar het recept!

 5. Dag Merel,
  Wat ik mij afvroeg.. Bijvoorbeeld tomatenblokjes uit blik, dit is toch ook niet echt gezond volgens mij? Of vergis ik mij hierin? Het feit dat dit zo lang bewaard zal toch zijn omdat het boordevol bewaarmiddelen etc. zit?

  1. Het hangt er denk ik een beetje vanaf welke je koopt? Ik koop die bij de biologische winkel, dan zitten er in ieder geval geen E-nummers in.

 6. Heerlijke recepten Merel. Ik ga zr maken komende week.
  Gr, Y

 7. Gister gemaakt: DIT IS ZO LEKKER! Thank voor het leuke recept :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *