Weekmenu 22 – 26 augustus

weekmenu

Hola! Jongens, ik ben waarschijnlijk nog een beetje onaanspreekbaar, want ik heb staan dansen op Lowlands gisteren. En vandaag weer. En daarom ben ik maar weer eens heel erg dankbaar voor de mogelijkheid om blogposts van tevoren in te plannen ;)

Ik heb weer een nieuw weekmenu voor je samengesteld, voor wat inspiratie voor de komende vijf dagen. Je bent uiteraard niks verplicht, maar je zou de recepten zo kunnen volgen en dan hoef je alleen nog maar de boodschappen in huis te halen. Hoe makkelijk wil je het hebben? (er schiet me op eens een idee in mijn hoofd: wat als ik Groene Meisjes pakketten ga verkopen, met alle ingrediënten voor alle recepten van het weekmenu? En die dan bij je thuis kom bezorgen met mijn toekomstische elektrische Volkswagenbus? Hmm, wanneer ga ik dan nog bloggen? Echt geen idee, maar de gedachte is leuk.)

Goed. Het idee is: vijf recepten voor vijf dagen. Ik heb dit keer gekozen voor een Mexicaans thema, omdat ik daar zelf heel erg vrolijk van word. En ja, omdat ik makkelijk vijf dagen Mexicaans (georiënteerd) kan eten en er nog steeds genoeg van heb. Zo lang er koriander en avocado in het spel is, heb je geen kind aan me. How about you? Zijn er nog festivalgangers hier trouwens? Sterkte met revalideren jongens! Deze maaltijden gaan je helpen, dat weet ik zeker.

Maandag – tortillasoep 

weekmenu

Maar maak hem dan wel even met verse tomaten, voor wat extra vitamines.

Dinsdag – Mexicaanse salade 

weekmenu

Ok, boerenkool is nu echt niet te doen, maar ik heb bedacht dat dit ook prima met bladspinazie kan werken. Het gaat tenslotte om de vulling en om de saus. Dat zit wel goed.

Woensdag – pita’s met zoete aardappel 

weekmenu

Met de vulling kun je wat mij betreft oneindig variëren, maar de zoete aardappel is wel key hoor.

Donderdag – bonenburgers 

weekmenu

Je eigen vegaburgers maken is altijd het allerbeste idee. Top ze met wat je maar lekker vindt!

Vrijdag – sofritas van tempeh 

weekmenu

Niet gedacht he, dat je zulke lekkere dingen met tempeh kon maken? (en in dit artikel vind je nog 2 andere opties ook, dus mocht je op vrijdag even geen Mexicaans eten meer kunnen zien… ;))

Dan rest mij alleen nog je een heel fijne nieuwe week te wensen. En eet smakelijk alvast. Besos! Je chica verde. <3 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

10 gedachten over “Weekmenu 22 – 26 augustus

  1. Als er een Groene Meisjes Krat komt, meld ik me hierbij alvast aan! Ik zeg doen! Misschien wordt het al realistischer als je het niet persoonlijk komt brengen ;)

  2. Verder komt dit thema als geroepen want ik zei net tegen mijn man dat we als gekken quacemole moeten eten omdat we 6 rijpe avocado’s hebben een en enorme bos koriander. :)

  3. Hmm, lekker! Nu heb ik wel zin gekregen in zoete aardappel. Straks dan maar eens naar de winkel misschien.

  4. Het bijschrift bij de Mexicaanse salade deed me eraan denken: zou je meer focus kunnen leggen op groenten die in het seizoen zijn en die in Nederland gekweekt worden? Deze zijn vaak goedkoper en ook nog eens beter voor het milieu. Ik zie alleen maar voordelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *