Weekmenu 23-27 januari

5 Amerikaanse vegan recepten van de groene meisjes met o.a. Reuben Zuurkool wraps, Zwarte bonenburgers, Maissoep, Vegan Mac and Cheese
blackbeanburger3

Op het moment dat jij dit leest, zit ik in het toffe Portland (Oregon.) AMERIKA! Ik ben allerlei spannende dingen aan het doen, van lokale ciders proeven tot walvissen spotten, maar jullie van inspiratie voor de nieuwe werkweek voorzien moet natuurlijk ook gewoon doorgaan. Speciaal voor deze week heb ik gekozen voor een Amerikaans getint weekmenu. Het zijn allemaal gerechten die ik associeer met reisjes naar de VS en dingen die ik daar heb gegeten. Hopelijk kom ik uit Portland weer terug met nieuwe kookinspiratie, om jullie de komende tijd mee ‘lastig te vallen.’ Maar eerst: 5 gerechten voor de komende week!

Maandag – ‘Reuben Zuurkool wraps

zuurkoolwrap4

Gebaseerd op de Reuben sandwich, maar dan vegan gemaakt en niet op een broodje, maar in de vorm van een wrap. Ik vind alles met zuurkool lekker, dus ik ben niet helemaal objectief, maar echt, geloof me als ik zeg dat je je week heel wat slechter kunt beginnen!

Dinsdag – Zwarte bonenburgers 

blackbeanburger5-1

Misschien is het ietsje meer werk om zelf burgers te maken, dan om bijvoorbeeld kant en klare vleesvervangers te kopen… maar het is het zó waard! Wat je op de burgers eet kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen, maar ik vind deze variant heel erg geslaagd! Lekker met deze gezonde frietjes met korianderdip erbij!

Woensdag – Maissoep

weekmenu

 

Een wat ouder recept, maar daarom niet minder lekker! En: we houden de woensdag-soepdag traditie gewoon lekker nog een tijdje in stad, hoor ;)

Donderdag – Vegan Mac and Cheese 

Écht Amerikaans: mac and cheese! Maar dan natuurlijk wel vegan :) (wow, dit recept is gewoon al 4 jaar oud!) (en nog steeds een favorietje)

Vrijdag – Zoete aardappelfrietjes

airfryer3-2

Friday Comfortfood day! Niks lekkerder dan om op vrijdagavond op de bank neer te ploffen, met een bord huisgemaakte frietjes (en zelf gemaakte saus,) een lekker drankje en Netflix aan. Misschien wil je er nog een salade bij maken? Ach, gewoon voor het idee van iets gezonds ;)

Zo! Ik hoop dat je weer een weekje vooruit kunt. Laat je het me weten als je een receptje hebt geprobeerd? Dat kan door een foto te delen via Instagram, met #degroenemeisjes erbij. Dankjewel en eet smakelijk! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

16 gedachten over “Weekmenu 23-27 januari

 1. Zo dat ziet er lekker en Amerikaans uit…maar wel veeel te gezond voor Amerikaanse begrippen, haha!!

  1. haha, nou… ik moet zeggen dat je in Amerika toch ook wel echt heel goed gezond kunt eten. Ik heb tot nu toe al een aantal zeer goede salades gegeten, bijvoorbeeld. Maar het is waar, het is ook wel heel veel frietjes, suiker en vet.

 2. We zijn de laatste tijd sowieso van de wraps. Vorig weekend nog met vrienden tijdens een weekendje Vlieland gemaakt. En gisteren nog zuurkool op. Dus die combi gaan we zeker binnenkort proberen :-)

 3. Die zuurkoolwraps lijken me echt fantastisch! Meestal maken mijn ouders zuurkoolschotel en dat vind ik niet heeeel erg lekker. Ik ben meer van de oosterse keuken, dus je recept komt goed van pas!

  1. Zuurkool kan je op zóveel manieren eten! Ik ben er echt gek op, haha :)

 4. O jeeeeeeh! Portland lijkt me zo geweldig! Ik kijk uit naar het verslag over deze moderne stad. Voor nu zal ik deze gerechtjes maar eens toevoegen aan m’n weekmenu. Nog veel plezier daar!

  1. Sorry ik zie nu pas je vorige post over de heimwee die in vlagen langs kwam. Ik hoop dat het ondanks dat toch een goede trip is geweest. Anders had ik mijn berichtje anders getypt.

   1. Oh nee, maak je geen zorgen :) Ik ben er nog steeds en het gaat best heel goed! Het is hier prachtig en we gaan dinsdag naar Portland city. Can’t wait!

 5. Hai Merel,
  Dit lijken me lekkere recepten!
  ik kan alleen de Reuben zuurkoolwraps niet openen, dan zegt mn laptop dat de pagina niet bestaat???
  de andere recepten kan ik wel openen.

  hebben meerdere bezoekers hier last van?

 6. Je zal het boek vast al kennen, maar ik haal heel veel inspiratie uit ‘Veggie burgers, balletjes en broodbeleg’ om mijn euh… burgers, balletjes en broodbeleg zelf te maken ;) Topboek, want geen gekke ingrediënten nodig en makkelijke recepten. Echt een aanrader! Ik heb een bloedhekel aan die vervangers, dus zoek ik overal naar leukere alternatieven, die vaak dan ook nog eens duizend keer lekkerder zijn. Jouw zwartebonenburger ziet er ook héérlijk uit.

  1. Goede tip! Heb het wel eens voorbij zien komen, maar nog nooit echt de moeite genomen om het goede te bekijken. Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *