Leuke Dingen #57

rawchocoladeltter

Hoera, vrijdag! Na een grauwige en hier en daar koude en regenachtige werkweek, luiden we het weekend in met een nieuwe editie van Leuke Dingen. Zin om geïnspireerd te raken om je weekend groen te beginnen?

Raw chocoladeletter

Het regent momenteel leuke cadeautjes voor de feestdagen. We ontvingen deze week onder andere deze chocoladeletter van rauwe cacao – zover we weten is dit de eerste van Nederland! De chocoladeletter is biologisch, vegan en gezoet met agavesiroop. De chocolade is gemaakt van cacaomassa – dit is de onbewerkte cacaoboon die zo min mogelijk wordt verhit.

En de smaak? Dit is een chocoladeletter voor liefhebbers van heel pure / rauwe chocolade. Zelf zijn wij meer liefhebbers van iets zoetere chocolade, als we heel eerlijk zijn. Maar we vinden het tof dat het er is, want we weten hoeveel mensen er echt helemaal wild zijn van rauwe cacao. Ook voor mensen met allergieën kan dit product een uitkomst bieden en zo hoeft niemand iets te missen. Vinden we tof.

De chocoladeletters zijn op dit moment voornamelijk online te bestellen via de Facebookpagina van KARMA Organic Love.

Groene Meisjes salade bij Studio/K

studiok2 saladestudiok

Jullie weten dat wij erg graag bij Studio/K komen. We noemen het ook wel ‘onze verlengde woonkamer,’ omdat we er dichtbij wonen en er vaak en graag komen. We gaan er naar de film, zitten er soms te werken en lunchen er graag. Een paar keer per jaar krijgt het restaurant een nieuw menu en op dit moment is er net weer een wissel geweest. De kaart is wat uitgebreid met vegan salades én… een gerecht naar een recept van de Groene Meisjes! Hoe tof is dat? We gingen gisteren (donderdag) alvast even proeven en we moeten heel eerlijk zeggen dat we dit recept alweer een beetje vergeten waren, maar het is toch wel heel lekker! Het gaat om een salade met zoete aardappel, bietjes en tahinidressing. De royale salade kost €7,50 en natuurlijk raden we je aan hiervoor te gaan, de volgende keer dat je bij Studio/K bent! ;)

Planet Green Socks

12208571_1647802078826181_2214876730844801959_n

In onze mail vonden we deze week een uitnodiging voor een opvallend event: het Planet Green Socks event. Een evenement met zo’n naam kan, denken wij, alleen maar leuk zijn. Het vindt plaats op 26 november en het is een laagdrempelig netwerk- en inspiratie event, waar de ideële en commerciële wereld bij elkaar worden gebracht. We vinden het erg jammer dat we op dat moment al andere verplichtingen hebben, want dit is precies een onderwerp en hoek waarin wij geïnteresseerd zijn. Op het event zullen er verschillende sprekers zijn: Lemonaid, UMEF (green events) en Stadsboeren zullen vertegenwoordigd zijn.

Let op: er is ruimte voor 100 gasten en als je geïnteresseerd bent kun je je aanmelden via michiel@theroadshow.nl. Even praktisch: wanneer is het? Donderdag 26 november van 17.30 tot 20.30 uur. Waar is het? Aan de Haarlemmerweg 10c in Amsterdam.

KitchenRoulette

kitchenrouletteFoto: Melanie van Zweeden 

We hebben er wel eens vaker over geschreven: leuke manieren om (leuke) nieuwe mensen te leren kennen. Het is soms makkelijker dan je denkt! We werden geattendeerd op het toffe event ‘KitchenRoulette’ en het leek ons leuk om dit even met jullie te delen.

Het idee: je eet 3 dagen in 3 verschillende keukens bij 3 verschillende mensen thuis. Je host zelf 1 gang bij jou thuis en de andere 2 gangen eet je bij, voor jou nog onbekende Amsterdammers. Dit event wordt maandelijks georganiseerd en is bedoeld om op een laagdrempelige wijze kennis te maken met nieuwe mensen en misschien ook wel ‘nieuw eten.’

Op 28 november is de eerst volgende editie van KitchenRoulette en je kunt je hier nog tot en met donderdag 26 november voor inschrijven. Extra leuk: op 28 november begint het Amsterdam Light Festival en het zou zo maar eens kunnen dat je tijdens de KitchenRoulette langs toffe lichtinstallaties in de stad fietst!

Check voor meer informatie: kitchenroulette.nl.

Tony’s Chocolonely 10 jaar!

tonys

Gisteren vierden we Tony’s tiende Fairjaardag en het was een interessant en leuk feestje. Interessant omdat er een mooie film werd vertoond over wat Tony’s de afgelopen 10 jaar allemaal heeft gedaan en ontwikkeld en leuk omdat er gezellige mensen waren en lekker eten. Wat is het te gek dat Tony’s al tien jaar heerlijke chocolade maakt, die ook nog eens zo’n belangrijke rol speelt in het verduurzamen en ‘vereerlijken’ van de cacao-industrie. Hoewel we er nog lang niet zijn en de slavernij absoluut nog niet is verdreven uit de cacao industrie – sterker nog, slavernij heeft de afgelopen jaren alleen maar toegenomen, – we kunnen toch wel zeggen dat Tony Chocolonely ervoor zorgt dat het onderwerp in ieder geval bespreekbaar is geworden en dat mensen erover zijn gaan nadenken. Los daarvan houden wij van Tony’s chocolade en vinden we het een mooi, positief en vrolijk merk. Nogmaals: er zijn nog heel veel dingen die anders kunnen (de chocolade mag van ons biologisch worden + meer of alleen nog maar vegan alternatieven,) maar dat is toekomstmuziek. Voor nu zeggen we: gefeliciteerd Tony en dankjewel voor alle moeite die je doet!

Artikelen van deze week

Heb je geen tijd gehad om deze week iedere dag een bezoekje te brengen aan de Groene Meisjes? Dat snappen we hoor. En al helemaal omdat veel mensen met hun hoofd heel erg anders zitten, na de vreselijke gebeurtenissen in Parijs. Datzelfde geldt voor ons en toch proberen we te focussen op de leuke dingen en op wat er allemaal wél goed gaat. Daarbij komt dat er nog zoveel meer dingen zijn om bij stil te staan – al voelt het allemaal soms wat onbelangrijk, zo naast het grote verdriet en de wereldschokkende gebeurtenissen. We doen allemaal ons best om er het beste van te maken, zullen we maar zeggen. Wij deden dat door deze week toch iedere dag weer iets informatiefs of inspirerends met jullie te delen.

wentelteef5

Zaterdag deelden we een recept voor vegan wentelteefjes met jullie.

kaas1

Zondag vertelde ik (M) over mijn ‘kaasstruggles’ en over hoe ik uiteindelijk toch ben gestopt met kaas eten.

wentelteef7

Maandag bespraken we de vraag: hoe diervriendelijk is dons? Uit de reacties bleek dat veel mensen eigenlijk nog niet eerder over dit onderwerp hadden nagedacht. Zo blijkt maar dat het toch goed is om dit soort onderwerpen zo nu en dan te bespreken.

tempehheader

Dinsdag hadden we een nieuw praktisch artikel voor je: hoe bereid ik tempeh? Met drie van onze favoriete recepten.

leipzigalgemeen

Op woensdag deelden we de toffe groene hotspots die we afgelopen weekend in Leipzig vonden met jullie. Handig voor als je binnenkort die kant op gaat, of gewoon leuk als je benieuwd bent naar wat we daar zoal hebben uitgespookt/hebben gegeten.

airfryer3-2
Donderdag deelden we een recept voor gezonde homemade frietjes met eveneens homemade ketchup en veganaise met jullie. Soms heb je gewoon zin in friet met mayo. Toch? Keep it vegan! ;)
gent22-683x1024
Ook kwam er donderdag een artikel online over kerstbomen. Dat voelt misschien nog wat vroeg, maar geloof ons, al genoeg mensen azen op een kerstboom op dit moment. Wij kiezen voor een duurzame kerst en het in huis halen van een echte boom past (helaas) niet in dat plaatje. Wat zijn de alternatieven? Dat lees je in het artikel!

De Groene Meisjes op XL videoschermen op Amsterdam Centraal

Omygoodness, dit was echt een heel spannende en speciale gebeurtenis: je Groene Meisjes op mega grote schermen op Amsterdam Centraal, ter ere van de promotie van de nieuwe WAAR winkel én ons boek. Heb jij ons voorbij zien komen? We zijn nog tot en met zaterdag (morgen dus) te bewonderen op het station en je kunt eigenlijk niet om ons heen, hihi! Dankjewel WAAR, voor deze geweldige kans!

Signeersessie Amsterdam Centraal – vanavond!

signerenwaar-1024x768

Vanavond is het zover, dan signeren we (voorlopig) voor de laatste keer ons boek bij WAAR. Dit keer in de gloednieuwe winkel op Amsterdam Centraal in de IJpassage. Van 18.00 uur tot 19.30 ben je van harte welkom om de opening van deze winkel met ons mee te vieren, met hapjes, drankjes, free hugs en natuurlijk een persoonlijk verhaaltje in je boek (dat je ook ter plekke kunt kopen) Wij kijken er enorm naar uit jullie daar te zien vanavond!

En nu is het tijd voor het weekend! Heb je leuke plannen? Wij zien je morgen graag weer terug op De Groene Meisjes, dan delen we weer een lekker recept met jullie! Fijn weekend :) 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

26 gedachten over “Leuke Dingen #57

 1. Aah, heerlijk die chocoladeletter. Ik zag het al voorbij komen op Facebook, want Anat verkoopt ze nu ook! Wel vind ik het redelijk prijzig, maar het is dan wel echt goede chocolade, dus op zich begrijpelijk. Ik ben een echte pure chocoladeliefhebber, hoe puurder hoe beter, dus dit is echt wat voor mij! Wat onwijs tof dat jullie op de menukaart staan met een eigen gerecht, heerlijk! Dat kunnen niet veel mensen zeggen ;-) Klinkt goed, als ik er een keertje kom, neem ik ‘m absoluut!

  1. Zeker prijzig, maar ook begrijpelijk. 200 gram rauwe chocolade is gewoon duur + het is geen massaproductie, dus dan krijg je dat.

 2. Fijn, op weg naar Berlijn nog net even inspiratie op doen met jullie leuke dingen (en de Berlijn hotspots op jullie site). Volop genieten op dit vroege uur!

   1. Bedankt. Komt vast helemaal goed! Ook mijn favoriete stad.l ever.

 3. Wat een super leuke lijst weer!
  Kitchen roulette, wat een geweldig inititief! Daar ga ik zeker aan mee doen, nu ik nieuw ben in Amsterdam.

 4. Wat gaaf dat jullie salade nu bij de studio/k wordt verkocht!! En wat gaaf dat er nu rauwe chocolade letters zijn!!
  Vorige week plaatsen jullie een oproep voor de nieuwe waar in Amersfoort, dat er vacatures waren, ik ga maandag solliciteren!! Nogmaals heel erg bedankt voor die tip anders was ik er nooit opgekomen!!

 5. Yay, Studio K gaat op de “zeer binnenkort”-lunchlijst! :-) Is de salade deel van de permanente collectie of is hij limited edition?

  En ik ben erbij hoor, vanavond! De nagels staan al in de cupcakes, de laatste antibioticabatch (ondanks dat het groene pillen zijn, niet heel groen, sorry) is binnen en ik produceer zowaar weer min of meer een stemgeluid, dus ik tik er straks een bak make up op en kan er tegenaan! :-D

 6. Ik lees dit artikel elke week trouw! Zo leuk al die tips! Ik ben erg benieuwd naar de raw chocoladeletter! Lijkt mij erg lekker.
  Liefs,
  Eva

 7. Dank voor al deze leuke dingen weer :-) En wat een prachtige foto’s maken jullie toch zelf bij de recepten <3

 8. Ik word altijd zo blij van die leuke dingen! Altijd weer verbaasd hoe snel het vrijdag is. Het lijkt nog maar zo kort geleden trouwens dat Tony’s kwam!

 9. Op de een of andere manier had ik bedacht dat jullie vanmiddag bij Waar zouden zijn. Dus ik stond daar net voor de deur…foutje! Jammer, maar veel succes en plezier en ik kom jullie vast nog wel eens ergens tegen.

 10. Jammer dat ik niet meer in Amsterdam werk, ik liep elke dag door Amsterdam Centraal, anders had ik de grote scherm ook gezien! Zet hem op dames!

 11. Wentelteefjes… brings back memories. Die ga ik zeker eens proberen. Amsterdam bruist echt hoor, zulke leuke initiatieven zijn er altijd!

 12. Leukleukleuk!!

  Is er op een manier in te stellen dat als ik een reactie achter laat op jullie site; en jullie reageren; dat ik daar dan melding van krijg? Want soms stel ik bijvoorbeeld een vraag en dan kijk ik bijv. een dag later tussen de reacties of jullie hebben gereageerd hihi. Beetje onhandig!

  1. Staat er geen vakje dat je kunt aanvinken bij de reactie?

   1. nee, die heb ik zelf ook nog niet kunnen ontdekken in ieder geval.
    Dat zou inderdaad handig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *