Leuke Dingen #68

storytel

Toen ik de titel voor deze blogpost moet invullen, wist ik opeens even niet meer bij welk nummer van Leuke Dingen we inmiddels beland waren. Ik moest het echt even opzoeken en wat bleek? We zijn al bij nummer 68. Achtenzestig?! Wow. Dat is dus bijna 70. En 70 gaat al aardig richting 100. Ik kan het bijna niet geloven! Goed, voordat dit een emo-tv momentje wordt: laten we gauw beginnen! We zetten weer een aantal groene nieuwtjes voor je op een rij, zodat je hopelijk groen en geïnspireerd je weekend instapt!

Winactie: 3 maanden gratis Storytel

Misschien heb je afgelopen maandag onze blogpost over Storytel wel gelezen? Ik ben mega-mega blij met deze ontdekking – onbeperkt audioboeken luisteren, ideaal! Wij zijn een samenwerking met Storytel aangegaan en dat betekent dat we jullie 30 dagen gratis luisteren (ipv de standaard 14 dagen) mogen aanbieden via deze actielink. MAAR, dat is nog niet alles. We mogen nu namelijk ook 3 x 3 maanden gratis Storytel verloten onder onze lezers!

Dat betekent, als je even meerekent: 1 maand gratis proefperiode + 3 maanden gratis abonnement = 4 maanden gratis audioboeken luisteren! WOOPWOOP!

Wat moet je doen om kans te maken op deze prijs? Laat een reactie achter onder deze blogpost, waarin je vermeldt dat je meedoet. Wat je kunt doen om meer op te vallen: zoek mijn laatste Storytelfoto op, op Instagram, (@merelgroenemeisjes) like die foto en laat ook daar een reactie achter. (maar dit geldt natuurlijk alleen als je Instagram hebt en je zin hebt om mij te volgen ;)) (zou ik heel gezellig vinden!)

En? Wie heeft er zin in 4 maanden gratis audioboeken luisteren? Doe je mee met de winactie? Laat het ons weten!

– Dit item is onderdeel van onze samenwerking met Storytel – 

4-gangen vegan eten bij BoCinq

IMG_1173

We werden uitgenodigd om afgelopen maandag bij restaurant BoCinq te komen eten. Dat is natuurlijk altijd leuk, maar extra leuk was het dat we Aline en Naomi, aka ‘de andere helft van ons creatieve team, mee mochten nemen én dat we het nieuwe vegan 4-gangen diner mochten komen proeven!

Los van het feit dat het altijd fijn is als je ergens goed veganistisch kunt eten, zijn we extra blij met deze hotspot omdat het in het centrum van Amsterdam ligt. Je zou het niet denken, maar in het centrum van Amsterdam is maar weinig te vinden op vegan gebied – als het gaat om dineren. Ontbijten en lunchen lukt wel, maar dineren is lastiger. BoCinq ligt pal achter het Leidseplein aan de gracht, dus centraler kan het bijna niet. Ideaal! Dit gezellige, niet-te-sjieke restaurant met Midden-Oosterse invloeden, kenden wij nog niet, maar vanaf nu zullen we onze lezers er zeker naartoe sturen als jullie ons vragen om tips in het centrum!

Wanneer je aangeeft dat je graag het veganistische menu wilt eten, krijg je een aparte kaart. Erg netjes! Wij aten er onder andere heerlijke Marokkaans bereide aubergine met quinoa en een spoom van passievrucht. (het was alleen erg donker in het restaurant, dus de foto’s zijn wat onduidelijk – sorry daarvoor!)

Kromkommertijd Video-Blogserie

Screen-Shot-2016-01-27-at-11.58.03-768x536

We hoeven je denk ik niet meer te vertellen dat wij fan zijn van Kromkommer? Deze organisatie zet zich al jaren in voor het redden van afgekeurde groenten, die anders op de afvalhoop zouden belanden. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging voor Kromkommer, en daarom bedachten ze de video-blog serie ‘Kromkommertijd.’ In deze 8-delige serie gaat Kromkommer ons meer leren over de wereld achter voedselverspilling. Een greep uit de onderwerpen: voedselverdeling, supermarkt, afvalverwerking en de consument.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/RoPcdG638o0″ maxwidth=”1000″]

We mogen alvast een intro video met jullie delen, maar de officiële eerste aflevering komt zondag 14 februari om 10.00 uur online op het YouTube kanaal van Kromkommer. Abonneer je dus nu alvast op het kanaal, zodat je niks hoeft te missen! Wij zijn mega benieuwd naar de serie. De eerste aflevering belooft al een hoop goeds!

Bloemen Voor

e6d1d6_5f21d2ba635d4b7ca8b1b889c4dac080

Bron foto

Van onze lezer Anne kregen we een mailtje over een bijzonder initiatief dat zij is gestart: Bloemen Voor. Anne schrijft:

“Ik koop al 2,5 jaar lang twee bossen bloemen. Eén voor mezelf een één voor een vreemde. Dit ben ik begonnen, omdat ik dacht dat het mooi zou zijn als we eens wat vaker iets voor een vreemde zouden doen. We hopen daarbij Nederland op deze manier een heel klein beetje liever en kleurrijker te maken. Ik verras mensen overal: op straat, restaurants, tattooshops, bouwplaatsen of bejaardentehuizen. Over alle ontmoetingen schrijf ik verhalen op mijn blog ‘Bloemen Voor’.”

Wow, wat een fantastisch idee! Wat is er nou leuker dan iemand anders blij maken? Een vreemde blij maken met bloemen, daar moet je toch spontaan van glimlachen?
Wil je meer weten over Bloemen Voor? Bezoek dan Anne’s blog! (de link zie je in het stukje hierboven staan) Het doet ons oprecht altijd heel erg goed om te zien dat onze lezers zulke toffe en goede dingen doen! <3

Dagen zonder vlees start!

Schermafbeelding 2016-02-11 om 15.17.35

In België is gisteren de campagne Dagen Zonder Vlees gestart, waarbij iedereen wordt aangemoedigd om 40 dagen lang geen vlees en vis te eten. Omdat wij dit een toffe actie vinden, willen wij graag onze bijdrage leveren. Daarom leverden wij een aantal recepten van De Groene Meisjes in en die staan nu op de website van Dagen Zonder Vlees, tussen allemaal andere lekkere vegetarische/veganistische gerechten. Doe jij mee aan de Dagen Zonder Vlees actie? Neem dan zeker even een kijkje als je nog op zoek bent naar wat kookinspiratie voor de komende 40 dagen! (en als je niet meedoet, zijn de recepten natuurlijk ook altijd mooi meegenomen ;))

Winnaar Lotika Winactie

lotika3

Vorige week hielden we een leuke Valentijnswinactie waarbij we een fair&eco pakketje van Lotika mochten verloten. De winnaar hebben we al bekend gemaakt bij het artikel zelf, maar we maken toch ook hier nog even de naam bekend, voor het geval dat je het hebt gemist.

Lotte, gefeliciteerd! (Lotte en wij hebben inmiddels gemaild en de prijs is onderweg)

Nieuws van De Groene Meisjes

Schermafbeelding 2016-02-11 om 14.58.45
(screenshot nieuwsbrief)

Afgelopen dinsdag is onze allereerste nieuwsbrief ooit de deur uitgegaan! Wil jij niks meer missen en altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwtjes, acties en recepten die eraan zitten te komen? Meld je dan ook aan voor de nieuwsbrief – het is, uiteraard, 100% gratis!

Blogposts van deze week

Heb jij ook zo’n volle week achter de rug? Geen tijd gehad om al onze verhalen te lezen en recepten te bekijken? Snappen we hoor! We zetten, zoals iedere vrijdag, weer even voor je op een rijtje wat je misschien hebt gemist. Hopelijk heb je dit weekend tijd om even bij te lezen!

blackbeanburger5

Zaterdag is onze vaste receptedag (net als woensdag) en dus verscheen er weer een heerlijk gerecht online: zwarte bonenburgers, Mexican style. Naar een recept van Iris, dat we mochten lenen voor de gelegenheid. De burgers waren heerlijk! (en ook nog eens makkelijk om te maken, dus misschien een ideetje voor dit weekend?)

provamelcurry3

Veel mensen denken dat gezond eten automatisch ook duur eten betekent. Op zondag publiceerden we een blogpost met de titel ‘Lowbudget gezond eten,’ om te laten zien dat deze aanname niet waar hoeft te zijn. Sterker nog, gezond eten kan heel erg goed uitpakken voor je budget!

provamelcurry2

Op maandag toverde Jamie weer een heerlijk en dit keer ook nog mega kleurrijk recept op tafel: Midden-Oosterse curry, gemaakt met haverdrink en geserveerd met couscous. We hebben al veel berichtjes ontvangen van mensen die dit recept uitgeprobeerd hebben en iedereen is er mega enthousiast over. Altijd leuk om te horen!

yespers05

Veel mensen denken bij ‘havermout’ direct aan pap. Maar wist je dat je havermout op nog veel meer manieren kunt eten? Dinsdag deelden we in een blogpost 9 recepten om op verschillende manieren havermout te bereiden. Je kunt dus weer even vooruit! ;)

Rosti1

Woensdag was het weer tijd voor een recept en Jamie ging dit keer voor de wintersportvibe. Ja, ik bedoel, nu het nog koud is buiten, kan het! Deze röstischotel met zuurkool is echt enorm lekker + makkelijk + lowbudget. Wat wil een mens nog meer?!

sharpie1

Gisteren deelde ik een verhaal over hulp vragen, accepteren én aanbieden. Op de een of andere manier vinden veel mensen het vooral moeilijk om hulp te vragen of te accepteren – waarom is dat? En wat gebeurt er als je jezelf toch eens over die drempel zet? Ik ging het experiment aan deze week en vertel je er alles over in deze blogpost.

bibimbap1

En vandaag? Naast de Leuke Dingen, die je nu aan het lezen bent, komt er vanmiddag ook nog een lekker extra recept online. (zie foto hierboven) Sterker nog: het is een receptvideo! Extra leuk dus :)

Morgen zien we je heel graag weer terug op De Groene Meisjes. Er komt een óntzettend goed koekjesrecept online. Ik kan het weten, want ik heb de koekjes geproefd. Jamie heeft ze gebakken. Wat moesten we toch zonder onze keukenqueen? Zien we je morgen terug? Zouden we heel leuk vinden! Voor nu: geniet van je vrijdag(avond) en tot snel! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

91 gedachten over “Leuke Dingen #68

 1. Ah leuk zeg dat er vanmiddag nog een video online komt! Ik ben heel benieuwd! En Bocinq ziet er ook heerlijk uit. Dat adresje ga ik onthouden voor een volgend bezoek aan Amsterdam! Fijne dag vandaag!

 2. Ik doe mee hoor! Super leuke winactie! Zou graag meer lezen maar kan me niet altijd even goed concentreren! dit is prefectie!

 3. Jaaaa… ik doe graag mee! Ik wil zo graag los van mijn ipad… want afleiding door verleiding ☺️ Dus storytel zou super zijn! Geen afleiding en toch genieten van mooie boeken!

 4. Wat een goed begin van de dag. Zo veel leuke dingen! De winactie maakt het nógveel leuker. Wauw! Ik wil het echt graag proberen want een boek luisteren tijdens het sporten (of eigenlijk tijdens alles!) lijkt me ontzettend fijn :)

 5. Ja ik doe graag mee met de storytel-winactie! Naar aanleiding van jullie blog heb ik het nu een maand op proef en het bevalt me erg goed!

 6. Hiii, ik doe graag mee met de winactie. Ik houd ontzettend van lezen maar kan me helemaal niet meer concentreren. Verder super leuke post weer, maar dat is natuurlijk niets nieuws

  Xx

 7. Ik doe heel graag mee. Vind het heerlijk om naar een goed verhaal te luisteren!

 8. Ik heb gister m’n Storytel abonnement geregeld, en ik moet zeggen dat het me in die korte tijd al erg goed bevalt. Dus 4 maanden zou helemaal niet verkeerd zijn!
  Wat een leuk idee dat Bloemen Voor, faith in humanity restoreddd.

 9. Ik heb van de week gelijk de Storyte app gedownload en ben al dagen heerlijk aan het luisteren. Vind het echt ideaal! Vaak kom ik niet toe aan het lezen van boeken, maar nu kan ik gewoon luisteren tijdens de afwas, de was opruimen.. dus, ja! Ik win graag die 3 maanden gratis! :) heel leuk!

 10. Oké die vorige reactie ging even verkeerd haha. Ik doe graag mee!! Ik houd van boeken en ben benieuwd of dit mij ook gaat bevallen(waarschijnlijk wel) :)

 11. Oh graag heel erg graag doe ik mee. Heerlijk om even weg te kunnen zakken in een mooi verhaal en even geen geruzie van mijn kids te horen :D Hahaha

 12. Ik doe mee!!! Ben dol op luisterboeken en kans op Vier maanden gratis luister plezier laat ik niet zomaar aan me voorbij gaan. ☺️

 13. Jaah storytell!! Echt mijn nieuwe favoriet. Vind het een soort meditatie, merkte dat ik het echt niet zo makkelijk vond om actief te blijven luisteren. Maar nu mijn beste buddy tijdens schoonmaken (wordt dat tenminste ook leuker), koken, treinreizen, fietsen of gewoon voor me uitstarend op bank :)

 14. Ik doe mee met de winactie!
  Vroeger was ik een echte boekenwurm, maar nu heb ik er geen rust meer voor en gun ik mezelf de tijd er niet voor..Misschien dat dat met luisterboeken beter gaat..?

 15. Jeej, ik vind het superleuk en doe ook mee! Wat een leuke acties allemaal! Ik kende de groene meisjes eerder niet, maar deel het nu graag met vriendinnen want wat een leuke receptjes, acties en verhalen! :)

 16. Ik doe zeker mee! Ik lees heel graag en wil audioboeken ook wel eens proberen! ??

 17. Leuke actie! Ik heb geen instagram, maar wil wel graag Storytel ;o) Ik ben sowieso van plan om gebruik te maken van jullie actie voor de gratis maand, want binnenkort zit ik twee keer zo’n tien uur in de trein!

 18. Leuke winactie, daar zeg ik geen nee tegen. Ik vind het echt een geweldige app. ik ben nu bezig met de proef maand en ik vlieg echt door het boek heen. Aankomende woensdag gaan we naar de musical de tweeling. het leek me erg leuk om het boek van te voren nog te lezen. ik vind het erg leuk om te lezen. alleen ben ik zo dyslextisch als een deur en daardoor heb ik wel meer dan een maand nodig om door één boek heen te komen. deze app is echt de perfect uitkomst. ik luister het boek echt in no time. ik kan in de auto luisteren, op de fiets en lekker in bed als ik net wakker word of nog moet slapen. het is echt een goeie app en zou en nog veel langer van willen genieten.

 19. Ik zou graag meedoen met de winactie. Ik heb eigenlijk nog nooit een podcast-aflevering of luisterboek geluisterd maar ben wel heel nieuwsgierig doordat je er zo enthousiast over schrijft :-)

 20. Jaaa, de havermout blogpost vond ik zo fijn en inspirerend. En tof zeg, de video-blog serie van ‘Kromkommertijd’. Benieuwd naar! Fijn weekend :)!

 21. Wat een ontzettend lief idee, Bloemen Voor. En het recept van vanmiddag ziet er echt heerlijk uit!

 22. Jaa wat veel leuke dingen weer! Ik ga me meteen inschrijven voor de nieuwsbrief, ben heel benieuwd! ^^

 23. Ik doe heel graag mee:) lijkt me heerlijk voor in de trein! Wat geweldig dat jullie dit weggeven!

 24. Wat een onwijs mooi initiatief, bloemen voor! Iemand gewoon ontzettend verrassen, daar maak je de hele wereld een stukje mooier mee !

 25. Ja ik doe mee met de actie! Lijkt mij ideaal als ik de hond ga uitlaten en ook voor dat halfuur fietsen naar mijn werk.

 26. Doe graag mee met de Story Tel actie! Lijkt me heerlijk voor het dagelijks reizen met de trein :)
  Misschien nog een leuke toevoeging aan jullie leuke dingen voor dit weekend: de Gezondheidsbeurs in Utrecht!

 27. Woei wat een toffe winactie:)!!! Ik ga binnenkort met zwangesrschapsverlof en het zou een geweldig kadootje zijn om in die maanden naar e-books te luisteren om zo toch nog een beetje aan “lezen” toe te komen! I love to read maar kan me voorstellen dat het met een kleintje wat lastiger is een boek te pakken en luisterboeken lijken me de ideale oplossing!!

 28. aah, zo benieuwd naar de receptvideo vanmiddag :D! ik doe ook graag mee met de winactie :)

 29. Jaaa ik zou deze 3 maanden gratis zo graag willen winnen! Ik ben nu de proefperiode van 30 dagen aan het gebruiken en ik vind het fijn om naar een boek te luisteren in plaats van te lezen. Als ik in bed lig hoef ik niet te prutsen met een boek in mijn handen maar in plaats daarvan doe ik mijn oortjes in en ga ik luisteren totdat ik in slaap val. En ik reis ook veel in de trein. Vaak lees ik dan een boek. Maar ik kan mij nooit goed concentreren in de trein waardoor ik vaak 10x dezelfde zin lees en nog niet weet wat ik gelezen heb. Ik heb gemerkt dat met behulp van de storytel app, en oortjes, heel makkelijk een boek in de trein kan luisteren! Ik zou super blij zijn als ik dit mocht winnen!

 30. Wat leukkkk! Ik doe heeeeel graag mee met de Storytel-actie! Lijkt me super fijn!! X

 31. Ik doe graag mee aan deze winactie. :-)
  Helaas zit ik nu (weer) in een periode van slapeloosheid. Hierbij zijn nachten van 2 uur geen uitzondering. Ik kan zo een herhaalreceptje van mijn arts krijgen voor slaappillen, maar ik wil het graag op een natuurlijkere manier oplossen, daar die slaappillen behoorlijk verslavend zijn en bovendien veel negatieve bijwerkingen kennen.

  Gisteravond zat ik er, na 10 dagen gemiddeld drie uur op een avond te hebben geslapen, nogal doorheen. Mijn lieve huisgenootje gaf me toen de tip om eens een audioverhaal op te zetten. Ik besloot een poging te wagen en zocht een verhaal op via YouTube. Ik kan me niet meer herinneren dat ik in slaap viel, maar ik geloof dat dit redelijk snel is. Vannacht heb ik dan ook mijn eerste nacht van pak ‘m beet 6 uur gemaakt. Een goed begin dus :-) Het luisteren naar een audioverhaal werkt blijkbaar heel rustgevend.
  Bovendien vind ik het sowieso wel een leuk alternatief voor lezen. Niet altijd natuurlijk, want een goed boek op z’n tijd is natuurlijk een hele andere ervaring, maar voor de afwisseling is het best tof.

  Verder wilde ik nog even zeggen dat ik bovenstaand verhaaltje niet heb geschreven om ‘zielig’ over te komen (heb ik namelijk zo’n hekel aan) en daarmee meer kans te maken op de prijs. Via YouTube zijn er namelijk genoeg audioboeken te vinden die ik kan gebruiken om in slaap te vallen.
  Dat ik meedoe is gewoon omdat het mij onwijs leuk lijkt om de keuze te hebben aan een groot assortiment aan verhalen. Gewoon een heel leuk extraatje dat ik niet zo snel voor mijzelf zou kopen.

  1. Wist je dat er ook video’s zijn speciaal voor mensen die slecht kunnen slapen? Er is een man die leest op een heel rustig tempo een super saai voor. Het schijnt dat je niet anders kan dan in slaap vallen haha.

 32. Yes wat een ontzettend leuke winactie van Storytell! Ik doe mee, ik wil weer meer gaan lezen maar heb voor mijn gevoel het vaak te druk daarvoor. Dit is een ideale manier om toch boeken te ‘lezen’.. Ik heb geen Instagram, maar ik durf te wedden dat ik de foto leuk vind, want dat zijn eigenlijk al jullie foto’s.

 33. Wat een heerlijk overzicht weer. Ben maar meteen even uit bed gesprongen om hier een comment achter te laten (geen fan van reageren op mobiel) en ook te melden dat ik heel graag mee doe met de winactie. Lijkt me heel erg tof! Door het lezen van jullie artikel realiseerde ik me dat die 30 minuten in de bus dus eigenlijk een perfect moment zijn voor een luisterboek en/of podcast. Alleen dan moet je die weer opzoeken en downloaden en…. You get me.

  Ben ook heel benieuwd naar de receptvideo én de koekjes van morgen! Aankomende week eet ik met een vriendinnetje waarschijnlijk één van de recepten met nacho’s of zoete aardappel en ik heb er nu al zin in, haha. (Ook doordat de foto’s zo mooi zijn! Wauw, die van die bonenburgers… diepe buiging).

 34. Ik heb nav jullie blog over Storytell de app gelijk gedownload en me aangemeld. Ik heb mijn eerste boek bijna uit. Echt super!
  Dank je voor de tip :-)

 35. De Leuke dingen zijn weer heel leuk! Allereerst dat Storytel abonnement: jaa dat wil ik wel winnen! Ben door jullie helemaal enthousiast geworden!

  Ik ben nu ook al benieuwd naar de receptvideo. En die curry staat vanavond op het menu :)

 36. Wat een super tof initiatief van het meisje met de bloemen. Ik heb weleens een boek gelezen met een experiment waarbij je €5 euro briefjes overal moest neerleggen. Op één of andere gekke manier was dat ook best wel eng om te doen haha.

 37. Ik zit elke dag zo lang in de auto, zou fijn zijn als die tijd nuttiger besteed wordt met het luisteren naar boeken!

 38. Wauw, leuk die ‘bloemen voor’!
  Af en toe een vreemde verrassen is eng, maar zo waardevol.

 39. Ik doe graag mee met de win actie maar mag ik ook meedoen voor mijn zusje? Ze zit in de laatste fase van haar zwangerschap. Moet rustiger aan doen en ze is helaas ook dyclectisch, dus dit lijkt mij perfect om te ontspannen voor haar. Dus deze is voor mijn lieve zusje

 40. Wat een leuke winactie! Ik ben gek op podcasts en audiobooks. Ik heb me zojuist voor een maand aangemeld en was positief verrast door aanbod! Heel blij dat ze ook Engelse boeken hebben :)

 41. Misschien moet je eens uittellen hoeveel leuke dingen dat al zijn; 68 afleveringen, gemiddeld 5-6 leuke dingen? dat nadert de 500 al! misschien leuk om bij te vermelden dat Dagen Zonder Vlees ook uitdagingen heeft voor wie al vegetarisch of vegan eet – lokaal eten, verpakkingsvrij eten. en goed voor je omni vrienden zorgen natuurlijk :) zo maak ik tijdens DZV één maal per week een driegangen plantaardige lunch voor alle collega’s van mijn dienst die meedoen!

  1. Bizar he! zoveel leuke dingen zijn er om blij over te zijn :) En wat een mooi initiatief van je!

 42. Ik word altijd zo blij van de “leuke dingen”-blogposts. Echt een goed begin van mijn weekend weer elke week: lekkere positieve vibes! Ik doe graag mee met de winactie van storytel. Sinds ik de app heb gedownload (na het lezen van jullie artikel) ben ik druk “the rosie project” gaan luisteren en die is nu al bijna uit! Ik had nooit verwacht dat ik op zoveel momenten ernaar zou (kunnen) luisteren en wist eigenlijk niet of luisterboeken wat voor mij zouden zijn: maar het is fantastisch!

 43. Ahh! Ik doe mee met de winactie! Ik heb de laatste dagen alleen nog maar naar Vlammen op Storytel geluisterd, heerlijk om alleen maar te hoeven luisteren! Ik zou het top vinden om nog wat langer gratis te kunnen luisteren.

 44. Ik doe graag mee aan de storytel actie. Ik ben er onlangs net achtergekomen dat luisterboeken echt fantastisch zijn en vooral om mee te hardlopen. Ik ben nu aan het trainen voor de 10 kilometer in Leeuwarden en dan luister ik graag naar een fijn boek. 4 maanden gratis luisteren maakt me dus helemaal enthousiast :)

 45. Ja leuk, ik doe mee! Door een hernia loop ik momenteel heel veel, beetje afleiding kan geen kwaad;)

 46. Ik doe graag mee met de storytell winactie. Heb sinds kort luisterboeken ontdekt en luister het graag tijdens het hardlopen. Wat nieuwe verhalen geven me weer extra motivatie om meer kilometers te maken.

 47. Na jullie berichtje heb ik meteen de app van Storytell gedownload en afgelopen dagen heb ik het boek Wild van Sheryl Strayed geluisterd op de fiets naar mijn werk (iedere dag 1,5u). In een woord; HEERLIJK! :) Podcast op de fiets zijn ook fijn (nog een tip; the minimalist) maar luisterboeken… Ik ben zo enthousiast!
  Geen instagram dus geen likes helaas

  1. Wat zeg je me nou, staat Wild erop?!!!! dat wist ik nog niet!

 48. Merel dank je wel voor deze geweldige tip. Storytel gaat mij zoveel geld besparen en zoveel plezier opleveren. Ik zou willen dat iedereen die veel reist of elke dag in de auto zit deze app zou gebruiken. Verander de verloren tijd in kennisvergaartijd. Ik doe mee.

 49. Ahhhhh! Storytell! Ik ben al bijna een jaar verslaafd, dus doe zeker mee aan de winactie. De kadobonnen die ik voor mijn verjaardag heb gekregen zijn inmiddels op, maar ik kan niet stoppen met luisteren: tijdens het hardlopen, op fiets naar mijn werk, bij het koken of bij de was en als belangrijkste om bij in slaap te vallen (handig zo’n timer).

 50. Jaaaaa! Ik doe mee. Sinds ik moeder ben geworden kom ik niet meer aan lezen toe, voorheen mijn grootste vrijetijdsbesteding maar nu komt het er niet meer van. En nee, dat vind ik niet heul zielig voor mezelf ofzo. Zo is het gewoon. Maar ik heb een maand proef van audible gehad, en toen ‘las’ ik in de trein van en naar mijn werk zomaar een paar boeken! Ik zie vaak de billboard van storytell op station dus ik ben erg nieuwsgierig.

 51. Hoi, van de week heb ik het proefabonnement geactiveerd en ik ben hooked! Ik kan die 3 maanden extra wel gebruiken, want mijn boekenplank puilt nu al uit! Bedankt voor de tip!

 52. Wat een leuke winactie, ik ben ook aan het luisterboeken geslagen en heb mijn 1e boek bijna uit! De 2e staat klaar :-) en mijn dochters vermaken zich ook prima met de kinderboeken.

 53. Ja. Leuke actie! Gek op boeken. Gek op lezen. En binnenkort een nieuwe baan waarbij ik in de auto moet (ov is echt te tijdrovend (4 uur/ dag ov of 1,5 uur in de auto ?). En dan kan je niet lezen, maar wel luisteren.

 54. Ohh wat een leuke winactie! ik doe heel graag mee :) Ik heb helaas geen Instagram maar volg jullie wel op Twitter en youtube, telt dat ook? :p

  Ga zo door met leuke dingen, ik vind dat de leukste blogpost van de week :D

 55. Wat een leuke winactie! Ik maak zelf nu nog geen gebruik van luisterboeken, maar na jullie enthousiaste verhalen lijkt mij het erg relaxt. Keep up the good work! :)

 56. Hele leuke winactie, ook ik doe graag mee. Heb 2 weken geleden al een e-reader gekocht op wat meer e-books te lezen en audioboeken zouden een welkome aanvulling zijn :)

  Ook erg leuk dat bloemeninitiatief! Wat me aan het volgende doet denken: pas was mijn moeder jarig en die vindt bloemen heel leuk. En zoals dat gaat als je besmet bent met het ‘groene virus’ ga je langzaam maar zeker nadenken over alle gebieden in je leven ‘hoe duurzaam is dit nu eigenlijk?’ Dat dacht ik dus ook bij die bloemen, hoe duurzaam zijn die nu eigenlijk (geproduceerd). Daar ging ik dus wat over Googlen en dit bleek nog een heel interessante, aparte (en uiteraard schimmige) wereld te zijn. Er zijn ook steeds meer duurzamere alternatieven…

  Om een lang verhaal kort te maken, misschien is dit een interessant onderwerp voor op jullie lijstje? :)

 57. Hoi, ik ga je volgen op instagram hoor (je kwam sowieso al steeds voorbij ?) en doe graag mee met de winactie. Ik ben er heel benieuwd naar. Keep up the good work en tot op ig?

 58. Leuke actie. Ik doe mee!

  Storttel, m’n nieuwe verslaving. Nu luister ik Peas & Queues van Sandi Toksvig. Wordt heerlijk droog voorgelezen.

 59. ik doe mee met de winactie!~ wil al een tijdje aan de luisterboeken. Zat deze week nog te denken dat audible.com zo’n gedoe is omdat ik geen creditcard heb, dus ik wist even niet hoe dat verder moest =P maar storytel lijkt me het antwoord. Ik loop nu graag in mn vrijetijd door een mooie park dicht in de buurt en met storytel worden mijn wandelingen nog leuker lijkt mij. & heb helaas geen insta, maar mocht dat veranderen dan heb je een like op je post tegoed! ??

  1. ps: heb al een aantal boeken gekocht & gelezen & van gehouden op aanrade van jullie, waaronder: The art of tidying up / The art of being brilliant / The miracle morning. Maar aangezien ik wil gaan minderen met zoveel boeken op de plank is storytel ideaal voor mij.

   volgende boek ip mijn lijsje: Big magic. wish me luck ?

 60. Ja ! Ik heb net e de app gedownload en doe graag mee ! Heerlijk ? Haken en vertelboek erbij !

 61. Wat weer een fijn rijtje met blije dingen. Ik doe graag mee voor de 4 maanden Storytel, superleuk!

 62. Wat een super leuke winactie!
  Ik hou ervan. Ik luister altijd storytel tijdens het hardlopen, het koken, het huishouden en vlak voor ik ga slapen.
  Bekend met Storytel ben ik dus al, en een paar gratis maanden komen mij erg goed uit!

 63. Sinds ik vorige week Storytel heb gedownload is de 11km die ik naar mn werk moet fietsen een feestje geworden! Ik kan als ik thuis kom vaak mn koptelefoon niet weg leggen en ga dan allemaal nuttige dingen doen zodat ik nog even kan blijven luisteren. Ik ga vandaag kijken of de app mijn ingekakte hardloopschema nieuw leven in kan blazen.

  Ik doe dus graag mee met de winactie! :)

 64. Ohhh wat een fantastische weggeefactie! Ik had meteen storytel geïnstelleerd na de post hierover en ik ben helemaal enthousiast en zeg het ook tegen iedereen! Zo een heerlijke manier om meer boeken te “lezen”! Ik hield altijd al van luisterboeken, maar kon er niet veel vinden en kocht er soms een op een cd, maar dat je nu op je telefoon kunt luisteren geeft het echt een nieuwe dimensie. Op de fiets of tijdens een wandeling lezen… HEER-LIJK! <3

 65. Jaaa die 3 gratis maanden zou ik graag willen winnen, dus ik doe mee! Net begonnen met luisteren van luisterboeken via Storytel met de 30 dagen gratis actie, bevalt super =)

 66. Mag ik trouwens vragen waar jullie die super leuke gele koptelefoon vandaan hebben? Heb hem al een paar keer voorbij zien komen en vind m echt geweldig!

  1. Natuurlijk mag je dat vragen! :) Die is van UrbanEars, een heel tof merk.

 67. Oh dit zou ik heel graag willen winnen. Omdat ik heel goed kan luisteren. Dol op lezen ben, maar daar vaak niet aan toe kom. Liefs Leny

 68. Wat een super leuke winactie! Ik had eindelijk even een vrij momentje dus dacht even snel naar jullie site om de link nog even op te zoeken. Zodat ik kon beginnen aan mijn eerste luisterboek. Ik vind het zooo tof, met 3 kids die rondrennen in huis is het echt moeilijk om rustig met een boek te gaan zitten. Dus dit is echt awesome, lekker de oordopjes in tijdens het koken of was vouwen, YES PLEASE?! Hihi ik doe dus graag mee :-)

 69. Gisteren zat ik op de bank van mijn net opnieuw ingerichte woonkamer te genieten (wat een ruimte!) en toen dacht ik: nu zou ik wel naar een luisterboek willen luisteren. Dus Jaaaaaaaaaaaa, natuurlijk doe ik graag mee met de Storytel actie.

 70. Super leuke dingen weer! Ik doe heel graag mee met de win actie, helemaal nu ik in het buitenland zit zou het heeel fijn zijn om weer eens Nederlands te horen haha en altijd al obsessed geweest met voorlezen. Vroeger had ik ‘lees en luister sprookjes’ met bandjes en een boek waarin je dus mee kon lezen. Uuuuuuren heb ik daarmee op mijn kamer opgesloten gezeten :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *