Omdat taart altijd helpt

MAak zelf deze vegan taarten omdat taart altijd kan. Ik geef je mijn 7 favoriete recepten.
mijn 7 favoriete vegan taarten: worteltaart,  chocolademoussetaart, cheesecake, bananenpannenkoekentaart,  vegan kwarktaart,  en een feestelijke feesttaart.
speculoos6

Het liefste zou ik vandaag nog een autoreply instellen – waar maar mogelijk, – met ‘ik heb geen idee wat ik aan het doen ben.’ En dat dan voor onbepaalde tijd. Zodat mensen weten dat ze even niet te veel van me moeten verwachten. Maar goed, dat gaat niet echt, dus eet ik maar taart. Want taart helpt altijd. Taart is echt wel iets bijzonders. Ik bedoel, je eet het als je jarig bent, maar in veel culturen eten ze het ook als er iemand dood is. Het helpt tegen verdriet en pijn. Tegen een gebroken hart. Het is gezellig om te eten met vrienden. Het is leuk om te bakken. Kortom, taart is gewoon heel goed voor je. En daarom zet ik nu even mijn favoriete taartrecepten voor je op een rijtje.

Worteltaart 

worteltaart1

Doe alsjeblieft even alsof je die paasversiersels niet ziet, ok?

Chocolademoussetaart 

chocomousse5

Het beste van drie werelden gecombineerd. Te weten: chocolade, mousse en taart.

‘Gezonde’ cheesecake 

Voor wie het toch een beetje verantwoord wil houden allemaal. Ja, ik even niet hoor. Ik wil suiker en ik schaam me niet.

Bananenpannenkoekentaart

jarigpancake5

Dit is eigenlijk geen taart, maar een stapel pannenkoeken. Maar het werkt wel hetzelfde, voor je ziel.

Vegan kwarktaart 

provameltaart6

Met eetbare bloemen voor extra vrolijkheid. (geen must.)

Feesttaart

IMG_0933-1024x682

Heujj. Feesttaart. (werkt ook als je echt helemaal niet vrolijk bent)

Brownies 

speculoos4

Als je in de zomer geen zin hebt in het speculaasgedeelte, dan hoeft dat natuurlijk niet. Maar je kunt je ook afvragen: waarom zouden we alleen in de winter speculaas eten? Ik bedoel, probeer het gewoon eens.

 Ik hoop dat je dit leest op een dag dat je dit goed kunt gebruiken en dat je dan extra van je taartje geniet. Ik ga dat nu wel doen. In Berlijn, met een goede koffie erbij. Liefs! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “Omdat taart altijd helpt

  1. Ik heb zo’n dag. Waarop ik taart eet in bed. Maar dan in de vorm van een chocoladereep. Met koekjes aan de binnenkant. Misschien is het ook daadwerkelijk een chocoladereep met koekjes aan de binnenkant. Misschien niet. Who knows.

  2. Komt als geroepen! Vandaag heb ik echt taart nodig, en deze plaatjes van vegan taarten doen al heel veel :-) En later deze maand, als ik jarig ben, wil ik natuurlijk ook een feestelijk taartje bakken. Wel voor het eerst vegan taart, dus deze recepten zijn echt heel fijn!

  3. De vegan kwarttaart en worteltaart gaan absoluut op mijn must-bake lijstje. Mijn man is volgende week jarig dus ik weet nu wat ik aan mijn gasten ga voorschotelen. Thnx! Dit artikel kwam precies op tijd :-)

  4. De cheesecake heb ik al een keer gemaakt voor mijn verjaardag, die was zoooo lekker!! Nu word ik opslag enthousiast om ook de worteltaart een keer te proberen! En aangezien je geen excuus nodig hebt om lekker te eten, ga ik niet wachten tot mijn volgende verjaardag ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *