Nakd nibbles – met winactie!

NAKD3

In het verleden hebben we al eerder over Nākd geschreven, omdat we dit zo’n tof merk vinden. Nākd maakt, van origine, gezonde reepjes. Gezond als in: geen toegevoegde suikers of E-nummers. Lekker als tussendoortje, bijvoorbeeld voor onderweg. Nu komt Nākd met ‘nibbles.’ Waar het op neer komt, is dat het een zakje is met allemaal kleine balletjes, die je dus makkelijk kunt delen, of op andere manieren kunt eten. Wat denk je van in je havermout? Of doe eens gek en gooi ze op je ijskoffie met kokosslagroom! Vandaag mogen we een lezer heel blij maken, want we mogen een grote doos vol met nibbles in alle smaken verloten! De vorige winactie met Nākd was een groot succes, dus we hopen jullie daar vandaag weer enthousiast voor te maken!
Lees verder Nakd nibbles – met winactie!

Indiase bowl met curry-tofu en mango

Curry mango tofu bowl - De Groene Meisjes
Advertisement

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Santa Maria – Van Aziatische gerechten krijgen wij nooit genoeg. Nu is de keuze uit de verschillende Aziatische keukens natuurlijk ook enorm, dus hoe zou het ons ook kunnen gaan vervelen? Vandaag delen we een Indiaas getint tofurecept met jullie: een bowl met curry-tofu en mango. Een makkelijke maaltijd die je lekker in een kom kunt serveren.
Lees verder Indiase bowl met curry-tofu en mango

Boerenkoolsalade

kalesalad5

Terwijl jij dit leest, wandelen wij rond in de stad van de boerenkoolsalades: New York! Al hebben we begrepen dat kale (boerenkool) alweer een beetje z’n beste tijd heeft gehad en dat groenten als bloemkool en broccoli nu veel hipper zijn. Ja ja, ook groenten blijken onderhevig aan trends. Maar goed, in New York gaan we vast nog wel een boerenkoolsalade  tegenkomen, want zoiets verdwijnt niet zomaar. Thuis eten we ook geregeld boerenkool. We verwerken het graag in smoothies, maar ook zeker in salades. Nu zat er deze week in ons BeterBio pakket ‘Cavolo nero.’ (ook wel palmkool genoemd) Dit is een heel donkere variant op boerenkool. De bladeren zijn super lang, maar ook zachter dan boerenkool. Met name doordat de bladeren zachter zijn, is deze koolsoort nog net iets geschikter voor salades dan traditionele boerenkool – vinden wij.

Lees verder Boerenkoolsalade

Leuke Dingen #48

Mom_B&B1

 

Foto: Jeroen Moerdijk 

Voordat we beginnen aan deze editie van Leuke Dingen willen we eventjes iets kwijt. En dat is: jullie zijn de besten. We moesten deze blogpost veel vroeger van tevoren maken dan we normaal doen, door onze vakantie. Normaal maken we de post op donderdag en dan gaat het vrijdag live, zodat we de kans hebben om de allerlaatste nieuwtjes mee te pakken. Deze week lukte dat niet en dus vroegen op Twitter om leuke input vanuit jullie. En die kwam. En niet een beetje, maar echt bergen! We zouden er wel 3 edities van Leuke Dingen mee kunnen vullen ;) Dankjewel, we vinden het echt heel erg tof dat jullie altijd zo met ons meedenken. Goed, laten we dan nu beginnen. We hopen je weer lekker geïnspireerd het weekend in te sturen. Veel leesplezier!

Lees verder Leuke Dingen #48

Een weekendje Gent

gent23

De afgelopen tijd zijn wij niet naar heel veel bloggerevents geweest. Naar bijna geen enkele eigenlijk. Dat heeft vooral te maken met tijdgebrek, maar ook met het feit dat niet alles even goed past bij ons blog. Toen we een uitnodiging kregen voor het Provamel event in Gent wisten we meteen: dit gaat tof worden. Want: vegan food en vegan bloggers PLUS Gent is geweldig. We hebben er absoluut geen spijt van gekregen dat we zijn gegaan, want het was fantastisch. We laten je in dit verslag zien wat we allemaal hebben gedaan en hebben… eh gegeten, hihi! Ook hebben we nog twee toffe hotspots voor je ontdekt in Gent, als een soort bonus. Veel leesplezier!

Lees verder Een weekendje Gent