Weekmenu 5 – 9 december

pestorosso1

Cliché much, maar ik kan echt niet geloven dat het alweer zondag is. En dat het alweer de eerste zondag van december is. En dat het morgen Sinterklaas is en dus ook bijna kerst. Leuk, al die feestdagen voor de deur, maar het is vaak ook wel een heel drukke periode. Borrel hier, etentje daar, en ondertussen eet je bijna nooit meer ‘gewoon’ thuis. Wel als je de weekmenu’s blijft volgen, hoor! ;) Daar ga ik namelijk gewoon mee door in december. Ik hoop je weer wat inspiratie mee te mogen geven!

Maandag: broodjes met frisse kikkererwtenvulling

provamelkwarkspread2

Vandaag is het 5 december en dus: pakjesavond! Misschien vier je het vanavond en heb je zin in een lichte, makkelijke maaltijd omdat er de rest van de avond nog gesnoept zal worden. Of misschien heb je dit weekend zoveel gesnoept dat je sowieso wel een lichte maaltijd kunt gebruiken ;)

Dinsdag: romige pasta met artisjokken

spaghetti2

Of je nou spaghetti of andere pasta gebruikt voor dit gerecht – dat maakt helemaal niks uit. Lekker is het sowieso! Verderop in de week heb ik nog een keer pasta op het menu gezet, dus die zak komt wel leeg!

aldi-stoofpeertjes-door-aline-bouma-2

Wat denk je van een lekker dessert vanavond? Ik stel deze witte stoofpeertjes – gestoofd in dessertwijn – met jasmijnthee en vanille voor!

Woensdag: zoete aardappelsoep met sinaasappel

zoeteaardappelsoep1-682x1024

Grappig, het valt me op dat ik op woensdag vaak een soepje kies. Even lekker balansen met een gezond soepje, middenin de week? ;) Nee hoor, ik heb er niet een speciale reden voor, maar lekker is het wel! Deze zoete aardappelsoep maak je met sinaasappel en zoete aardappel uit de oven. Heerlijk! Je kunt de soep serveren met een broodje of bijvoorbeeld met een kommetje rijst. Dat doet het altijd goed!

Donderdag:  pasta pesto rosso

pestorosso4

Ah, daar is de pasta weer! Misschien wil je de zak pasta die je hebt gekocht opmaken? Dan kook je wat extra, zodat je morgen ook nog een lekkere lunch hebt! (of je vriest een portie in, zodat je volgende week een kant-en-klaar maaltijd in huis hebt.

Om dit recept te maken, gebruik ik trouwens deze hakmolen van Cuisinart. Een super eenvoudig apparaat, maar het werkt!

Vrijdag: Chili Cheese Fries 

img_0105-1024x725

Begin je weekend goed met een lekker bordje comfortfood! Jullie weten het, dat is mijn favoriete manier om het weekend te starten. Deze chili ‘cheese’ (want geen echte kaas,) fries zijn net even iets uitgebreider dan ‘gewoon een frietje eten,’ maar daardoor ook nog net iets lekkerder!

aldi-gluhwein-door-aline-bouma-2

En als je dan toch in de keuken staat, waarom dan niet ook meteen iets lekkers voor het weekend maken? Wat denk je van een goede pan glühwein? Of heb je zin om iets te bakken? Dan is deze speculaascake met sinaasappel en amandel misschien wel een idee!
Kortom, we hoeven de komende week niet te denken dat er niks lekkers te eten is, want er is keuze genoeg!

Ik wens je een heel fijne nieuwe week toe. Maak er iets moois van! En als je één van de gerechten gaat maken, dan zou ik het heel leuk vinden als je een foto zou willen delen met #degroenemeisjes erbij op Instagram. Dankjewel alvast en eet smakelijk! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “Weekmenu 5 – 9 december

  1. Mmm die soep ziet er heerlijk uit! Leuke combi met sinaasappel. Die moet ik echt eens maken!

  2. Oehh die broodjes met kikkererwten zien er goed uit! En die Chili Cheese Fries wil ik ook wel eens proberen.

  3. Hey Merel,

    Leuke weekmenu’s geef je! Valt me wel op dat de menu’s niet altijd rekening houden met het seizoen; artisjok in de winter is niet echt “groen”, aangezien die voornamelijk groeien in Juni! Misschien nog iets leuks om rekening mee te houden voor toekomstige weekmenu’s? Met de seizoenen koken is niet alleen beter voor het milieu omdat het dicht bij huis gekweekt kan worden, maar ook lief voor de portemonnee!

    Groetjes!

    1. Daar heb je gelijk in. Ik probeer dat soms wel, zoals een paar weken geleden, toen had ik veel recepten met aardappel, boerenkool en zuurkool.. maar het lukt niet altijd. Wel iets om op te letten, ben ik met je eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *