Weekmenu 7 – 11 november

ramen2

Ik keek naar de weersverwachtingen voor de komende week en ik dacht: whatever, ik maak gewoon vijf dagen lang soep. Of eigenlijk maak ik niet iedere dag soep, maar eet ik meerdere dagen van één pan soep, maar ik ga wel vijf soeprecepten met jullie delen. Mijn vijf favoriete soepen die ik allemaal regelmatig maak en die eigenlijk niet kunnen teleurstellen. Naast de soepen zal ik ook een paar recepten voor lekkere broodjes voor on the side delen, zodat je gemakkelijk een complete maaltijd op tafel zet. 

Maandag – zoete aardappelsoep met toppings 

zoeteaardappelsoep21

 

Uiteraard kun je bij deze soep helemaal zelf bepalen welke toppings je wilt kiezen. Zelf vind ik dat koriander en nootjes niet mogen ontbreken, maar dat is natuurlijk persoonlijk :)

Dinsdag – pompoensoep met cantharellen

soepje2

 

Pompoenen zijn momenteel óveral in de aanbieding, dus je kunt deze soep heel goed lowbudget maken. Ik kreeg gister een tip van mijn buurvrouw: bij AH verkopen ze nu de Halloween pompoenen (die met die gezichtjes erop,) voor maar een euro per stuk. Die zijn gewoon hartstikke prima eetbaar! Het zou zonde zijn als ze weggegooid worden, toch?

Woensdag – pittige wortel-pindasoep 

img_16022-1024x702

 

Ik snap dat deze combinatie best wel apart klinkt: wortel en pinda, maar oh man, wat is dit lekker! Ik ben sowieso gek op pindasoep, maar de wortel maakt het heel bijzonder. Echt een soepje om eens uit te proberen!

 

Donderdag – Mexicaanse tortillasoep

img_2674-1024x683

 

Eigenlijk is dit een soort vloeibare burrito. Zo zou je het kunnen zien. Zo smaakt het ook. Ik ben echt DOL op deze soep. Zo lekker!

 

Vrijdag –  vegan ramen (noodlesoep) 

ramen5

 

Dit is een soep die iets meer tijd kost om te maken, daarom kies ik ervoor om deze bij de start van het weekend in te plannen. Alle andere recepten zijn sneller klaar, maar dit is een soep die iets meer aandacht nodig heeft. Het resultaat mag er zijn!

Lekker voor bij de soep

naan9

Homemade naanbrood met hummus 
Pita’s met vegan gyros 
Vegan Bánh Mì 
Toast met paddenstoelen 
Sandwiches met zuurkool 
Broodjes met kikkererwten

Ik hoop dat jullie weer geïnspireerd aan een nieuwe werkweek beginnen! Laat het me weten als je de recepten uitprobeert. Dit kan door bijvoorbeeld een foto te plaatsen op Instagram en mij te taggen: @merelgroenemeisjes / #degroenemeisjes. Ik kijk iedere dag of er nog nieuwe foto’s zijn geplaatst! 

Maak er een mooie nieuwe week van en eet smakelijk alvast :) 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

4 gedachten over “Weekmenu 7 – 11 november

  1. Het wordt nog moeilijk kiezen zo Merel. Soep is altijd goed. Daar kan ik bij iedereen hier in huis ook mee aankomen. Ik ga zeker aan de slag met een aantal van je recepten (tortillasoep en wortel/pindasoep zeker. De rest streep ik ook nog niet weg ;-)).

  2. ik ben een énorme soeptrien en mijn moeder maakt thuis ook altijd elke avond soep.
    Ik heb haar dit meteen doorgemaild. Ze is er erg blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *