Leuke dingen #84

random08

Leuk dat je er weer bent :) Het is weer tijd voor een goede dosis leuke dingen die je hopelijk geïnspireerd een groen weekend in gaan sturen. Koffietje erbij? Veel leesplezier!

Vegan foodfestival

13445524_1295434430485935_8384756802190894880_n

Laat ik beginnen met een exciting en persoonlijk nieuwtje: het Viva Las Vega’s Foodfestival (the summer edition) komt er weer aan. En niet alleen dat: het festival is dit jaar ‘powered by De Groene Meisjes!’ Oh yeah! Dit jaar help ik mee bij het organiseren van het festival, het bedenken van het programma en het promoten ervan. Ik heb er ongelooflijk veel zin in!

Natuurlijk zal ik zelf twee dagen aanwezig zijn en zal er genoeg tijd zijn om jullie daar allemaal te ontmoeten. Dat lijkt me oprecht heel erg gezellig, dus schrijf de datum alvast in je agenda! De komende tijd zal ik via mijn blog en social media kanalen meer informatie gaan geven over het festival en over wat je ervan kunt verwachten. Ben je al benieuwd? :)

Datum: 23 en 24 juli 2016
Plaats: De Hallen, Amsterdam
Entree: gratis
Meer info en het laatste nieuws: Facebookpagina Viva Las Vega’s.

Urban kamperen in Antwerpen

10272500_1979927512232279_4610726815906105288_o

Hou jij van kamperen, maar ook van de stad? Misschien moet je dan eens naar de Urban Camping in het hart van Antwerpen. BIVAK is een pop-up camping, middenin de stad, en het ziet er fantastisch uit. Of je nou je eigen tent meeneemt, een tent huurt en zelf de spullen meeneemt, of een compleet verzorgde tent reserveert  – het vakantiegevoel zal er lekker in zitten.

BIVAK Urban Camping in Antwerpen is een initiatief van Hanne Van der Veken, Zoë Baker en Lotte Schiltz. Drie leuke – volgens mij ook behoorlijk groene – meisjes die gewoon iets tofs wilden organiseren. Ik geloof dat dat aardig is gelukt. Ben je benieuwd naar wanneer je in Antwerpen kunt komen kamperen? Check dan bivakurbancamping.be of de Facebookpagina van BIVAK. Veel plezier!

Plasticdieet

Plasticdieet groot beeld 2

Vind jij dat je te veel plastic gebruikt? Ik kijk heel eerlijk naar mezelf en ben bereid meteen toe te geven dat ik nog heel erg zou kunnen minderen. Als dat ook voor jou geldt, dan is het Plasticdieet (een initiatief van Opgemarkt) misschien iets voor jou. Een maand lang zonder plastic wegwerp producten en verpakkingen – durf jij het aan?

Hoe werkt het? Je geeft je op via plasticdieet.nl. Vervolgens ontvang je in juli elke week een mail met tips, uitdagingen en ervaringen van andere deelnemers. Deel jouw ervaringen in de facebookgroep of op twitter,  en instagram met de hashtag #plasticdieet en inspireer zo anderen om ook mee te doen en minder plastic te gebruiken! Ik vind het een tof initiatief en ik ben heel erg benieuwd naar alle verhalen!

Winactie

IMG_0080

Ik mag 5 exemplaren van ‘Op de tweesprong van moeten en willen’ verloten onder de lezers van mijn blog. Heb jij al meegedaan? Check hier de blogpost!

Interview op Soulstores

Schermafbeelding 2016-06-23 om 13.43.39

Talita, het gezicht achter Soulstores (prachtige website!) vroeg me het duurzame hemd van het lijf over mijn way of life. Ik vertel over eerlijke mode en over andere groene keuzes die ik maak in het leven. Ik vind dat Talita er een erg tof stuk van heeft gemaakt en ik zou het leuk vinden als jullie het ook zouden lezen! Je kunt het artikel hier teruglezen. 

Minimalism – A documentary about the important things

13403946_10153582788627256_8277682556893966720_o

Jelle, van lijstjes.info, organiseert volgende week een screening van de documentaire ‘Minimalism’ en het is niet gauw dat ik baal dat ik in het buitenland (Zwitserland in dit geval,) ben, maar nu wel. Want ik had deze film heel graag willen zien.

Je kunt op zondag 3 juli in Kriterion (een tof filmtheater in Amsterdam,) de film om 10.30 uur gaan kijken. Hoe leuk is dat, op zondagochtend naar de film? Nogmaals: jammer dat ik er niet bij kan zijn. Ik wens jullie veel plezier en hoor graag hoe de docu was. Hopelijk kan ik hem een andere keer nog kijken!  Check het Facebookevent voor meer informatie en om direct kaartjes te bestellen.

Heb je deze blogposts al gelezen?

Misschien heb je de afgelopen twee weken niet iedere dag tijd gehad om mijn artikelen te lezen. Vind ik helemaal niet erg hoor, ik snap het heel goed. Iedereen is druk en iedere dag álle blogs die je volgt lezen, dat moet een hele opgave zijn! Daarom zet ik even mijn favoriete posts van de afgelopen tijd voor je op een rijtje, zodat je deze op een rustig moment, wanneer het je uitkomt, alsnog kunt lezen.

bulgur6

Allereerst: deze lekkere recepten mag je eigenlijk niet missen! Wat denk je van gevulde ananassen met rijst en kokos? Lekker zomers!
Deze Midden-Oosterse bulgur salade ziet er ook geweldig uit… maar echt van het kaliber, ‘het is 8 uur ’s ochtends, ik heb mijn ontbijt net op en ik heb nu alweer trek.’
Maar, summerrolls (met een lekker dipsausje uiteraard) lust ik ook áltijd!

klok3

Ik schreef een uitgebreide post over groen wassen en uit de (vele!) comments concludeerde ik: wat tof dat er zoveel mensen actief mee bezig zijn én: ook ik heb nog een hoop te ontdekken en te leren :)

random07

Soms wil je gewoon te snel in het leven. En dan ben je eigenlijk alleen maar aan het haasten, vooruit aan het kijken en aan het watertrappelen om je hoofd boven water te houden. Terwijl ondertussen alles gewoon aan het gebeuren is – maar dat zie je niet altijd. Ik schreef er een persoonlijke post over.

Groene Meisjes

Prins schreef een gastblog over redelijkheid en Margareth bezocht de Wilde Zeewierweken op Vlieland en schreef er een uitgebreid (foto-)verslag over. Thanks guys!

In de tussentijd kwamen er ook weer twee audioblogs online: nummer 6 (‘Know better, do better’) en nummer 7 (‘Ik wil niet moeilijk doen.’) Veel luisterplezier!

Dankjewel weer voor het lezen. Ik zie jullie heel graag morgen weer terug op de Groene Meisjes. Voor nu: geniet van je weekend en maak er iets moois (en groens, als het even kan) van! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “Leuke dingen #84

 1. Wauw wat gaaf dat je hebt meegewerkt aan een food festival. Ga zeker even kijken of ik een bezoekje kan brengen.

  Geniet van je weekend!

 2. Wat tof Merel dat je Viva Las Vega’s mee organiseert! Lijkt me echt een ontzettend leuk project om aan te werken. En ik heb me ook ingeschreven voor het PlasticDieet, de uitdaging kan ik helaas niet aangaan nu maar ik ben hoe dan ook geïnteresseerd in alle tips en tricks, dus wie weet kan ik het sowieso minderen! ^^

 3. Wat een leuke dingen allemaal. Echt gaaf dat jullie het vegan-festival mogen organiseren :). Het lijkt mij echt heel leuk om daar naartoe te gaan! En die documentaire lijkt mij ook erg interessant. :)

 4. Wat super gaaf dat je meehelpt met het organiseren van Viva Las Vega’s! Ik hoop dat ik erbij kan zijn :)

 5. Ah dat plasticdieet lijkt me erg interessant, gelijk maar ’s een kijkje nemen op hun website!

 6. Aah wat cool van dat foodfesttival! Het plasticdieet lijkt me ook mega interessant, daar ga ik sowieso aan meedoen :) X

 7. Wat ontzettend leuk dat je dat foodfestival mede mag helpen organiseren! Is dit ook je nieuwe passie: events organiseren? Wat fijn dat Jaimie nog haar lekkere recepten met ons deelt. Verhuisd zij ook mee naar Rotterdam? (jullie zijn behoorlijk hecht toch)?

 8. Het festival staat al in mijn agenda hoor als “nieuwe” vegan lijkt het me heel leuk en leerzaam!

 9. Wat leuk dat food festival! Ik hoop dat ik erbij kan zijn!
  Ik vind dat ik ook nog te veel plastic gebruik en kan zeker minderen. Goed idee om je in te schrijven voor het plasticdieet!

 10. Is het Viva Las Vega’s festival volgende maand alweer? Dat moet ik onthouden! Daar wilde ik altijd al een keertje heen en als jij mede-organisator bent, is dat natuurlijk een extra goede reden om te gaan ^^

  Ik weet trouwens ook nog een Leuk Ding (vind ik dan): het boek van Esther the Wonder Pig is uit! =D In het boek beschrijven Derek en Steve hoe ze haar hebben gekregen, hoe ze via facebook beroemd werd en hoe ze hun huidige Happily Ever Esther Farm Sanctuary hebben opgebouwd. Ik heb het boek in een paar dagen uitgelezen en vond hem prachtig! Het boek is verkrijgbaar als e-book en hard cover bij onze grote vriend Bol.com, dus je hoeft ook niet per se via Amazon ofzo =)

  Geen reclame, gewoon heel enthousiast! Fijn weekend, Merel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *