Weekmenu 5 – 9 juni

5 vegan recepten voor sausjes en dressing in dit vegan weekmenu van De Groene Meisjes met o.a Gezonde frietjes uit de oven met avocado-koriander saus, Taco met perziksalsa, Pasta met courgette-walnootpesto, Vegan Pad Thai, Naanpizza met tzatziki
weekmenu

Afgelopen maandag ging ik op een spontane koffiedate met mijn ‘collega’ (we zitten bij dezelfde werkplek, Hashtag Workmode,) Jennie. Ik dronk bij Baker & More een ontzettend lekkere ijskoffie met rijst-kokosmelk. Een aanrader! Toen we terug liepen naar onze werkplek, vroeg Jennie me: heb je nog tips voor lekkere vegan sauzen of dressings, die een eenvoudige maaltijd met groenten of granen een beetje spannender en lekkerder kunnen maken? Maar natuurlijk heb ik die. Ik duik mijn archief wel even in. En daarom, Jennie, deze is een beetje speciaal voor jou: een heel weekmenu vol met lekkere sausjes en dressings!

Maandag – Gezonde frietjes uit de oven met avocado-koriander saus

weekmenu

En natuurlijk kun je deze frietjes dan serveren met een goede veggieburger en een salade. Done! aangezien het maandag nog Tweede Pinksterdag is, vind ik dat dit feestmaal geheel op z’n plaats is.

Dinsdag – Taco Tuesday (met perziksalsa)

weekmenu

Juicy baby! Sappiger dan dit wordt het niet. Deze perziksalsa is echt fantastisch bij gerechten als taco’s of wraps. Dus ik zeg: laten we vanavond taco’s maken en deze salsa er rijkelijk bij serveren!

Woensdag –  Pasta met courgette-walnootpesto 

weekmenu

Hoewel een vegan pastaatje maken helemaal niet moeilijk is, kan ik me voorstellen dat je misschien denkt: wat kan ik naast een tomatensaus nog meer maken? Er is van alles mogelijk hoor! Je kunt bijvoorbeeld plantaardige kookroom gebruiken, of witte bonen, groenten roosteren en pureren of cachew noten weken en daar een romig sausje van maken.

Andere lekkere vegan pastasauzen: geroosterde paprikasaus, arrabiata met walnotengehakt, pasta pesto rosso, romige saus met spinazie en vegan bolognese.

Donderdag – Vegan Pad Thai

weekmenu

Pad Thai – het bekende Thaise gerecht – is van origine geen vegan gerecht (misschien zelfs niet eens vega? als er vissaus in zit?) maar is wel heel makkelijk vegan te maken. Kijk maar! (je kunt trouwens ook gewone noodles gebruiken, als je liever wat meer koolhydraten eet) (ME ;))

Vrijdag – Naanpizza met tzatziki

weekmenu

Vrijdagvond, comfortfoodavond! Deze ‘pizza’s zijn in een handomdraai klaar en zó lekker. En dan met name vanwege de vegan tzatziki, die je lekker dik moet smeren. I love it!

Andere gerechten met lekkere sauzen: groene curry, kokosrijst met pindasaus, wraps met Griekse saus, bloemkool met tahinsaus, winterse wraps met portsaus en pita’s met kikkererwten en yoghurtsaus.  

Ik hoop jullie hiermee weer een beetje opweg te mogen helpen voor de komende werkweek. Eet lekker en maak er een mooie week van! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

10 gedachten over “Weekmenu 5 – 9 juni

 1. Zo leuk hoe in de weekmenu’s steeds weer recepten van je staan die ik nog niet eerder heb gezien (of ben vergeten)! Dat avocado-koriandersausje lijkt me ook heel lekker op een rijstwafel bij de soep, binnenkort proberen! (:

  1. Grappig he :) Ik heb dat zelfs! Maar het is natuurlijk ook van bijna 6 jaar aan recepten he… dus dat is nogal wat :)

 2. Ik eet zelf normaal niet vegan, maar jouw weekmenu’s maken me hongerig! Die Pad Thai ziet er ongelofelijk goed uit, net als de pasta. En die frietjes met die avocadosaus, wauw! Superleuk om dat eens te proberen, ga ik doen. Malou x

 3. Een hoop lekkers weer! Net terug van een reis heb ik altijd veel kook-zin en dus veel behoefte aan inspiratie voor lekkers! :)

 4. Hmmm perziksalsa! Wat klinkt dat heerlijk zeg Merel.
  Ik heb me voorgenomen om een weeklang, vegan recepten uit te gaan proberen. Zo leer ik langzaam aan vegan koken.

  Waar zou jij mee beginnen?

  1. Wat ontzettend leuk! Nou, eigenlijk… misschien moet je gewoon dit weekmenu maken :) dan heb je een beetje houvast en het zijn allemaal hartstikke makkelijke gerechten! Veel succes !

 5. Leuk zeg, dat jouw weekmenu’s altijd een thema hebben. En dit keer het thema sausjes, top! Aangezien de meeste kant-en-klaar sausjes in de winkel niet vegan zijn, zijn sausjesrecepten wel handig. En al helemaal als ze gemakkelijk te maken zijn. Dank je wel :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *