Eet dit als je denkt dat je ziek wordt

Denk je dat je griep krijgt of ben je al ziek? Hier deel ik recepten die ik maak als ik me niet fit voel. Eet dit al je ziek wordt of bent. Geen wondermiddelen, maar je voelt je er wel iets beter door. Lees meer. #griep #ziek
ziek

Ben jij één van die 8,7 miljoen (globaal geschat) inwoners van Nederland of België die denkt dat ie de griep krijgt of hem inmiddels al heeft? Misschien helpt het een beetje als je weet dat ik met je meeleef en dat je, nouja, duidelijk niet de enige bent? Vandaag deel ik de recepten die ik graag maak als ik me niet zo fit voel. Natuurlijk zijn het geen wondermiddelen, maar misschien voel je je er wel een beetje beter door. Bij mij werkt dat in elk geval wel zo.

Wanneer je keelpijn hebt en eten überhaupt een uitdaging is

ziek

Schakel over op vloeibaar. Zet je blender aan het werk. Of beter: zet iemand met je blender aan het werk. Dat kan bijvoorbeeld met deze recepten:

smoothiebowl 

winterse groene smoothie 

worteltaartsmoothie

softserve van mango en kokos 

chocoladeshake met chaikruiden 

Voor wie het de hele dag al koud heeft

ziek

Heb je al een vest en extra warme sokken aan? Een sjaal om je heen gewikkeld als een dekentje? En nog steeds heb je het koud? Dan moet je deze drankjes misschien proberen:

warme chocolademelk met maca en gember

golden milk (aka kurkuma latte)

En als dat allemaal niet werkt, dan kun je natuurlijk altijd nog overstappen op gluhwein. Waarom wachten tot het kerst is? Kan nu ook prima.

Om je dag nog een béétje oké mee te beginnen

ziek

Dus je werd vanmorgen wakker en je voelde dat sluimerende griepje zich weer aan je opdringen? Ugh. Ga weg. Maak me niet zo ongelukkig. Begin je dag dan maar goed met een extra gezond (en eventueel lekker warm) havermoutontbijt, zoals:

overnight oats met kurkuma 

havermoutpap met cranberry compote 

havermout uit de oven met appel en kaneel 

Soep soep soep

ramen3

Goede soepen met lekker veel verwarmende kruiden zijn onmisbaar als je ziek bent. Mijn favoriete recepten:

ayurvedische bonensoep

noodlesoep from scratch (met heel veel groenten)

pompoensoep 

pittige wortelsoep 

Deze recepten zijn allemaal leuk en aardig, maar uiteindelijk helpt het natuurlijk vooral als je een lief meisje (of een lieve jongen, of allebei, je mag gewoon zelf kiezen) bij je hebt dat dan af en toe thee en soep voor je maakt. Maar goed, we hebben het niet allemaal voor het uitzoeken, dus je hoeft je heus niet héél slecht te voelen als je net als ik je eigen kurkuma latte moet maken. This too shall pass, enzo. Heel veel beterschap gewenst voor iedereen die het nodig heeft! <3 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “Eet dit als je denkt dat je ziek wordt

 1. Dankje voor de recepten! Ik hoop dat de griep wegblijft, maar je kunt maar beter goed voorbereid zijn.

 2. Fijne tips! Nog een tip; een smoothie van 2 groene kiwi’s, stuk gember en een beetje water. Het heeft een sterke smaak, maar het is een kleine hoeveelheid en werkt bij mij goed tegen verkoudheid :)

  1. Oeh wat een goede ook! ik vind het eigenlijk wel lekker klinken? Maar ik vind álles met gember lekker. Vandaag waarschijnlijk ;)

 3. Prachtige foto’s. Hopelijk blijft de griep ver weg dit jaar, al is het wel een goed excuus voor deze lekkere receptjes haha.

 4. Hmm wat een heerlijke gerechtjes, vooral die havermoutjes zien er lekker uit zeg. Feest om de dag mee te beginnen, zelf vind ik gember ook altijd een must voor in de thee als ik me niet zo fit voel :)

  1. Ja daar was vandaag niet zo’n heel geschikte dag voor, maar dat komt wel weer ;)

 5. Had gewild dat ik dit eerder had gelezen! De dag voor ik naar Berlijn vertrok vorige week voelde ik me grieperig en ik was zó bang dat mijn tripje in het water zou vallen. Maar ik ben wel gewoon gegaan gelukkig en eenmaal hier (ik ga morgennacht naar huis, snik snik) voelde ik me weer gewoon goed. Misschien waren het ook wel zenuwen…

 6. Ik roep altijd dat ik noooit ziek ben, en net nu vriendje de griepprik heeft gehaald ben ik een beetje ziek :,-) Ga zeker één van de recepten maken!

 7. Kijk, hier heb ik wat aan. Heb een hele hardnekkige verkoudheid te pakken dus ik ga vanavond lekker aan de pittige wortelsoep. Bedankt voor alle tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *